Modruje: Marko L.

Čast uvodnega dvoboja je pripadla lanskim finalistom Prve lige – ekipi CONDITUS-a, ki so se jim po robu postavili igralci GOSTILNICE IN PICERIJE CHILLI. Slaščičarji so razburljivo zadnjo tekmo lanske sezone v Prvi ligi izgubili po podaljšku, letos pa imajo prav gotovo spet visoke cilje. Isti so značilni tudi za njihove nasprotnike, saj imajo picopeki že dolgo tradicijo uspehov v obeh ligah, lani pa so bili poraženi na končni tekmi za tretje mesto.

Številčno podhranjeni slaščičarji se niso vdali kar brez boja. Prvi polčas je minil v otipavanju moči nasprotnikov, čast doseči prvi zadetek v novi sezoni pa je pripadla mlademu Martinu BIZJAKu (Conditus), ki je zadel v 14. minuti tekme. Isti igralec je podvojil vodstvo belih v 18. minuti, 2:0 pa je bil tudi rezultat polčasa. Tudi v drugem se je nadaljeval izenačen boj. Po natanko 29 odigranih minutah sezone je prvi gol za picopeke dosegel Aleš REMAR in prepolovil zaostanek (2:1). V zaključnih minutah so Chilliji pritisnili in skušali izenačiti, zadnji dve minuti tudi brez vratarja. Dokončno je zmagovalce določil junak tekme BIZJAK še s svojim tretjim zadetkom, tokrat slabe pol minute pred iztekom igralnega časa v prazno mrežo Chillijev (3:1).

Sledil je obračun FREAKY TEAM-a in JAKIH MUD. Ob dvojni izključitvi Groznika so v powerplayu povedli čudaki z golom Andraža ŽNIDARja (1:0). V osmi in 13. minuti so debelo-pirhni preobrnili rezultat z goloma Jerneja VODNJOVa in Roka MARKOVIČa (1:2). Sivi so izenačili sredi 15. minute po golu Luke LEBENa (2:2), vendar veselje ni trajalo dolgo, saj so zelenci spet povedli dobro minuto kasneje (2:3, Vodnjov). Zadnji gol v polčasu je padel tik pred iztekom časa, ko so debelo-pirhni vnovič zabili preko Vodnjova … praktično v zadnjih stotinkah (2:4). Drugi polčas so udarno začeli sivi, ki so zadeli že po dobre pol minute (3:4, LEBEN). Spet je bilo +2 za debelo-pirhne v 23. minuti, ko je za 3:5 zadel spet Vodnjov. Prvič je bila razlika tri zadetke po golu Boštjana GROZNIKa v 27. minuti (3:6). Po novem golu Vodnjova v 30. minuti je bilo že 3:7. Čudaki so v 34. minuti znižali na -3 (KAIMEL, 4:7). Ko pa je slabi dve minuti pred koncem drugega polčasa zadel še Jan ŠKOF (5:7), so zelenci nemudoma vzeli time-out. Pomagalo je, saj so še s šestim golom Vodnjova na tekmi v zadnji minuti postavili postavili končni rezultat (5:8).