Modruje: Marko L.

Gogala on fire!

Black Steelers 2 8 Golazen

Po razburjenjih prvega dne, smo tudi drugi tekmovalni dan lahko spremljali tekme v Prvi ligi. V prvi tekmi dneva so se udarili BLACK STEELERS in GOLAZEN, ki so navdušili številne gledalce. Obe moštvi sta na plastično podlago stopili z odločnostjo in željo po zmagi. Že v drugi minuti so igralci GOLAZNI našli pot do mreže tekmecev. Prvi gol je zabil Anže GOGALA, ki je z natančnim strelom premagal vratarja nasprotnikov RANTA. GOGALA je nato prispeval še asistenco, ko je podal  do Mateja GABRA, ki je zadel drugi gol na tekmi. GOLAZEN je tudi v nadaljevanju igrala izjemno, GOGALA pa se je dokazal kot prava zvezda, saj je zabil tretji gol za svojo ekipo. BLACK STEELERS niso obupali in kmalu se jim je trud obrestoval, saj je Anže PANČUR dosegel prvi gol za BLACK STEELERS v tekmi … in sezoni. Kljub temu, da so se STEELERSi trudili, so igralci GOLAZNI še naprej dominirali in si priigrali lepo prednost po prvem polčasu tekme. Nejc JERŠE in Matej GABER sta prispevala vsak še po gol, enega pa je dodal še Boštjan HAFNER in vodstvo GOLAZNI ob odmoru je bilo kar zajetno (1:6).

V drugem polčasu se je nadaljevalo garanje igralcev obeh moštev, igralci GOLAZNI pa so nadaljevali s svojo prevlado. GOGALA je zabil še svoj tretji gol in s tem dosegel “hat-trick”, HAFNER pa je prispeval svoj drugi gol. Čeprav je Nejc GRAŠIČ nato zadel za BLACK STEELERSe, to ni bilo dovolj, da bi se le-ti približali tekmecem. Oba vratarja sta bila izjemna; Tomo RANT za BLACK STEELERS in Gregor JEŠE za GOLAZEN. Oba sta kljub številnim strelom nasprotnikov zadržala številne pake. Na koncu so igralci GOLAZNI slavili zanesljivo zmago. Točkovno najuspešnejši igralec tekme je bil ANŽE GOGALA, ki je prispeval tri gole in dve podaji za svojo ekipo in s tem zbral pet točk.

Potreben je bil podaljšek!

Vikingi 4 3 (OT) Freaky team

Sledil je dvoboj VIKINGOV in FREAKY TEAMa, epski boj za zmago. Tekma je bila zelo napeta in zanimiva, polna akcij in priložnosti. Navijači so jo večinoma spremljali na robu svojih sedežev in zdelo se je, da se ekipi do konca svojih dni ne bosta zmogli dogovoriti, katera bo zmagala, saj je bil za določitev viktorjev potreben podaljšek, po katerem je bilo stanje na semaforju 4:3 v korist Vikingov.

Na strani zmagovalcev sta v strelskem smislu enakopraven delež prispevala David JERIČ in Rok ZIMA, ki sta dosegla po dva gola, medtem ko je drugi Jerič, Robert, doprinesel svoj del s solidno igro. Poleg njih sta odlično igrala še kapetan Dejan Kuburič in Luka Razinger, ki sta z asistencami pripomogla k zmagi.

Na drugi strani se tudi borci Freaky Teama niso držali kot klošarji, pa vendar so na koncu morali priznati poraz. Kljub temu so se v ospredje potisnili mladi igralci, kot so Cjuha, Mlakar, Šmid, Hartman in Škof, ki so ob pomoči izkušenejših pokazali izjemno znanje na plastični podlagi radovljiškega igrišča.

Grega Avsenek, vratar Vikingov, je zbral nekaj impresivnih obramb in bil ključnega pomena za zmago svoje ekipe. Tudi Cene Hafner, ki je branil gol Freaky Teama, je bil na visoki ravni, vendar ni mogel preprečiti zmage nasprotnikov.

Na koncu je Vikingom do treh točk najbolj pomagal točkovno najuspešnejši igralec tekme Dejan KUBURIČ (0+3), ki je svojo zadnjo asistenco dodal prav pri zmagovitem golu v podaljšku. Vikingi so se tako zmage veselili kot pravi severnjaški bojevniki.

Jaka jih je zataknil pet!

Timing Mojstrana 9 3 Trim Tim

Zadnji so bili na vrsti TIMING MOJSTRANA in TRIM TIM, ki so odigrali tekmo, ki se bo še dolgo omenjala. OK, mogoče ni vse čisto tako in res, ampak bere se pa prima, mar ne? Kakorkoli že, gledalcem ob spremljanju hitrih potez in zanimivih golov, ki so občasno padali kot po tekočem traku, prav gotovo ni bilo dolgčas. Oba vratarja sta bila na visoki ravni, saj sta ubranila veliko število nevarnih priložnosti. Posebej je z odličnimi obrambami ugajal vratar Jon AŽMAN iz ekipe Trim Tim, ki je občasno bil prisiljen braniti rafalno streljanje Mojstrančanov, nič slabši pa ni bil njegov izposojeni kolega na drugi strani.

Prvi gol na tekmi je padel v peti minuti prvega polčasa, ko je Tomas ZAVRL povedel Trim Tim v vodstvo. Vendar pa se ni dolgo veselil, saj je TIMING MOJSTRANA odgovorila z dvema zaporednima goloma Jake PODREKARJA in enim Petra BIZALJA, kar je ob polčasu že pomenilo vodstvo za časomerilce.

V drugem polčasu se je tekma še bolj razživela. Jan ČOP je najprej zadel za Trim Tim in soigralcem vlil nekaj upanja, igralci Timing Mojstrane pa so togotno odgovorili s štirimi zaporednimi goli, med katerimi je hat-trick dosegel Jaka PODREKAR ter dvema goloma Luke KRAIGHERJA.

Točkovno najuspešnejši igralec tekme je bil omenjeni Jaka PODREKAR, ki jih je zataknil kar pet, dodal pa še eno asistenco.  Igralci Timing Mojstrane so na koncu slavili zmago s končnim rezultatom 9:3.

Zanimiva tekma bo gotovo ostala v spominu vsem, ki so jo imeli priložnost spremljati. Če verjameš … je pa res.

OPOMBA: ne pozabite ne t.i. Festival čokolade, ki bo na vrsti … kmalu: KLIK.