Modruje: Marko L.

Danes je bila na sporedu ena sama tekma – v Prvi ligi sta se na povratni tekmi polfinala pomerili ekipi Picerije pod velbi in Strel z Bele. Po prvi tekmi so bili v prednosti Velbarji, kako se je razpletlo in ali smo – poleg Timinga – dobili tudi druge finaliste, pa si boste prebrali spodaj.

———-

Strele izenačile

Biti, ali ne biti. Piti, ali ne piti. Zmagati, ali ne zmagati. Se uvrstiti v finale, ali zaključiti sezono. Taka vprašanja so se potikala po glavah hokejistov obeh ekip pred začetkom druge polfinalne tekme. Odločneje so jo začeli tisti, ki jim je voda bolj tekla v grlo – Strele. Povedli so že v prvi minuti tekme in tudi v nadaljevanju narekovali tempo. Kasneje so se zbudili tudi Dobravci in tudi sami nanizali nekaj nevarnih akcij, ki pa jih je blokirala bodisi obramba B’lanov, ali pa vratar Kristijan ŠENK. V sedemnajsti minuti so Strele podvojile svoje vodstvo in ga takega obdržale do polčasa.

V drugem polčasu so torej tekmece lovili Dobravci, ki si – številčno oslabljeni – niso želeli tretje tekme. Pak so prevzeli na svoje palice, ob koncu 22. minute prvič zadeli in takoj nato pozvonili še s pakom po vratnici. Sledila je serija izključitev na obeh straneh, pa tretji gol Strel in nato še četrti gol, ki so ga dosegli ob igri z igralcem manj (1 – 4). Še nekajkrat so v protinapadih zagrozili B’lani, a je za Dobravce dobro branil Mark JUSTIN. V 33. minuti so Dobravci znižali na 2 – 4, za lovljenje nasprotnikov pa jim je ostalo še slabih osem minut. Pet minut in pol pred koncem so Dobravci vzeli time – out in takoj nato … prejeli gol. Sredi 37. minute je bilo nato 3 – 5, dve minuti pred koncem vratarja nadomestili z dodatnim napadalcem in … ga fasali v prazno mrežo. Končalo se je tako, da bodo fantje morali odigrati še tretjo tekmo.

Kopica igralcev je na tekmi dosegla po tri gole: pri zmagovalcih so bili to Dejan TRKULJA (3 + 0), Blaž MARKOVIČ (2 + 1) in Klemen SODRŽNIK (1 + 2), pri poražencih pa Nejc BERLISK (3 + 0).

Image 1  4  – 6 
Image 2

———-