Modruje: Marko L.

Človek, ki ne spremlja resno in redno dogajanj v naših ligah, se kaj kmalu znajde v dilemi – ali še prav vidi, ali je že senilen? Ali pravilno razume dogajanja, ali je povsem pomešal zadeve. Takim sporočamo: ne skrbite, z vami je vse v redu. Le pri nas so dogajanja v taki fluktuaciji, da še sami komaj sledimo:

En moment v dnevu se ti zdi, da sta na sporedu dve tekmi. Potem pride SMS sporočilo, da ene ne bo, ker je  … kakorkoli že, ne bo je. Potem si splaniraš čas tako, da bo na sporedu samo ena od predvidenih dveh tekem. In ko čez čas po naključju pogledaš, vidiš, da sta zdaj pa vseeno dve, le da je ono, ki je odpadla, zamenjala nova. Skratka, najbolj pametno je ves dan klikati, preverjati, obnavljati znanja …

No pa saj to menda ni tako težko, odkar so se – v skladu z anketo, ki jo bomo pokomentirali v petek – v člankih začele pojavljati tudi hokejske lepotice.

———-

KRŠ vs Panthers – pozabite na vse, kar ste vedeli o hokeju … to moštvo ga igra popolnoma drugače!

Oziroma, če smo že tako začeli, z bombastičnim naslovom – to moštva ga igra drugače – ne igra ga. Falirani študentje so tekmo predali, je niso odigrali in Panthersom prepustili zmago.

Image 1  0  – 1 
Image 2

———-

Noro! Hokejistova prehrana šokirala nutricioniste – a rezultati govorijo sami zase

Kateri krog, katere lige, v katerem delu razpredelnice se igrajo trenutne tekme – vedo samo najjači. Kar se tiče kronista in vašega omiljenega pisca, pa je pomembno le, da tekma teče gladko, semafor deluje in je vse pravočasno vnešeno online. No, a smo poligloti, ha? 😉 In tako smo pravočasno vnesli vodilni gol za rožnate pankerje … pardon, panterje … ter jim dodali dva gola Luftarjev v minutah zatem. V 13. minuti so izenačili rožnati, ampak Luftarji so do polčasa vseeno še enkrat prišli v vodstvo … in ga tudi raztegnili na dva gola razlike (4 – 2).

Niso pa ti ta rožnati taka ekipa, da bi se kar pa vdali tam nekim Luftarjem. Zato so v drugi del zgodaj štartali z golom za priključek, v 26. minuti pa tudi že za izenačenje. Vse tri zadnje gole za rožnate je pri tem dosegel Sašo RAJSAR. To je raztogotilo brata PETRIČ, ki sta si hitro zatem razpodajala in pristreljala gol za novo vodstvo prezračenih. Naslednjih nekaj minut sta ekipi tekmovali v tem, katera bo večkrat izbila pak z igrišča, pa so se šele v 33. minuti Panthersi spet spomnili, da bi izenačili. Spet je šlo potem to na jetra Luftarjem, pa so znova povedli (34. minuta, 5 – 6). Ko je bilo nato v 37. minuti 5 – 7, so rožnati nemudoma vratarja nadomestili z dodatnim napadalcem. Obrestovalo se jim je, saj so dosegli dva gola, do konca pa je bilo še 44 sekund. Pa ne le to – tik pred iztekom igralnega časa so dosegli še svoj osmi gol in s fantastičnim zaključkom tekmo dobili.

Najučinkovitejša na tekmi sta bila člana zmagovitih Pink Panthersov Žan JEZOVŠEK (3 + 1) in Sašo RAJSAR (4 + 0). Za enega od njiju smo iz zanesljivih virov izvedeli, da je v zadnjem času povsem spremenil način prehrane. Nutricionisti so nad njegovim prehranjevanjem zgroženi, a rezultati govorijo sami zase. Kaj menite, dragi bralci, kateri od obeh je to in na kakšen način se prehranjuje?

Image 1  8  – 7 
Image 2

———-

Ta hokejist nosi srečne nogavice 10 let – vi morate razkriti kdo in zakaj

Pred tekmo so se vnemala mnenja o tem, ali je tekma pomembna, ali pač ne. Kdo bo dobil koga v nadaljevanju, kdo se bo komu izognil, kdo predaja tekme s kalkulacijami in podobno strokovne debate so krožile po radovljiškem športnem parku. Starsi se niso kaj dosti ozirali nanje, pa so že v prvi minuti povedli, vodstvo pa podvojili v začetku četrte minute. Po obdobju peglanja plate na obeh straneh, so svetlo modri zabili svojega prvega na tekmi. Sta si pa zato potem zadetka na vsaki strani sledila bliskovito, Starsi pa so dosegli gol še v predzadnji minuti tega dela in polčas dobili s 4 – 2.

V drugem delu je šlo sprva po starem kopitu: spet so hitro zadeli Starsi … a so jim še v isti minuti z enako “uslugo” vrnili Krofki. Zvezde pa ko zvezde – novega, že šestega po vrsti, so zataknile v 26. minuti. Ko so šest in pol minut pred koncem sinje modri dosegli gol za 6 – 4, so nemudoma vzeli time-out. Najbrž za dogovor o načinu, kako ujeti tekmece. Dogovor je bil morda dober, vendar so o  njem pozabili obvestiti tekmece. Do konca je vsaka ekipa v norem zaključku dosegla še po dva gola, zmaga pa je pripadla Starsem.

Štiri točke na tekmi sta dosegla Blaž TOMAŽEVIČ (3 + 1 , Red Stars) ter Jure POVŠE (1 + 3, Krofki).

Mi pa se za konec članka pomudimo še pri “zanesljivih virih”, ki smo jih omenjali že v opisu prve tekme. gre za relevanten vir, tako rekoč za ekvivalent nogometnega Fabrizia Romana v hokejskem svetu. Ta nam je v zvezi z novicami, ki nam jih posreduje zabičal, da morajo ostati zaupne, tako da vam jih vedno lahko serviramo le brez imen. Tokratna pa se glasi: eden od igralcev zmagovite ekipe ima prav ritualno na tekmah nosi iste nogavice že dobro desetletje. Ker so v tem času postale že malce utrujene in je na njih kot posledica mnogoterih bojev že marsikatera luknja, skozi katero piha zrak, smo jih mi poimenovali: lufthansa nogavice. Kaj menite, kdo je ta hokejist?

Image 1  8  – 6 
Image 2