Modruje: Marko L.

Uvodni teden letošnjih dogajanj v Inline ligi Radovljica je bil bolj nepredvidljiv kot zmeden osebek brez karte za vlak! Vreme nam ga je sralo, kot da bi se odločilo, da bo zavrtelo svoj lasten vremenski vrtinec. K temu je svoje dodalo še stanje infrastrukture v športnem parku in …

Občasno je že kazalo, da bo na dan tekme sončno kot ob poletnem dnevu na plaži, pa se bodo igralci s sončnimi očali potili kot v savnah … pa se je kasneje uscalo, kot da se je nebo odločilo, da bo igralcem privoščilo “hokejski bazenček” namesto običajne plate.  Igralci so se spopadali z lužami in drseli kot pingvini na ledu. Zdelo se je, da bodo morali celo plavati, da bodo dosegli plošček! Naslednji dan je sledil nenaden padec temperatur, kot da bi človek odprl okno v sibirski zimi! Sploh večeri so še taki, da se igralci zavijajo v puloverje in iščejo volnene rokavice, da bi se ogreli med menjavami. Če bi obstajala kategorija za najbolj zanimive vremenske razmere na hokejskih tekmah, bi letošnji uvodni teden zagotovo osvojil prvo mesto.

Omenjenim težavam in odpovedim navkljub pa smo vsi sodelujoči z dozo zdravega razuma in humorja ter s športnim duhom premagali vse izzive, saj smo vedno vedeli, da je vse skupaj pač – april, da bo vreme končno izgubilo zanimanje za svoje teženje,  mi pa bomo ob koncu v nihanjih med zmrzovanjem, godrnjanjem, odpovedmi in švicanjem svoj program vseeno izpeljali. Tako, kakor vsako leto.

Današnji program je bil prvoligaški:

Klasično: za zmago najbolj zaslužen Gogala (ob asistenci Gabra)!

JAKA MUDA 2 – 4 GOLAZEN

Pirhi so prijavili za tekmo praktično vso žlahto Groznik, glava družine Boštjan pa ga je za otvoritev golov pr’heftal v 4. minuti. Golazen, ki vneto nabira tekme (in točke), kakor veverica lešnike, Dončić točke in LaToya bedake, je seveda vneto skušala izenačiti … in  v 15. minuti tudi uspela. Oba vratarja  (Urban HAFNER za pirhe in Erazem RANT za gomazeče) sta v vmesnem delu zbrala nekaj lepih obramb, tako da je rezultat ostal nizek vse do polčasa.

V drugem so povedli gomazeči, ampak valjda so debelojajčni tudi izenačili. V zadnjih deset minut rednega dela tekme sta ekipi tako vstopili z razmerjem 2 – 2. No potem so ga pa v 35. minuti spet zataknili Golaznarji in dali v tekmi z malo zadetki temno zelenim težko nalogo za izenačenje. Dobre tri minute pred koncem so tako mudonje za zaključni posvet vzeli time-out. Ni rezultiral v skladu z njihovimi željami, pa čeprav so zadnji dve minuti skušali izenačiti brez vratarja in z dodatnim napadalcem; prav obratno, najučinkovitejši igralec Golazni Anže GOGALA (3+0) je zadel še prazno mrežo in svojim zagotovil novo zmago. Tri točke na tekmi je dosegel tudi Matej GABER (Golazen, 1+2)

Čarovniki čarali, severnjaki pa opazovali

WITCH DOCTORS 10 – 4 VIKINGI

Dohtarji so rogate severnjake v začetku tekme hitro začarali s tremi zadetki v slabih šestih minutah. Končno so ga zapopali tudi Vikingi v začetku enajste minute in s tem nakazali, da morda pa le ne bodo padli brez upiranja. Oranžnim je bilo to kaj malo mar in so na brzino v nadaljevanju pr’tegnli še dva ter povedli s 5:1. Ob polčasu je bilo 5 – 2.

Pomarančni, ki so na tokratnem srečanju – za razliko od kdaj prej – delovali povsem umirjeno, so tudi drugi del začeli podobno prvemu – gol so dosegli po dobri minuti in pol. Še večjega zaostanka je rogate reševal vratar Grega AVSENEK, medtem ko njegov kolega na drugi strani, imenjak ŠEBJANIČ tokrat ni ravno švical. V zadnjih deset minut sta moštvi zarolali ob razmerju 8 – 3 za dohtarje, ki so še naprej čarali pred vrati severnjakov. Njihov čarobni izrek hokus-pokus – gol zapokus jih ni pustil na cedilu niti v zadnji četrtini tekme. Vikingom v 36. minuti ni uspelo zadeti iz kazenskega strela, končalo pa se je s čarobnih 10 – 4 za Witch Doctors-e. Najučinkovitejši na tekmi je bil član zmagovite ekipe Miha PESJAK (5+1).