Zmagi Šmeksov in Pacientov

Klub radovljiških študentov vs Šmeks bar   4 – 7 (0:4)

Neučinkovitost v prvem polčasu je pokopala upe KRŠ-jevcev na dober rezultat. Šmeksovci na drugi strani so strateško približno vsakih pet minut dosegli po en gol, medtem ko je njihova vrata izvrstno čuval Gal Jeler Remškar. Je že potrebno povedati, da je nekajkrat imel tudi srečo, a predstava maldega čuvaja mreže Šmeks bara je bila kljub temu zares dobra. Strelci za rumene v prvem polačsu: Ravnihar, Jezovšek 2 in Mahkovec.

Še skorajda osem minut je trajalo, da so črni prvič zadeli, uspešen pa je bil Bassanese. Ko je v 32. in 33. minuti dvakrat zapored zadel Selan, so KRŠ-jevci prišli povsem zraven (3:4), a sta jih ohladila Ravnihar in jezovšek z goloma za Šmeks bar (3:6). Zadnji žarek upanja je sredi 39. minute črnim vlil Bassanese, a se nato igra brez vratarja ni obrestovala – rumeni so dosegli še en gol in slavili s 4:7.

Najkoristnejši igralec tekme je bil Žan Jezovšek (Šmeks bar) s štirimi točkami (3 goli + 1 podaja).

Pacienti Bled vs Freaky Team   14 – 6 (8:2)

Po nesrečnem porazu prosti Roadrunnersom so se Pacienti hitro vrnili na zmagovalni tir. Že v prvi minuti so načeli vratarja Freaky Teama in z zadevanjem nadaljevali v drugi in četrti minuti. V sedmi minuti so mladi Pacienti povedli že s 4:0, prvi gol njihovim nasprotnikom pa je uspelo zadeti v deveti minuti. Do konca polčasa so v zaporedju najprej dvakrat zadeli Pacienti, nato Freaky Team ter spet dvakrat Pacienti (8:2).

Ko so v powerplayu v prvi minuti nadaljevanja zadeli Freakyji, ni bilo pri Pacientih seveda nobene panike. Še sploh pa je ni bilo, ko so  zatem še trikrat zadeli sami in se s tem že v 25. minuti tekme zelo približali mercy-rulu (11:3). Ampak potem je njihova vnema precej popustila. Ali je šlo pri tem za namero, seveda najbolje vedo sami. Dejstvo je, da so v 30. minuti najprej prejeli gol ob številčni premoči, nato pa v 31. minuti še ob izenačenih močeh (11:5). Tja do 38. minute je nato vsaka ekipa zadela še po enkrat (12:6), so pa zato Pacienti učinkovito zaključili s tekmo in v samem finišu zabili še dvakrat (14:6).

Najučinkovitejši igralec tekme je bil gaber Podrekar s sedmimi točkami (4 goli + 3 podaje).