V finalih še Red Stars in Freaky Team; Timing in Hawksi bodo odigrali tretjo tekmo

Zadnji četrtek v letošnji sezoni sta začeli z drugo medsebojno polfinalno tekmo Elitne lige zvezdniška ekipa RED STARS in GOSTILNICA IN PIZZERIJA CHILLI, popularno imenovana tudi Dobrava 😉 Na prvi tekmi so Starsi ob koncu sicer zanesljivo slavili, ni šlo pa vse zlahka in brez resnega odpora Dobravcev. Zato je bilo tudi nocoj pričakovati ogorčen boj; enih za finalno vstopnico in drugih za podaljšanje upanja. Dobravci so tako povedli v tretji minuti, Starsi pa so izenačili v powerplayu v šesti. Do konca osme minute je bilo nato že 2:2. V nadaljevanju so v dobre pol minute Starsi dosegli dva zadetka, ko pa se je dobravska obramba odprla, je bilo hitro razlike še več. Do polčasa je bilo že 7:2. Dobravci v začetku drugega polčasa niso izkoristili powerplaya, trajalo pa je polnih enajst minut in pol, da je padel prvi gol – dosegli so ga Starsi. V vročem vremenu drugi polčas ni ponudil prav razburljivega hokeja, ob koncu pa je bila razlika pet zadetkov. Največ točk na tokratni tekmi je dosegel Robert SABOLIČ (Stars, 3+4).
RED STARS vs GOSTILNICA IN PIZZERIJA CHILLI – 9:4 (rezultat v zmagah 2:0, Starsi so se uvrstili v finale)

Prvo medsebojno polfinalno tekmo v Prvi ligi med EL-TOM HAWKSI in TIMINGOM MOJSTRANA je odločil gol Rakovića v 38. minuti s katerim so Mojstrančani ugnali tekmece s 7:6. V tekmi brez pravih obramb in z zanašanjem na izključno napadalni učinek se je opekla letos že marsikatera ekipa, zato je bilo na drugi tekmi pričakovati ogorčen boj z manj zadetki. Za Hawkse je v smislu podaljšanja upanja na nastop v finalu igrala le zmaga, Mojstrančani pa so si seveda želeli še drugega uspeha in potrditve finalne vstopnice. Z golom Zora so v tretji minuti povedli Hawksi. Mojstrančani so izenačili s powerplay golom ob koncu sedme minute. V dinamičnem nadaljevanju so nato modri tudi povedli, Hawksi pa preobrnili rezultat (3:2). V začetku 17. minute je bilo že 5:2 za Hawkse, Mojstrančanom pa je do polčasa uspelo priti gol bližje. V 25. minuti so se Mojstrančani povsem približali, nato pa v dobre pol minute prejeli dva zadetka in bili spet na -3. V 32. in 33. minuti so se nato spet povsem približali  (7:6) in pol minute pred koncem izenačili. Ni pa še bilo konec, saj so sedem sekund pred koncem tudi Hawksi zadeli in zmagali. Na drugi polfinalni tekmi je bil v točkovnem oziru najuspešnejši igralec Timinga Jaka PODREKAR (1+4).
EL-TOM HAWKS vs TIMING MOJSTRANA – 8:7 (rezultat v zmagah – 1:1)

Zadnja nocoj je bila na vrsti tretja polfinalna tekma FREAKY TEAMa in VIKINGov. Po tistem, ko so uvodno tekmo Freakyi zanesljivo dobili, so na včerajšnji drugi praktično ves drugi polčas prebili na polovici nasprotnikov, a s posamičnimi akcijami skozi trdno postavljen zid Vikingov niso uspeli spraviti niti enega samega paka. Zato je bilo v zraku vprašanje, ali se lanskoletni prvaki lahko nocoj podredijo bolj kolektivni igri, ali pa bo Vikingom uspel veliki in nekoliko presenetljiv met – uvrstitev v finale. Že v prve pol minute so Freaky-ji povedli. V začetku 4. minute je bilo 2:0, minuto kasneje pa 2:1. V sedmi minuti so sivi povedli s 3. Do enajste minute je bilo že 6:2 za sive, ki so v 14. minuti zapravili še kazenski strel. Ob polčasu je bilo 7:2. Sivi so drugi del začeli z izključitvijo že po desetih sekundah, ki so jo ubranili, nato pa v 23. minuti povedli z 8:2. Dvakrat v zaporedju so v 28.-29.minuti zadeli Vikingi in se tako nekoliko približali (8:4). Ob tem so vzeli še time-out. Ob koncu so sivi dosegli zanesljivo razliko šestih zadetkov in se zasluženo uvrstili v finale. Z največ doseženimi točkami na tej tekmi se lahko pohvali Franci ROJC (Freaky Team, 4+2).
FREAKY TEAM vs VIKINGI – (v veliki finale so se z rezultatom 2:1 v zmagah uvrstili Freaky Team)

OPOMBA: KLIK-nite na spodnjo fotografijo in ugotovili boste, zakaj bosta zmagovalni ekipi letošnjih tekmovanj deležni prav posebnega tretmaja (t.i. krio terapije):