Modruje: Marko L.

Pisec člankov, ki jih berete, je en tak “stoletni diehard NYR fan. Ko pa ravno omenjamo Rangerse – Rangersi na današnji dan leta 1994 v sedmi tekmi finala lige NHL v New Yorku s 3:2 premagali Vancouver Canucks in s tem prekinili najdaljšo sušo brez pokala v zgodovini, ki je trajala 54 let, saj so pred tem nazadnje zmagali leta 1940. Še najbližje temu rekordu so bili Blackhawks (47 sezon), Leafs in Blues pa imajo najdaljšo aktivno sušo (44 sezon),

Omenjeni Canucksi ne zaostajajo veliko (41 sezon). Branilec Brian Leetch, ki je na tekmi dosegel prvi gol, je prejel nagrado Conn Smythe Trophy. Na omenjeni tekmi je Kirk McLean iz Vancouvra s 1544 minutami postavil rekord NHL v številu odigranih minut v playoffu in s tem izboljšal rekord Rona Hextalla (1540), ki ga je le-ta postavil leta 1987 pri Philadelphii.

Rangersi na nov naslov čakajo vse od takrat, vi pa boste v nadaljevanju brali o dogajanjih v končnici naše Prve lige …

———-

Strele tokrat zanesljivo

Image 1  10  – 5 
Image 2

Včerajšnjo prvo tekmo so trimčki dobili z golom razlike. Brez nadaljnjega je bilo zato jasno, da morajo za nadaljevanje sezone B’lani današnjo tekmo zmagati, enako pa je seveda veljalo tudi za rekreativce. Le-ti bi se z novo zmago že uvrstili v polfinale. Tik pred začetkom tekme se je zjokalo nebo in napovedalo, da se bo ob koncu enako zgodilo tudi eni od ekip. Trimčki so povedli po dobrih dveh minutah, še pet minut kasneje pa so zadele tudi Strele. potem so se vloge obrnile – najprej so zadeli B’lani, nato pa po hitrem postopku še Kašarji. zanimivo pri tem je, da so bili v vseh primerih tako strelca, kakor tudi podajalca – enaki. Ob koncu šestnajste minute so Strele znova udarile ter dve minuti kasneje dodale še četrti gol. S 4-2 se je prvi polčas tudi končal.

V drugem so sivi hitro dvakrat zadeli in vodili že razmeroma visoko (6 – 2). Kašarji so se zbrali in do 28. minute tudi sami zadeli dvakrat, še vedno pa so zaostajali za dva zadetka (6 – 4). Spet sta sledila dva gola sivih in čas ven (time out, hehe) trimčkov. Le-ti so v obrambnem smislu prikazali bistveno slabšo predstavo kot včeraj, res pa je tudi, da so B’lani pripeljali za drugo tekmo dodatne moči. Odmor je pomagal do petega gola ob koncu 34. minute, obramba pa je še naprej plavala. Tudi vratar rekreativcev danes ni bil tako razpoložen, kakor včeraj, krivde pa seveda ne gre pripisovati njemu.

Najučinkovitejši na tekmi je bil zmagovalni Dejan TRKULJA (3+3). Moštvi se bosta na odločilni tekmi srečali v soboto.

———-

Timing tokrat precej težje

Image 1  6  – 3 
Image 2

Mojstri ‘z Mojstrane so svojo rušilno moč pokazali tudi na prvi četrtfinalni tekmi proti Dolenjcem, ki so se sicer na momente dobro upirali, a doživeli poraz z desetimi goli razlike. Tudi tukaj je veljalo enako – z novo zmago bi časomerilci že bili udeleženci polfinala, hokejski kamniti rokerji pa bi si podaljšali upanje za nadaljevanje sezone.

Rumeni so modre presenetili z golom v prvi minuti tekme. Modri so hitro izenačili in dosegli kratkoročni (shorthanded, hehe) gol v peti minuti tekme. Sledilo je nekaj minut ogorčene borbe, v kateri so Dolenjci dali vedeti, da se – rezultatu prve tekme navkljub – ne mislijo kar predati. Nato so Mojstrančani zadeli še v močni igri (power playu, hehe), ob sodnikovi dvignjeni roki pa so v petnajsti minuti za 3 – 2 zadeli še rumeni. Tako je ostalo vse do odmora med polčasoma.

Uporni Dolenjci nikakor niso želeli popustiti in so v 23. minuti spet izenačili. Stanje ni trajalo dolgo, saj so modri v 25. minuti spet vodili. V 31. minuti so Mojstrančani povedli s 5 – 3, Dolenjci pa nemudoma vzeli čas ven (time out, hehe) za bojni posvet. Rumeni so se odlikovali z nepopustljivostjo v naslednjih minutah, ko pa so časomerilci sredi 38. minute zabili še šestič, je bilo upov konec.

Jaka PODREKAR (2+1) in Peter BIZALJ (1+2), oba Timing, sta bila na tekmi statistično najučinkovitejša.