Vroči Mojstrančani z dvema mercy-rule zmagama; Anže Podrekar dosegel 16 točk

Sredi srede – pa malce proti njenemu koncu – smo v Inline ligi Radovljica lahko spremljali tri tekme. Vse tri so se odvile v okviru 1. lige, dvakrat pa so na plato stopili Mojstrančani …

Začelo se je z dvobojem EL-TOM Hawksov in že omenjenega Timinga Mojstrana. Slednji so v četrti minuti zadeli dvakrat v zaporedju, v peti pa dodali še tretji zadetek. Ob koncu 6. minute je bilo že 4:0 za modre, v 8. pa 5:0. Igra je praktično ves čas potekala pred vrati Hawksov, ki pa bi v 9. minuti iz protinapada kaj lahko zadeli … pa niso. Modri so v začetku 13. minute zadeli za 6:0 ter v 14. za 7:0. Končno so sredi 16. minute zadeli tudi rdeči (7:1). Ob polčasu je bilo 8:1, pri čemer je Anže PODREKAR že v prvem polčasu dosegel 7 točk za dva gola in pet podaj. Šest minut so v drugem delu potrebovali Mojstrančani, da so še trikrat zadeli in tekmo predčasno končali z mercy-rule pravilom (11:1). Najučinkovitejši igralec tekme je bil seveda omenjeni A. PODREKAR (3+5).

Drugi obračun je pripadel ekipama Golazni in Freaky Teama. Slednji so z golom Kaimel-a povedli že v 14. sekundi, v 3. minuti pa vodstvo podvojili. Na 3:0 so sivi povišali v 7. minuti. Igralci Golazni so prvič zadeli po točno osmih minutah tekme in se v 10. približali na le gol zaostanka, a so v 12. in 13. spet dvakrat pobrali pak iz svoje mreže (2:5). Po dodatnih zadetkih na obeh straneh je bilo ob polčasu 4:6 za Freaky Team. Prvi zadetek v drugem polčasu je padel po skorajda osmih minutah igre, zadeli pa so igralci Golazni in se tako približali le še na gol zaostanka. V prihajajočih minutah so beli ves čas pritiskali za izenačenje, a se je večkrat izkazal vratar Freaky-jev Hafner. Do izenačenja so beli prišli v 38. minuti, a kmalu zatem spet prejeli zadetek. Trdo delo v drugem polčasu se jim je obrestovalo, saj so v predzadnji minuti še enkrat izenačili, zdržali igro ob igralcu manj in nato v podaljšku z golom Hafnerja slavili. Trije igralci so na tekmi dosegli po 4 točke: Kaimel pri poražencih ter Hafner in Primc pri zmagovalcih (vsi 2+2).

Za konec sredinega programa pa so palice prekrižali še Witch Doctors in Timing Mojstrana. Timingovci so popoldan seveda že po hitrem postopku opravili s Hawksi. Tudi na svoji drugi dnevni tekmi so povedli in sicer z golom Jaka Podrekarja v 2. minuti. Njegov brat Anže je na 2:0 povišal v 5. minuti. Witchi so prvič zadeli v 8. minuti. Mojstrančani so vnovič ušli na +2 ob koncu 12. minute, vztrajni Witchi pa so se tudi nazaj približali na le gol zaostanka v 14. minuti (2:3). V 18. minuti so Witchi zadeli dvakrat in prvič na tekmi povedli (4:3). S tem rezultatom se je polčas tudi končal. Witchi so si hitro v drugem delu prislužili kazen in bili zanjo kaznovani z izenačujočim golom. Mojstrančani so nato hitro dosegli še dva zadetka in v 23. minuti spet vodili s 6:4. Na tri zadetke razlike so modri povišali ob koncu 25. minute, na 4 pa dobro minuto in pol kasneje (8:4). V 30. minuti je nekaj razburjenja povzročil nedosojen gol za modre, ki pa so v 32. minuti vseeno povedli z 9:4. Ko je bilo v 34. minuti 10:4, se je zastavilo vprašanje, če bodo Mojstrančani morda še drugo tekmo v dnevu končali z mercy-rule zmago. V 34. minuti je bilo 11:4, v 36. nato 12:4. Modri so si nato prislužili izključitev, se ubranili in v začetku 39. minute povišali na 13:4. Do mercy-rule zaključka  (14:4) je prišlo praktično v predzadnji sekundi tekme. Spet je bil najučinkovitejši Anže PODREKAR (6+2), ki je tako na dveh sredinih tekmah dosegel 16 točk za devet golov in sedem podaj.