Modruje: Marko L.

Aprilsko majsko dopoldne je obetalo … nihče ni vedel, kaj je obetalo. Vašega omiljenega reporterja, stihoklepca in nakladača je pri določeni dejavnosti (o)pralo tako, da mu je kapljalo od las in brade, sta se mu pokvarila frizura in avto in je prebentil vse bogove vremena, klimatskih sprememb in preklete usode … le hokejske bogove je pustil pri miru. Tem se v slovenskem hokeju ni za zameriti, pa naj si vsak misli, kar si hoče …

Nekoliko spreminjajoč se program (bodo vse tekme, ne bodo vse tekme) je ob koncu imel ponuditi štiri srečanja, spet po modelu 2+2; dve v Prvi ligi ter dve v Ekstra ligi. Če je bilo res tako, si boste prebrali v nadaljevanju.

Podrobnosti z neumnostmi pa v članku spodaj:

———-

Dvajsetica!

Image 1  13  – 7  
Image 2

Posebej lepo presenečenje je udeležence tokrat čakalo v obliki darila sodniške organizacije: na tekmi se je – prvič letos – pojavila Katja MRAK. Maloštevilni in nepopolno opremljeni mulci (morda nekomu mamica in oči nista spakirala rolerjev? Bo že bolje … 😀 ) so se sprva kar korajžno pognali v boj s čuvaji in prvih nekaj minut dominirali na plati. ker pa je bilo od mnogo prometa malo zaslužka (beri: rezultatske spremembe), so prvi nato v sedmi minuti zadeli Dobravci. Po dvojni izključitvi čuvajev so mladinci nato v močni igri (power playu, hehe) izenačili. Ravno dovolj, da so razp … eee … raz-vaginali Dobravce, ki so do polčasa v lahnem drncu povedli s 5 – 1.

Manjkajoči rolerji se v začetku drugega polčasa še niso pojavili, pa so nesrečni mulčki morali vztrajati v okrnjeni zasedbi. Dobravci so v treh minutah in pol nadaljevanja zabili dvakrat, nato pa so jih nasprotniki spet razp … eeee … razvaginali z drugim golom. Sledil je rafal zadetkov na obeh straneh, v katerem se ni vedelo kdo koga, še manj pa mu je sproti lahko sledil zapisnikar z napovedovanjem in vnašanjem na splet. Pred zadnjimi petimi minutami je bilo 12 – 4 za Dobravce, ob koncu pa 133 – 124 … pardon, 13 – 7.

MVP tekme je bil Miha BREMEC (Rangerji, 1+5).

———-

Brez boja

Image 1  0  – 3 (BB)  
Image 2

Tekma med KRŠ in Luftarji na koncu po variantah bo odigrana – ne bo odigrana – bo odigrana … ni bila odigrana, pa so jo Luftarji brez boja dobili s 3 – 0. Najučinkovitejši igralec tekme je bil zapisnikar.

———-

Kremšnite malenkost prekratke 

Image 1  4  – 6  
Image 2

Zanimivo je, kako določene ekipe “ne brigajo nikogar”, druge pa praktično vedno ob svojih tekmah privabijo v radovljiški športni park kopico spremljevalcev. Je že tako, da sem pišoči bolj pozoren na spremljevalke in … danes sta se pomerili ekipi, ki obe generirata obisk. Kar se tiče nas – prima. Pa lepo, ane 😉 Tokrat si je tekmo ogledal tudi legendarni Bojan BRUN … človek, ki je lastnoročno učil hokeja mnoge, ki sodelujejo v naših ligah. Pirhi so povedli z dvema goloma razlike, kremšnite pa izenačile. Ampak še pred polčasom so zeleni spet povedli.

Slaščičarnarji so v drugem delu izenačili v močni igri (power play, hehe), tekla pa je 26. minuta. Spet so ušli zeleni, beli pa so jih do konca neuspešno lovili. Ob zaostanku enega gola so v zadnji minuti poskusili brez vratarja in dodatnim napadalcem, a se ni izšlo, saj so ga fasali še v prazno mrežo.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Jernej VODNJOV (Jaka muda, 2+2).

———-

Odločal je podaljšek

Image 1  6  – 5 (OT)  
Image 2

Večerna tekma je bila ekstra … ligaška. Luftarji so v uvodnih minutah na polno jurišali na vrata pinkijev, jih trikrat preluknjali in ga potem fasali tudi sami. Do polčasa so se rožnati zbudili in nekaj sekund pred odmorom tudi izenačili na 3 – 3 ter s tem nakazali, kako bo tekma potekala v drugem polčasu.

Že po nekaj sekundah nadaljevanja so pinkiji vodili, ampak tudi preluftani se še niso vdali in so v 24. minuti znova izenačili. Tako so se šli igro povleci-potegni ves drugi polčas, ki se je končal s 5 – 5. Podaljšek je bil končan po hitrem postopku, saj so Luftarji zadeli še preden se je končala prva minuta.

Dva igralca pri zmagovalcih sta dosegla tri točke: Peter KURNIK (2+1) in Miha AHAČIČ (1+2); pri poražencih je to uspelo Patriku RAJSARJU (1+2).

 

Čisto ob koncu pa je menda prav tudi, če zapišemo, da nas je s svojim obiskom počastila še odhajajoča šefica Kluba radovljiških študentov. Ko bi le z naslednjo lahko tako dobro sodelovali, kot smo s to …