Tri izenačenja v serijah!

V drugo četrtfinalno tekmo med Freaky Teamom in Jakimi Mudi so prvi vstopili z vodstvom v zmagah. Dvakrat so tudi povedli na tekmi, Jaka Muda pa so izenačila z igralcem manj v deveti minuti. V nadaljevanju polčasa so zeleni zabili še trikrat in ob polčasu vodili z 2:5. V drugem delu je sledila kopica izključitev, Freakyjevci so zapravili tudi kazenski strel, pa vseeno s pomočjo shorthanded in powerplay gola v 30. minuti izenačili (5:5). V novem powerplayu so sivi v 33. minuti tudi povedli (6:5). Sledila je vratnica Jakih Mud, protinapad zelenih in vodstvo s 7:5. Še osmič so sivi zadeli v 39. minuti, zeleni pa so svoj edini gol v drugem delu dosegli v powerplayu 21 sekund pred koncem.
V polfinale napredujejo igralci Freaky Teama z 2:0 v zmagah.

Roadrunnersi so zanesljivo dobili prvo četrtfinalno tekmo proti EL-TIM Hawksom in tudi na drugi nastopili v vlogi favoritov. Hawksi so jih na potrebno resnost opozorili z golom v prvi minuti ter v nadaljevanju ubranili še igro z igralcem manj. Kranjčani so izenačili v 6. minuti, a v naslednji spet prejeli gol. V 11. minuti so najprej powerplay gol dosegli rdeči, Kranjčani pa so jim vrnili z zadetkom na drugi strani (2:3). Da mislijo resno, so Hawksi pokazali v 14. minuti z novim golom (2:4). Runnersi so prišli bližje v 18. minuti. Rdeči so tudi v drugem polčasu zadeli v prvi minuti (3:5). V nadaljevanju so Runnersi poskušali s pritiskom, a bili v zaključkih akcij neuspešni. Po golu Hawksov v 34. minuti (3:6) pa jim je že pošteno tekla voda v grlo. Vzeli so time-out, ki je deloma pomagal. Do 39. minute so se približali na 5:6, a še v isti minuti prejeli gol, ki je zapečatil njihovo usodo (5:7). EL-TOM Hawksi so rezultat v zmagah izenačili na 1:1.

Pacienti in Strele z Bele so se udarili na drugi četrtfinalni tekmi. Prvo so dobili B’lani. Pacienti so povedli že v prvi minuti in svoje vodstvo povišali ob koncu pete minute. B’lani so zmanjšali zaostanek s powerplay golom v 7. minuti. V 17. minuti so Pacienti dvakrat zadeli za 4:2. V zadnjih dveh minutah sta obe ekipi zadeli še po enkrat in ob polčasu je bilo 5:2 za Paciente.  Strele so znižale v 24. minuti in se povsem približale v 28. (5:4).Prvi gol v nadaljevanju so Pacienti dosegli v naslednji minuti , nato pa v 31. zapravili še kazenski strel. V razburljivi končnici so se Strele v 39.minuti približale na gol zaostanka (7:6). Izenačiti so poskušali brez vratarja, ob tem pa prejeli še gol v prazno mrežo (8:6) Pacienti so rezultat v zmagah izenačili na 1:1.

Sledila je še tekma Elitne lige med Gostilnico in picerijo Chilli ter Conditusom. Prvo zmago so  v žepu že imeli Chilliji. V prvih minutah sta obe ekipi dosegli po en gol in imeli izključenega igralca. Drugi powerplay za Slaščičarje jim je prinesel vodstvo, v enajsti minuti pa so zadeli še vratnico. So pa zato povišali vodstvo v 18. minuti in zadeli še 8 sekund pred polčasom (1:4). Slabih pet minut je trajalo v drugem polčasu, da so Slaščičarji znova zadeli in še en gol dodali manj, kot minuto kasneje (1:6). Chilliji so prvi gol v drugem delu zabili v 31. minuti. V 33. minuti sta zadeli obe moštvi, dobrih sedem minut pred koncem pa je bilo tako 3:7. V 35. minuti so Dobravci zabili dva gola (5:7). Chilliji so v predzadnji minuti najprej zadeli prečko in nato znižali (6:7). Vse dvome o zmagovalcih je razblinil gol Conditusa v 39. minuti (6:8). Slaščičarji so serijo izenačili na 1:1.