Modruje: Marko L.

Današnji naslov članka ne razkriva kake “zanimive” dejavnosti štirih odraslih ljudi, ampak razkriva dejavnosti cele kopice zaljubljencev … v hokej. Spremljevalci obeh radovljiških inline hokejskih lig smo bili danes namreč priča dvema paroma tekem: dve sta bili odigrani v Ekstra ligi, pri čemer so “študentje” imeli dvojni program, dve pa v Prvi ligi, pri čemer nobeni ekipi ni bilo potrebno “švicati” dvakrat.

———-

Črni v podaljšku

Image 1  6  – 5 (OT) 
Image 2

V nekaterih pogledih “blejski derbi”, ki pa je to bolj namišljeno, kot resnično, vedno prinese nek naboj, saj se mladi, a že na smrt bolni, zdaj pa tudi že izkušeni v naših ligah, želijo dokazati proti starejšim, bolj etabliranim kolegom. da je načelna zmeda še večja, so starejši, bolj etablirani kolegi še vedno in večni študentje. Zeblo fantov ni. Povedli so večno črni v drugi minuti, večno beli pa izenačili v četrti. V rahlem športnem drncu sta obe ekipi tako nadaljevali do odmora med polčasoma, ko so prvič na tekmi vodili na smrt bolni.

Po rahlo daljši pavzi, kot je bilo to v navadi doslej letos, so za spremembo prvi zadeli beli … in to že v prvi minuti nadaljevanja. Kar lep čas sta se v nadaljevanju ekipi pojali po plati gor in dol, preden je bil spet dosežen zadetek; v 29. minuti so ga zabili študentje. Še vedno so zaostajali za gol (4 – 5), vendar je bilo časa še dovolj za vse možne izide. V 32. minuti je tako prišlo do izenačenja. Obojim je bil rezultat tako všeč, da do konca rednega dela niso več zadeli, pa so – vročih src in opreme – morali še v podaljšek.

Le-tega je odločila izključitev Jenka pri Pacientih, ki so jo v zadnji minuti podaljška – po 23 sekundah močne igre (power playa, hehe) z golom zaključili KRŠ-jevci. MVP tekme je bil Jure SOTLAR (KRŠ, 2+3).

 

———-

Močno kuhana jajca proti toplemu piru

Image 1  7  – 2 
Image 2

V posodo ubijemo tri jajca ter ločimo rumenjak in beljak. Iz beljakov posebej stepemo sneg. Rumenjakom pa dodamo 100 g sladkorja ter jih penasto umešamo. Nato jih segrevamo nad soparo in vmes ves čas mešamo, da se masa zgosti. Pozorni moramo biti na temperaturo kopeli, da ni previsoka, saj nam lahko jajca zakrknejo. V posodici posebej naribamo lupino 1 limone in dodamo 2 dcl piva. Tekočino dodamo jajčni mešanici ter vmes ves čas mešamo. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov. Šato s pivom dobimo, če mešamo jajca (muda) in pivo, če tudi je povsem rekreativno. Če pa zmešamo debela jajca in ekipo fantov, s pogonom na pivo, ki igra ligo v trim stilu, pa bo, kar bo … pa dobimo današnji prvoligaški dvoboj. Pred lepim številom gledalcev zeblo fantov ni. Močno kuhana jajca so do devete minute povedla z 2 – 0. V 17. minuti je v mrežo toplega pira padel še tretji pirh, trimčki pa so v 18. minuti vseeno enkrat stekli v gol zelenih (3 – 1).

Počasi se je za sosednji lokal v drugem polčasu skrila ognjena krogla na nebu, pa so se jajca mal’ omehčala in pivo ohladilo. Tempo se je takoj intenziviral, na ravni A skupine pa še vseeno ni bil. Pirhi so brez poškodb za mrežo preživeli kazen med 23. in 25. minuto, oba vratarja pa sta lovila muhe do 29. minute, ko pa sta ga fasala oba; nejprej pirh, nato pir. Z golom v močni igri (power playu, hehe) v 32. minuti so zeleni povedli že s 5 – 2, v tekmah z malo zadetki pa je to že kar upoštevanja vredna razlika. Ko je b’lo pivo enkrat dokončno kuhano, sta se do konca tekme v njem skuhali še dve jajci zelenih, pa se je tekma končala s 7 – 2.

Najučinkovitejši na tekmi: Ožbe ŠLIBAR (Jaka muda, 2+1).

———-

Aristokrati nemočni proti študentom

Image 1  9  – 3 
Image 2

Tradicionalno se študentje po svetu zoperstavijo kraljevi rodbini z aktivizmom, protesti, demonstracijami, peticijami in grafiti ter si prizadevajo za enakost, odpor in spremembe monarhičnih zakonov. Naši prešvicani študentje pa so bili še bolj radikalni – želeli so si preprosto premagati (Kengo) modrokrvneže. Slednjih ni prav veliko na svetu, pa so tudi na današnjo tekmo prišli le štirje, s petim rent-a-golmanom. Črni so v primerjavi s prvo dnevno tekmo nekolikanj premešali postavo, ostali so brez vratarja in generalnega direktorja lige. Obe ekipi sta sicer nastopili z rent-a-golmanoma. Mali študentovski znalac Nr33 je črne povedel v vodstvo v tretji minuti. Svoje vodstvo so študentje odebelili v močni igri (power playu, hehe) v deveti minuti in slabo minuto kasneje zabili še tretjič. Do polčasa je bilo 5 – 1.

Počas’, pa zih’r so črni začeli s polnjenjem modrokrvnih tudi po odmoru. Prva dva gola so dosegli v 21. in 24. minuti (7 – 1). Modra kri se je spričo navala študentskih hord skrila v mišjo luknjo pred svoj gol in le redko pokukala iz nje (beri: čez polovico). Ob enem takih izletov v 30. minuti so zadeli drugič na tekmi. Dobrih pet minut pred koncem je bilo 9 – 3 za črne, kar se je izkazalo tudi za končni rezultat.

MVP tekme je bil Miha LOGAR (KRŠ, 2+2).

———-

Mrk

Image 1  4  – 3 
Image 2

Na hokejskem igrišču v radovljiškem športnem parku smo bili priča neverjetnim dogajanjem. Čarovniški dohtarji so z močnimi čarovniškimi uroki pretvarjali plošček v ognjene krogle, čudaki pa s svojo ekscentričnostjo ustvarjali zavajajoče iluzije. Plošček je bril po ledu, obkrožen z bleščečimi iskricami, medtem ko so se čarovniki in čudaki trudili, kdo bo ukanil nasprotnike z boljšimi triki in dosegel zmago. Publika je bila očarana nad neverjetnimi močmi obojih, ki so igrišče spremenili v pravo čarobno areno … eee … če bi gledali kak fantazijski film. Ampak mi (se) igramo inline hokej. Teren je bio pogodan za igru, bi rekli v nekdanji skupni državi, pa tudi temperature so bile primerne, bi dodali mi … v novi. Dohtarji so povedli, čudaki pa so jih v močni igri (power playu, hehe) ujeli. Sivi so nato v 15. minuti povedli, pa tudi oranje so jih še pred polčasom ujeli. Pa ne le to, z golom 18 sekund pred piskom sirene, so oranžni polčas tudi dobili.

Po polčasu je sledil mrk. Električni mrk. Nekdo od zaposlenih v radovljiškem športnem parku je lastnoročno ugasnil razsvetljavo nad igriščem. Ekipi sta v polmraku nadaljevali ravno toliko, da so se v vmesnem času razgrele strasti. Vaš omiljeni reporter je medtem odkril zločinca in večna luč je spet zasijala. Zasijale so tudi palice, pa kak bodiček. V zadnjih pet minut sta nervozni ekipi zarolali ob razmerju 4 – 3 za čarovniške dohtarje, tako pa je ostalo tudi do konca.

V točkovnem smislu sta bila najučinkovitejša na tekmi Ahmet JAKUPOVIĆ (WTD, 1+2) ter Luka LEBEN (FreakyT, 2+1).