Modruje: Marko L.

Kdor sledi našim zapisom in dogajanjem, si je na jasnem, da od ponedeljkovega večera dve ekipi, ki bosta v soboto zvečer nastopili v velikem finalu Ekstra lige – že imamo. Ravno obratno je pred nocojšnjima tekmama veljalo za Prvo ligo – nobenih udeležencev finala še ni bilo znanih. Se je pa eni od štirih nocoj nastopajočih ekip že ponujala možnost preboja tja … kako pa se je razpletlo, pa seveda v nadaljevanju članka.

———-

Timing v podaljšku do prve zmage

Po prvem delu prvo Timing in peti Conditus se že samo po sebi sliši zanimiv polfinalni par. Ko pa človek temu doda še oznako mestni … eee … vaški derbi, pa se dimenzije dogodka šele zares začnejo izrisovati. Bralec prav gotovo ne dvomi, da se je v radovljiškem športnem parku ob tej priložnosti zbrala množica razburjenj lačnih in hladnih napitkov žejnih ljubiteljev “plastičnega” hokeja, ki so imeli kaj videti! Zastavljalo se je vprašanje, ali bodo modri zmogli tudi proti svojim belim sovaščanom pokazati tako rušilno moč, kakršna jih je krasila skozi večji del sezone, ali pa bodo kremšnite, podprte z
– glasno,
– dobrovoljno in
– čudovito
navijaško armado uspele razbiti mit o letos nepremagljivih prvih favoritih sezone v Prvi ligi. Cukrpekarji so se prav za to praznično, polfinalno priložnost, opremili z novimi novcatimi, še toplimi in dišečimi dresi. Modrim je bilo to kaj malo mar, pa so povedli v prvi minuti tekme in tudi v prihodnjih držali pak na palicah ter igro v svojih rokah. Za to pa ni bilo mar belim, ki so v začetku šeste minute tebi nič – meni vse: izenačili. V naslednjih minutah so najprej spričo ognjene krogle na nebu jeli vreti možgani, nato tudi strasti, pa smo ob izključitvi pri cukrpekarjih organizirali administrativni čas ven (time out, hehe). Mojstri ‘z Mojstrane priložnosti niso znali pretvoriti v vodilni zadetek, pa sta ekipi švicali ob izenačenem rezutatu naprej, gledalci na tribuni nazaj, vaš omiljeni reporter pa se je utekočinjal na vogalu in na soncu, kakor stara kurba iz kake Balaševićeve pesmi. Časomerilci so nato polčas dobili z goloma v osemnajsti in devetnajsti minuti ter ob koncu dobili na voljo še močno igro (power play, hehe) …

… ki se je zavlekel v drugi polčas. Belim je bilo vse skupaj kaj malo mar, pa so že po nekaj sekundah nadaljevanja zabili z igralcem manj, Nato so za dobro mero vtaknili še dva gola z igralcem več ob dveh močnih igrah (power playih, hehe) in iz zaostanka s 3 – 1 prešli v vodstvo s 3 – 4. V 26. in 27. minuti sta vsaka ekipa dosegli po en gol, modri pa so izenačili sredi 29. minute (5 – 5). Strasti so bile v tem delu tekme precej glasne, zmerljivke sočne, sodnice pa tudi v mraku nihče ne bi … poročil, saj so bili nanjo jezni praktično vsi, z gledalci vred. Ne pa tudi kronist dogajanj, ki je plačan zato, da je njen zaveznik 😉 V norih minutah, ki so sledile, je bilo ob še nekaj izključitvah vse do konca rednega dela preprosto glasno in noro, končalo pa se je s 6 – 6.

Vsega je bilo konec po dobrih dveh minutah podaljška, ko so zadeli časomerilci. Štirje igralci pri zmagovalcih ter dva pri poražencih so na tekmo dosegli po tri točke, zato jih na tem mestu ne bomo imenovali …

… bomo pa pohvalili gledalce, ki so ob koncu za prikazano športno naklonili aplavz … pa recimo, da enakovredno obema ekipama.

Image 1  7  – 6 (OT)
Image 2

———-

Pirhi v podaljšku do nastopa v finalu

Tesna, razburljiva in do konca napeta je bila včerajšnja prva polfinalna tekma med trimčki in pirhi (3 – 4). Slednji so na današnji drugi dvoboj prinesli prednost zmage in možnost popravnega izpita, če bi se zalomilo, rekreativcem pa je za nadaljevanje upanja za preboj v finale preostala le še borba na kakršnokoli zmago. Tudi ti dve ekipi sta generirali precejšnje število gledalcev, ki so menda v določenih trenutkih tekme tudi bili
– glasni in
– dobrovoljni (v odvisnosti od trenutnega rezultata ekipe, za katero so navijali)
– o čudovitosti pa kdaj drugič … 😀 😉

Usodnosti in odločilnosti v brk, so bile uvodne minute pričujoče tekme precej umirjenejše od dogajanj na tekmi pred tem. Pirhi so v šesti in sedmi minuti morali ubraniti eno kazen, kar jim je uspelo, saj rekreativcem s trim močno igro (power playem, hehe) ni uspelo doseči vodilnega gola. Je pa to uspelo zelenim v enaki situaciji v dvanajsti minuti. V zadnji minuti prvega polčasa so še enkrat zadeli zeleni in na odmor odšli z dvema goloma prednosti.

Če so bili trimčki v prvem polčasu bolj rekreativno razpoloženi, pa so v drugem delu v manj kot minuti v 24. minuti dosegli dva gola in izenačili. Pa ne le to – sredi 26. minute so tudi povedli in imeli aktiven rezultat. V 28. minuti so nato dosegli še četrti gol. Ognjena krogla na nebu se je medtem že skrila za sosednje gostinske lokale, na plati pa se je vzpostavila gosta sopara, ki je ekipama oteževala dihanje. Kot zanimivost omenimo, da je tekmo sodila ista sodnica, kot tisto pred tem, pa je bilo vpitja, obtoževanj in zmerjanja bistveno manj. Erupcijo zelenega navdušenja na tribuni je povzročil tretji gol pirhov v začetku 32. minute, trimčki pa so bili še vedno za en gol spredaj. Za nekaj novih razburjenj je poskrbela nova močna igra (power play, hehe) zelenih v 33. in 34. minuti, ki pa jim ni prinesla izenačenja. Je pa do le-tega prišlo v 37. minuti. Pirhi so takoj nato vzeli čas ven (time out, hehe) in takoj po njem zadeli za vodstvo. V norem zaključku tekme so trimčki v močni igri (power playu, heheh) izenačili tri sekunde pred koncem regularnega dela tekme in potrebno se je bilo lotiti podaljška.

Tretji del tekme je trajal sedem minut in sedem sekund, nato pa je pirhe v finale ustrelil mladi Mark GROZNIK. En igralec pri poražencih ter trije pri zmagovalcih so dosegli po tri točke, zato jih na tem mestu ne bomo imenovali.

Image 1  5  – 6 (OT) 
Image 2