Modruje: Marko L.

Je že prav, da vas, dragi bralci in spremljevalci, vsake toliko časa pohvalimo in se vam zahvalimo … uganili ste, radi bi izrazili svojo hvaležnost za va’e vztrajno spremljanje našega FB profila, klikanje na članke, všečkanje … pa tudi kak komentar se najde. H V A L A torej!

In če smo še bolj natančni: odkar smo pred mesecem dni lansirali tole novo spletno stran – stara s podatki od prejšnjih sezon je zaradi določenih tehničnih težav in sprememb na Klubu radovljiških študentov šla po gobe  – jo je obiskalo nekaj čez 15.000 bralcev. Mi smo hvaležni vsem skupaj in vsakemu posebej. Kako se zdi pa vam? Kakšni so članki, kako bi jih lahko še izboljšali?

VREMENSKI KOTIČEK: V petek je godoval Sv. Pankracij, v soboto sv. Servacij in včeraj sv. Bonifacij, ledeni možje. Kdor je sodeloval v ligi, ali bral naše članke, je bil obveščen, kako smo prišli skozi … No danes pa goduje sv. Zofija. Ledeni možje v maju prinesejo ohladitev predvsem zaradi možnega prodora polarne zračne mase. Ljudsko izročilo tako pravi, da naj bi med 12. in 14. majem bila večja verjetnost pozebe in slane. Trem hladnim dnem pa po ljudskem izročilu rad sledi dež. Ker na ta dan goduje sv. Zofija, se je 15. maja prijelo ime uscana Zofka. Ljudski vremenski koledar pa pravi, da če ledeni možje res nastopijo in nato pride še uscana Zofka, bo sledilo lepo in toplo poletje.

Danes smo z izjemo kakih petnajstih minut sicer imeli uscano pavzo pred napovedanim poslabšanjem.

OPOMBA: na pot iz krajev izven Radovljice se je potrebno odpraviti prej, saj Družba za zastoje Republike Slovenije obnavlja prometne žile v širši okolici našega prizorišča. Velja do nadaljnjega …

———-

V lepi tekmi zmagali zeleni

Image 1  6  – 3 
Image 2

Ko so zeleni in črni začeli z dirko, je moral vaš omiljeni reporter kar dvojno preveriti, če se res igra Prva liga … ali pa gre morda za maskirane ekstraligaše. Tempo je bil od začetka namreč tako silovit, da so odskakovali vrabci na otroškem igrišču, se križale mimoidoče mam’ce in še celo oblačnost nad Stolom se je nekam razblinila. Vsaka od ekip je sicer v prvih osmih minutah zabila le po enkrat, ampak … dirkali (z “I”-jem!!!) so pa oboji konkretno. V nadaljevanju so še drugič povedli zeleni in še drugič izenačili črni. Po vzpostavljenem vzorcu so nato še tretjič povedli pirhi, že svoj tretji gol pa je dosegel vroči Ožbe ŠLIBAR. Jeklarji niso želeli več sodelovati v igrici, pa do polčasa niso izenačili.

Vseeno so se zapodili v drugi del kakor da bi imeli željo po izenačenju. Ker jim v prvih minutah ni uspelo, je na drugi strani zadela zelena falanga in poskrbela za prvo vodstvo kake ekipe na tekmi z dvema goloma razlike. V 34. minuti so jeklarji znižali na 4 – 3  in napovedali razburljivo končnico tekme. Za dodatno dramaturško popestritev so poskrbeli svinčeni oblaki, ki so se jeli nabirati on karavanški gorski verigi. Do konca tekme sta padla edinole še dva paka v mrežo črnih in končalo se je s 6 – 3.

Najučinkovitejša na tekmi sta bila Jernej VODNJOV (1+2) ter Ožbe ŠLIBAR (3+0), oba člana zmagovalne ekipe.

———-

Vikingi presenetili Strele

Image 1  4  – 1 
Image 2

Severnjaki so povedli ob koncu tretje minute tekme, pa čeprav so že prej enkrat mislili, da so ga vtaknili. Tista sivina, ki se je od Karavank privlekla do Radovljice, je poskrbela za eno konkretno ploho – ravno toliko, da je pregnala obe gledalki s tribune – potem pa se je v smeri Julijcev razblinila v pričakovanje jutrišnjega dne. Tudi na tej tekmi je bil ritem zelo spodoben. Strele so srečno izenačile v deseti minuti, do polčasa pa ni bilo več nobene spremembe rezultata.

Boj do zadnjega daha in paka se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Nobena od ekip ni želela povesti vse do konca tridesete minute, nato pa so se semaforja le usmilili rogati, ki so povedli še drugič na tekmi. Čudno je začelo izgledati za B’lane v 34. minuti, ko so Vikingi povedli s 3 – 1, a časa je bilo še dovolj. Slabše je bilo zanje – kar se časa tiče – videti v 37. minuti, ko so modri zabili za 4 – 1, to pa je bil tudi rezultat, s katerim se je napeto in kvalitetno srečanje končalo.

Matjaž TIROVIČ (2+0) in Rok ZIMA (0+2), oba iz zmagovalne ekipe,  sta bila na tekmi statistično najboljša.

———-

Panterji odločnejši od Krofkov

Image 1  9  – 5 
Image 2

Pinksi-panksi so že v drugi minuti dobili možnost da povedejo v močni igri (powerplayu, hehe). Gola jim na ta način ni uspelo dati, so pa zadeli ob izenačenih močeh v začetku četrte minute. Manj od minute kasneje so sinjemodri izenačili. Rožnati so ob koncu šeste minute spet povedli. Če smo že prejšnji dve prvoligaški tekmi hvalili po zelo spodobnem tempu, je seveda le-tega potrebno omeniti tudi za dvoboj panterjev in preluknjanih. Slednji so v začetku 13. minute izenačili tudi na 2. Rajsar Bros sta v 14. minuti poskrbela za še tretje vodstvo panterjev, ki so v 16. minuti ušli nato tudi na +2. Kaj hitro zatem je bilo tudi 5 – 2, vaš omiljeni reporter pa se je v času od prve tekme do tega trenutka iz kratko-rokavnika že pretvoril v dežurnega eskima s puloverjem, usnjeno jakno in bundo on top … Ob polčasu je bilo 6 – 2 za pinkije.

Žlahtnika Brus sta v začetku 26. minute poskrbela, da so pinkiji vodili že za pet zadetkov razlike, Krofkom pa praktično ni šlo nič po njihovih željah. V zadnjo četrtino rednega dela tekme sta ekipi zarolali z razmerjem 9 – 2. Ni vzdržalo dolgo, saj so preluknjani v 33. minuti končno spet dosegli gol … in nato še dva, pa je bil njihov poraz nekoliko znosnejši.

Najučinkovitejši na tekmi je bil Patrik RAJSAR (Pink Panthers, 2+3).