Timing in Hawksi odločili v drugem podaljšku

Tretja, odločilna tekma med Timing Mojstrano in EL-TOM Hawksi je postregla z zanimivim hokejem.

Mojstrančani so že v prvih dobrih dveh minutah dvakrat zadeli. Hawksi so bili prvič uspešni v sedmi minuti. V petnajsti so si Mojstrančani prislužili kazen zaradi igranja z visoko palico, rdečim pa v powerplayu ni uspelo izenačiti. Tudi ob polčasu je bil rezultat še vedno 2:1 za Timing.

V drugem delu so si – tokrat modri – Timingovci prislužili hitro novo kazen, Hawksom pa powerplay znova ni pomagal do izenačenja. V izenačenem nadaljevanju sta obe ekipi igrali trdno obrambo. Kar Hawksom ni uspelo ob številčni prednosti, jim je pa ob polnih postavah – izenačili so v 33. minuti. In ne samo to – zadeli so v isti minuti dvakrat in rezultat preobrnili v svojo prid (2:3). Mojstrančani so spet izenačili v 37. minuti. V predzadnji minuti so si Timingovci prislužili novo kazen, ki pa je rdeči še tretjič na tekmi niso znali materializirati z golom. 

Podaljšek na odločilni tekmi traja 10 minut (ali seveda do zlatega gola). Če je potrebno, se 10-minutni podaljški ponavljajo. Še četrtič na tekmi so si modri prislužili kazen v 43. minuti, kako uspešni so bili Hawksi v powerplayu pa si lahko predstavljate – niso bili. V tem delu je Mojstrančane reševal vratar Žagar z nekaj lepimi obrambami. Prvi podaljšek se je iztekel, zmagovalcev pa nismo dobili. 

V 53. minuti je vratar Hawksov Kapus z izjemno obrambo rešil svojo ekipo pred porazom. Do odločitve je prišlo v 54. minuti, ko je za zmago rdečih zadel Jaka Zor (Timing Mojstrana – EL-TOM Hawks  3:4 (OT2)).