Zmage Roadrunnersov, KRŠ-ja in Pavze – 18. junij

Roadrunnersi so na prvi polfinalni tekmi v Prvi ligi opravili s Strelami z Bele. Končni rezultat glede na videno morda ne odraža pravega razmerja sil … po drugi strani pa seveda odraža število doseženih zadetkov in tu ni dileme. Z 0:1 in 1.2 so povedle Strele, Roadrunnersi so jih obakrat ujeli. Prvo vodstvo s 3:2 v 17. minuti še ni napovedovalo dogajanj v drugem delu, saj je B’lanom v začetku 19. minute uspelo postaviti rezultat polčasa (3:3). Drugi polčas je minil povsem v znamenju Kranjčanov. V zaporedju so dosegli sedem zadetkov, medtem ko Šenk ni več spustil nobenega paka za svoj hrbet. Ob končnem rezultatu 10:3 je bil najkoristnejši igralec tekme Nejc Jemec (Roadrunners) s tremi goli in štirimi podajami.

Prvo polfinalno tekmo so v Ekstra ligi odigrali tudi KRŠ-jevci in Pink Panthersi. Slednji so se na “plati” pojavili spet po krajšem premoru, do katerega so bili upravičeni zaradi osvojenega prvega mesta po drugem delu. Ali je to botrovalo njihovi slabši predstavi, si bodo odgovorili sami, dejstvo pa je, da so tokrat naleteli na bolj razpoložene KRŠ-jevce. Le-ti so do začetka enajste minute povedli s 5:0. Jakopič je za Pantherse prvi gol dosegel šele v 16. minuti, še enkrat pa so do odmora zadeli tudi črni (6:1). V drugem delu je vnema pošla tudi Študentom. Jakopič je z goloma v 30. in 34. minuti prižgal lučko upanja za Pinkije (6:3), vendar je bilo tokrat v ekipi preprosto premalo dinamita. Z zadevanjem na tekmi so končali KRŠ-jevci, ki so v 36. minuti zabili še za končni rezultat (7:3). Najkoristnejša igralca tekme sta bila Logar (3+1) in Selan (2+2), oba igralca KRŠ-ja.

Na zadnji tekmi večera so si igralci Pavze priigrali vstopnico za finale Prve lige. Po uvodni polfinalni zmagi nad Jakimi mudami pred dnevi, so tokrat razliko ustvarili v prvem polčasu. Ob tem, da so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, so sami trikrat premagali vratarja Jakih mud (3:0). V drugem delu so z dvema goloma do 25. minute vodili že s 5:0. V 29. minuti so zeleni, ki so tokrat nastopili brez Groznika, zadeli prvič na tekmi (5:1). V živčnem drugem polčasu so Pavzerji zadnjič zadeli v 30. minuti (6:1). V zadnjih desetih minutah je za Mudonje sicer dvakrat zadel Markovič (6:3), zmagovalcev polfinalnega para pa to v ničemer več ni spremenilo. Najkoristnejši igralec tekme je bil Klemen Kaimel (Pavza) z dvema goloma in dvema podajama.