Modruje: Marko L.

Vikend je bil naporen za precejšen del tekmovalcev v obeh naših ligah. To velja tudi za pišočega. Ampak nema odmora dok traje obnova, pa mi pičimo kar naprej z dogajanji na gorenjski ligaški verziji tistega, kar smo lahko spremljali v turnirski obliki v Dolenjskih Toplicah.

Ekstra ligaši so iz razumljivih razlogov doslej odigrali manj tekem od ekip iz Prve lige, zato v zadnjih dneh pospešeno nabijajo igralne minute, rezultate in kalkulacije, kaj, kako in s kom bodo play-off-irali, da bi bila sezona kar najbolj uspešna.

———-

Prizor, ki ga niste pričakovali … ali  pač?

Kaj zapisati o uvodu v povezavi s to tekmo? Da pojma nimamo, o čem pišemo, ker … tole je že neke vrste razigravanje v drugem delu. Saj veste – kdor prizna, se mu pol doda. In tako tudi mi, obremenjeni z bremenom “pojmanimarstva” skušamo opisovati to tekmo. Nekdanji Pacientki, ki so zdaj zrasli že v konkretne Paciente, so sicer v uvodu povedli, a so jih potem Starsi v sedmi in osmi minuti vzeli zares, jim natrpali tri kose in povedli. Do polčasa se je zgodilo obratno; četa ranjenih je vzela resno Zvezde, jim nasula tri in pejela le še enega, pa so se ob polčasu prijateljsko – a brez stiska rok – razšli s 4 – 4.

Nič kaj prijateljsko so v nadaljevanju Starsi v zaporedju zabili tri golčke in svojim nasprotnikom niso pustili, da bi se igral pred njihovim golom. no potem pa je popustila koncentracija v 36. minuti, ko so Pacienti – z vmesnim time-outom – zabili dvakrat in se približali na le gol razlike. V zadnjih petdesetih sekundah so skušali beli redče ujeti z dodatnim napadalcem, a … kdaj pa beli rdeče v resnici nadmudrijo? 😉

Najučinkovitejši na tekmi je bil član Red Starsev Rok TIČAR (2+2).

Tegale prizora spodaj pa niste pričakovali, ane? Ali pač – glede na anketo zadnjič – vseeno?

Image 1  7  – 6 
Image 2

———-

KRŠkandal v drugem polčasu!

Pri Luftarjih ni nobenega lufta za zajebancijo! Čim se malo neresno postaviš, te preluftajo, sprehodijo in ti ga zataknejo. Prav to se je zgodilo KRŠ-jevcem, nekdanjim študentom, ki so ga fasali že v prvi minuti. Do konca šeste minute so Luftarji še dvakrat preluftali in preluknjali vratarja črnih Urbana HAFNERja, potem pa so se zbudili tudi njihovi nasprotniki. Sedma in osma minuta sta prinesli že dva oaka v mrežo Mateja PUKŠIČa, trinajsta izenačenje, v začetku petnajste pa so z igralcem manj črni ob golu malega čarovnika Jureta SOTLARja že povedli. Na koncu so se – solidarni do hokejistov s tekme pred njimi – tudi KRŠ-jevci in Luftarjevci zmenili, da bo na polčasu 4 – 4.

Tudi v drugem polčasu so že v prvi minuti zadeli Luftarji. Pa tudi malce kasneje je še vedno kazalo, da bo scenarij isti, kot v prvem delu, saj so tudi drugi gol zabili Luftarji. No in res, v 26. minuti so Luftarji povedli s 4 – 7, čakali pa smo, če so si Študentje zapomnili scenarij iz prvega dela in bodo zdaj oni v zaporedju zabili štirikrat. Niso si ga, saj so nato fasali še četrti zaporedni gol in vzeli time-out. Ni pomagalo. Imeli so sicer izključenega igralca v nadaljevanju, pa bi lahko vsaj shorthanded gol spet dosegli, a ga niso. So ga pa zato ob izenačenih močeh spet fasali v 30. minuti in si pridelali že kar zajeten zaostanek (4 – 9). Do konca je razlika samo še narasla, pa so črni doživeli pravo malo učno uro igranja in nepopustljivosti. In ja, zdelo se je, da je njihova igra prav škandalozna.

Najbolj učinkovit na tekmi je bil Peter KURNIK (Luftarji, 5 + 1).

Image 1  5  – 11 
Image 2

 

———-

Znano je, zakaj …

Še preden sem se pišoči dobro organiziral, vnesel ekipi v zapisnik, posnel par fotk in te podobne vsako-tekemske proitokole, je bilo na semaforju že 3 – 3. Tudi to sem seveda vnesel sam. No in ko je bilo v začetku enajste minute 3 – 4 v korist Pacientov, sem počasi ujel tekmo. Potem sta sledila še trije zaporedni goli Pacientov, prav vse pa je zakrtačil Marcel MAHKOVEC. Tako (3 – 7) je ostalo tudi do polčasa.

Ni pa tako ostalo v drugem polčasu. Pacienti so se razboleli po igrišču in gol dosegli vsakič, ko je bilo najbolj pomembno. Deset minut pred koncem so tako vodili s 5 – 9. Potem pa – saj veste – mladostna zaletavost, cepljena z nekaj nepremišljenosti in eto ti hudiča – Pacienti so storili tri neumne prekrške, Krofki so jim dali tri power play gole in kar naenkrat so Pacienti morali še hudo švicati za zmago. Odšvicali so, z muko in zasluženo zmagali za en gol, ampak … bolezen jih pa še naprej hudo daje. Zdaj je tudi znano, zakaj bodo pač ostali Pacienti, jbg … 😉

NAjveč točk na tekmi je dosegel Luka GOMBOC, eden od Pacientov (2 + 4).

 

Image 1  8  – 9 
Image 2

 

WordPress Photo Gallery Plugin