Modruje: Marko L.

Letos očitno človek ne more nikoli biti povsem prepričan, ali se bodo tekme odigrale, ali pa bo nebo poslalo dol kakega hudiča, pa se bo vse skupaj sfižilo. Ampak v principu bi danes morali štartati z včeraj odpovedano večerno tekmo med Vikingi in Strelami z Bele, nadaljevati z Bad Mammothsi proti Jakim mudom ter zaključiti z Velbarji proti Golazni.

Ali je bilo res temu tako, pa si preberite v članku spodaj …

———-

Kaj se skriva za urejenimi ledenimi nasmeški?

Sinoči odpovedana tekma med Vikingi s severa in Strelami ‘z Bele se je tudi danes začela v deževnem vremenu. Ampak, saj veste – Vikingi so s severa vajeni vremenskih neprilik, Strele pa v deževnem vremenu tudi rade bliskajo. Prvič so blisknile ob koncu druge minute, a so jim rogati vrnili z enako mero sredi pete minute. Nov blisk v obliki paka v mreži Vikingov je sledil ob koncu 13. minute. V 16. minuti so si B’lani prislužili kazen, rogati pa so jim power play gol zabili po vsega sedmih sekundah igre z igralcem več (2 – 2). Severnjaki so prvi polčas dobili s 3 – 2, saj so v zadnji minuti pred odmorom zabili še enkrat.

Jovo je šel na novo v začetku drugega polčasa. Strele so izenačile po dobrih štirih minutah nadaljevanja. Nad RAdovljico se je medtem spustila nobena taprava vročina, ampak če drugega ne, nam vsaj po dežju ni bilo treba skakati, kakor so to morali mulčki, ki so na sosednjem igrišču uvježbavali fudbal. Aja, pa še to – ker se ravno na plati ni v rezultatskem smislu nič spreminjalo minute dolgo – še dobro, da smo ob igrišču imeli Mašo A., ki nam je ves čas hodila po izstreljene pake. Komaj pa smo to dobro začeli tipkati – saj veste, kako gre to – pa so Vikingi v manj, kot pol minute v 34. minuti zabili dvakrat in povedli s 5 – 3. Strele so v huronskem zaključku tekme znižale zaostanek v 37. minuti, izenačile v 39. in zmagoviti gol dosegle 55 sekund pred koncem.

Največ točk na tekmi sta dosegla člana zmagovite ekipe Blaž MARKOVIČ in Dejan TRKULJA (oba 2 + 2).

Vsi člani njune ekipe so po neverjetnem zakljkučku s plate odšli z nasmeški, nam pa je – iz zanesljivih virov, dakako – na uho prišla novica, da v garderobi ni bilo vse v najlepšem redu in se za ledenimi nasmeški skriva marsikaj. Počakajmo …

Image 1  5  – 6 
Image 2

———-

Ponaredil zdravniško potrdilo

Enk’p ene mladine se je pognalo v lov za rezultatom na drugi tekmi. Vlaga se je pognala v lov za hokejisti in zapisnikarjem, pa je slednji začel bentiti nad mokrimi razmerami in vlažno papirologijo, hokejisti pa so začeli poljubljati plastično površino igrišča. V 5. minuti so si mamuti prislužili kazen, a so jo preživeli brez rezultatskih posledic. Nato so v dveh minutah med 9. in 11. Mamuti trikrat zatresli mrežo debelojajčnih. Le-ti so v nadaljevanju tudi ubranili eno kazen, prvi gol pa dosegli ob koncu osemnajste minute. Ob polčasu je bilo 4 – 1, saj so svetlo modri zabili še 13 sekund pred odmorom.

Drugi polčas je bil divji. Po minuti igre so Mamuti povedli s 5 – 1. Sledila sta dva gola zelenih in prava poplava izključitev, v začetku 34. minute pa je bil rezultat 6 – 4 za Bad Mammoths. Spet je sledila serija izključitev, rezultat pa se do konca ni več spremnil. Vsega skupaj so si Bad Mamothsi prislužili tri izključitve, Jaka muda pa sedem.

Grega PAZLAR pri zmagovalcih (2 + 2) ter Ožbe ŠLIBAR (3 + 1) pri poražencih sta dosegla vsak po štiri točke.

Nam pa je na ušesa prišlo, da je en od igralcev zmagovalne ekipe ponaredil neustrezno zdravniško potrdilo; vse v veliki želji, da bi svoji ekipi pomagal v play-offu.

Image 1  6  – 4 
Image 2

 

———-

Strupeni jeziki na tribunah

Močno favorizirani Velbarji so se v zadnji tekmi večera pomerili s številčno zasedbo Golazni. Slabih pet minut so trli Dobravci oreh gomazečih, potem pa sta za vodstvo poskrbela brata Rodman. ista sta le v zamenjanih vlogah povišala na 2 – 0 slabi dve minuti kasneje, v osmi minuti pa so Dobravci že vodili s tremi goli razlike. Svetlo modri so se nato zbrali in do polčasa ostali pri enakem zaostanku.

Odločno so gomazeči krenili v drugi polčas, vratar Velbarjev Urban AVSENIK pa se je nekajkrat moral izkazati. pa še enkrat in znova … potem pa je sredi 25. minute Dobravcem uspelo zadeti četrtič ter natanko minuto kasneje petič; obakrat je zadel Žiga PIRIH. Tako, kakor v prvem polčasu, je tudi tokrat sledil še tretji zaporedni gol v kratkem času, pa je bila razlika v 27. minuti že 6 – 0. Pravljičnih sedem je bilo po drugem zaporednem golu Luke ULAMCA (pa že prej je dosegel enega) v 31. minuti. Do konca je padel le še gol Ulamca v 33. minuti. Končalo se je – brez dvoma – z zanesljivo zmago Dobravcev, pri kateri pa morda rezultat malce vara, saj je vratar Velbarjev Urban AVSENIK odnesel vsaj deset nevarnih strelov nasprotnikom in si prav gotovo zasluži naziv igralca tekme.

Uganili ste že kdo je bil najučinkovitejši na tekmi – Luka ULAMEC (Velbi, 4 + 0).

Mimogrede, s tribun je bilo slišati prav pripombe, da si Dobravci take zmage ne zaslužijo. No, bi bile slišati, če bi kdo na tribuni. Pa ni bil, ker … dež.

Image 1  8  – 0 
Image 2