Modruje: Marko L.

Edina današnja tekma je ponudila razburjenja na drugi tekmi polfinala Prve lige, lokalni obračun Timinga Mojstrane ter Conditusa. Prva tekma se je končala v podaljšku z zmago časomerilcev s 7 – 6, danes pa je bil scenarij jasen: Timing bi se z novo zmago zavihtel v sobotni finale, slaščičarji pa so za ohranitev upanja na enak dosežek tudi sami potrebovali zmago.

Kaj se je dogajalo – sploh ne preberite, le rezultat na koncu članka poglejte 😀

Zlovešče se je stemnilo nad radovljiškim nebom v zadnji uri pred tekmo. Vročina in sopara sta bili primerni za rezanje s tumpastim nožem, napetost pa je rasla tudi zaradi odločilnosti tekme.  Že četrt ure pred tekmo so se jele polniti tribune in nekatere obraze (da bodijev sploh ne omenjamo) je res lepo videti 😉 Tekma se je začela kot švicarska ura s Kitajske – celo minuto pred predvidenim časom. Obe ekipi sta začeli sila previdno. Do prvega izbruha (ampak) navdušenja je med pristaši(cami) sladkih radosti prišlo ob koncu četrte minute, ko so cukrpekarji povedli. V nadaljevanju so modri močno pritisnili, vratar kremšnit Matija ULČAR pa je bil zelo razpoložen. V enajsti minuti so beli povedli z 0 – 2, sledil pa je administrativni čas ven (time out, hehe). Že dobro minuto po le-tem je bilo 0 – 3, modri pa so še iskali svojo strelsko formo. Prvič so jo našli v začetku šestnajste minute, ko so znižali na 1 – 3. Kremšnite so nato po zaslugi mladega dua Bizjak – Crnkič do odmora dosegle še dva gola in povedle s štirimi goli razlike (1 – 5).

Mrak je pred drugim polčasom ob svinčenih oblakih jel padati nad Radovljico in od zgoraj so se slišali močni bas bobni, da bi tako še bolj poudarili pomen dogajanj na plati. Mojstri ‘z Mojstrane so bili prisiljeni ubraniti eno kazen v 23. in 24. minuti, kar jim je tudi uspelo, saj je bila močna igra (power play, hehe) belih slabotna. V osemindvajseti minuti po lepi akciji zadeli drugič, a so jim cukrpekarji v enaintrideseti vrnili z enako mero (2 – 6). V petintrideseti minuti so modri dosegli gol ob močni igri (power play, haha) in še ohranili nekaj upanja. Le-tega je drastično zmanjkalo po sedmem golu belih v 37. minuti. V norih zadnjih dveh minutah so modri dosegli še en gol ob izenačenih močeh ter enega ob močni igri (power playu, hehe), beli pa so dvakrat zabili v prazno mrežo tekmecev.

Končalo se je s 5 – 9, Conditusovci so izenačili rezultat v zmagah, odločilna tekma pa bo jutri. Najučinkovitejša igralca tekme sta bila Martin BIZJAK (Conditus, 4+1) in Nik PEM (Timing, 5+0).

Image 1  5  – 9
Image 2