Super sobota

Prvi majski vikend-tekmovalni dan je postregel s tako imenovano super soboto. Kar osem tekem v obeh konkurencah je prineslo obilo dogajanj v radovljiški športni park. Če zapišemo nekoliko neskromno, ima od vsega skupaj kar nekaj tudi sam kraj, saj se igrišče v športnem parku napolni s konkretno vsebino. Prav dosti se nad vsem skupaj ne pritožujejo niti okoliški gostinci, dogajanjem pa z zanimanjem sledijo tudi povsem naključni sprehajalci in obiskovalci športnega parka …

JAKA MUDA stežka preprečila BLACK STEELERS-om pohod do prvih letošnjih točk

Jaka Muda, eni od favoritov tekmovanja v prvi ligi, v začetnih tednih te sezone niso prepričali s svojimi predstavami, so pa vsaj vneto zbirali točke. Po enakem vzorcu je minila tudi tekma proti Black Steelersom, ki pa so – obratno – doslej prikazali nekaj lepih predstav, a je njihova točkovna bera še vedno na ničli. Črni so v začetku pete minute vodili že z dvema goloma razlike (K. PANČUR, BABNIK, 0:2), potem pa so se zbudili tudi zeleni; še v isti minuti je znižal POTOČNIK (1:2). Sledila je serija zadetkov Mudonj, ki so z goli KUNEJa, MARKOVIČa, Potočnika in ZORa tja do 17. minute vodili že s 5:2. Da je bil zaostanek pred odmorom nekoliko znosnejši, je dobro minuto pred koncem poskrbel K. Pančur s svojim drugim golom na tekmi (5:3).
A. PANČUR je v 23. minuti svojo ekipo pripeljal na le gol zaostanka (5:4). Dolgo sta nato ekipi bili ogorčen boj za vsak pak. Prava eksplozija zadetkov s preobrati ej sledila v zadnjih petih minutah tekme. Najprej je v 36. minuti izenačil K. Pančur (5:5). Za presenetljivo, a trdo priborjeno vodstvo Steelersov je ob vstopu v 38. minuto tekme poskrbel JENKO (5:6). Ko se je že zazdelo, da bodo črni osvojili svoje prve točke, pa je prav v zadnjih sekundah prišlo do novega popolnega preobrata – najprej je 17 sekund pred iztekom rednega dela tekme izenačil JEMEC, deset sekund kasneje pa je zmagoviti gol za Jaka Muda dosegel Potočnik (7:6).

PROSPORTS suvereno do zmage nad VIKINGI

Veliko razburjenj je bilo pričakovati tudi v tekmi Prosportsov proti Vikingom. V ne posebej dinamičnem srečanju so vsak suspenz iz dogajanja odstranili modri iz Kranja, ki so skozi celotno tekmo imeli nadzor nad rezultatom. Že v prvem polčasu so z dvema zadetkoma JEMCa in golom STIPANOVIČa ušli na tri gole razlike.
V drugem delu se Vikingom ni godilo dosti bolje. P. RAJSAR jim je v 30. minuti sicer uspel vliti nekaj upanja (3:1), a so v zadnjih šestih minutah goli MRAKove, ZUPANa in PUGLJa zagotovili modrim novo visoko zmago (6:1).

Vaterpolski rezultat na tekmi CONDITUSa in PINK PANTHERSov

V s soncem poplavljenem sobotnem dopoldnevu je sledila prva tekma v Ekstra ligi. Slaščičarji so se predstavili v novih dresih, ki pa jim niso prinesli tudi uspeha v tekmi. Namesto dežja – ta je bil rezerviran za večerne ure – so v radovljiškem športnem parku deževali goli. Začelo se je s tremi zadetki pinkijev (ERMAN, 2x S. RAJSAR), ki so tako do osme minute vodili že z 0:3. Prvi gol za Conditus je v 13. minuti dosegel LAHAJNAR (1:3). Da ne bi ob morebitnem novem zadetku kremšnit razlika bila prenizka, je med 15. in 17. minuto z novima goloma poskrbel Erman; vmes je zadel še A. BRUS in razlika med moštvoma je znašala visokih 5 zadetkov (1:6). Zadnji gol v prvem polčasu je s pravo bombo dosegel KRAIGHER (2:6).
Pink Panthersi so z goloma RIGE in S. Rajsarja do začetka 24. minute vodili že s šestimi goli razlike (2:8). Ob koncu 26. minute je znova zadel Kraigher (3:8), vendar je na drugi strani dobre pol minute kasneje znova gol dal tudi S. Rajsar (3:9). Med 29. in 31. minuto so trikrat zadeli Conditusovci (2x ZUPANČIČ, 1x VIDMAR, 6:9). Le še dobri dve minuti je ostalo do konca tekme, ko je na 6:10 za pinkije povišal M. BRUS. To pa še ni bilo vse, saj so gledalci do konca tekem videli še tri zadetke; najprej je na 7:10 znižal Lahajnar v 39. minuti, vendar mu je še v isti minuti na drugi strani z golom odgovoril S. Rajsar (7:11). Isti igralec je gol – svojega šestega na tekmi(!!) – dosegel še pičle tri sekunde pred iztekom igralnega časa in tako postavil končni rezultat tekme (7:12).

Zamuda, kopica golov in odločitev s kazenskimi streli – ŠEBO TEAM vs KRŠ

Prva popoldanska tekma je prinesla zmedo, ki se je nato vlekla vse do konca sobotnega programa. Ob napovedani uri se namreč na igrišču ni pojavil sodnik in kar kakih 20-25 minut je trajalo, preden se je našla začasna zasilna rešitev. Z deljenjem pravice v prvem polčasu je tako v nuji začel B. GRUBAR, ki se mu ob tej priložnosti za pripravljenost na pomoč zahvaljujemo. Številčno okrnjeni ekipi sta prikazali zanimiv hokej, ki pa je vnovič postregel z množico zadetkov. Prvi so preko KALANa zadeli študentje v drugi minuti (0:1). Trije goli gradbincev v nadaljevanju (2x PESJAK, 1x LADIHA) so tja do sredine 10. minute rezultat spreobrnili (3:1). V 12. minuti je svoj prvi gol v tekmovanju dosegel ANKERST (3:2). V 14. minuti je rezultat izenačil KALAN (3:3), ki je KRŠ-jevce z golom popeljal tudi v vodstvo v 18. minuti (3:4). V predzadnji minuti prvega polčasa je za novo izenačenje s svojim tretjim golom na tekmi poskrbel PESJAK (4:4).
Tudi v drugem delu so si sledila podobna dogajanja; ekipi sta se izmenjavali v vodstvu. Najprej sta do 24. minute za KRŠ zadela Ankerst in SELAN (4:6). Sledil je gol NABERGOJa ter nova dva zadetka Pesjaka in gradbinci so v 32. minuti spet vodili (7:6). Za še enega v nizu preobratov sta do 36. minute poskrbela Kalan in Selan (7:8). Ladiha in NAHTIGAL sta v 37. in 39. minuti upanje na zmago spet obrnila na stran Šebo Team-a (9:8), vendar je v zadnji minuti za KRŠ uspel izenačiti Kalan (9:9).
Nobeni ekipi v podaljšku ni uspelo premagati nasprotnega vratarja. Ob izvajanju kazenskih strelov so bili za gradbince neuspešni Pesjak, Nabergoj in Ladiha, za KRŠ pa Novak in Selan. Za zmago študentov je edini kot strelec v shootout-u poskrbel Jaka ANKERST (9:10).

PINK PANTHERSi pohrustali PICERIJO MATIČEK

Že na dopoldanski tekmi zelo učinkoviti Panthersi so novo porcijo zadetkov privoščili picopekom. Vse od začetka pa ni kazalo, da bo zmaga prav gladka, saj so trim-timovci z goloma JEZOVŠKa in TOMAŽEVIČa povedli z 0:2. Prvi gol za pinkije je šele v 13. minuti dosegel M. BRUS (1:2). Sredi petnajste minute je izenačil RIGA (2:2). V sedemnajsti minuti je rumene v novo vodstvo povedel Tomaževič (2:3), vendar je na drugi strani še v isti minuti z golom odgovoril S. RAJSAR (3:3). Ob koncu osemnajste minute je za zadnji gol v prvem polčasu poskrbel ŽIDAN (3:4).
Izpadlo je, da je bil Židanov gol tudi zadnji za Picerijo Matiček, saj rumenim v drugem delu ni uspevalo prav nič. Nasprotno se je godilo panterjem, ki so se v drugem delu popolnoma razigrali. Že v prvi minuti nadaljevanja sta za preobrnitev rezultata poskrbela M. Brus in ERMAN (5:4). Sledila sta dva gola Rajsarja v 23. in 24. minuti (7:4). Ko je v 27. minuti zadel še Erman (8:4), je počasi postajalo jasno, da se bodo picopeki le stežka vrnili v boj za zmago. V zadnjih desetih minutah tekme je še dvakrat zadel M. Brus, vmes pa je bil uspešen tudi Riga, tako da je bil končni rezultat visokih 11:4 za Pink Panthers-e.

KRŠ drugič v dnevu udeležen v kazenskih strelih; tokrat uspešnejši njihovi nasprotniki (LUFTARJI)

Za novo dramo – že tako v urniku povsem neustreznem časovnem okviru – sta poskrbeli ekipi KRŠ-ja in Luftarjev. Že v prvi minuti je za slednje zadel M. AHAČIČ (0:1). NOVAK je sredi sedme minute dal edini gol za študente v prvem polčasu (1:1). M. Ahačič je Luftarje povedel v novo vodstvo v začetku 16. minute (1:2). Deset sekund pred koncem polčasa je bil zaradi zadrževanja s palico pri KRŠ-jevcih izključen Ankerst, Luftarji pa so sekundo pred iztekom igralnega časa z golom BAJŽLJa izkoristili številčno prednost za povišanje svojega vodstva (1:3).
Novak in ANKERST sta do 26. minute rezultat izenačila na 3:3. Študente je v prvo vodstvo na tekmi v 31. minuti povedel SELAN (4:3). Slabo minuto kasneje – manj, kot minuto in pol pred iztekom rednega dela tekme – je izenačil BERGANT (4:4). Ankerst je z novim zadetkom KRŠ pripeljal blizu zmage (5:4), vendar študentje niso zdržali – 23 sekund pred koncem je za novo v nizu izenačenj zadel M. Ahačič (5:5).
Petminutni podaljšek ni prinesel veselja v noben tabor. Pri izvajanju kazenskih strelov sta bila v prvi seriji (treh izvajanj) uspešna Novak (KRŠ) in A. AHAČIČ (Luftarji), ob izmeničnem streljanju pa je svojo ekipo z game-winning penalty-shotom popeljal Anže AHAČIČ (5:6).

V mraku nov vaterpolski rezultat med ekipama Blejske Dobrave in Pink Panthers-ov

Pinkijem se je po dveh zmagah v dnevu zalomilo v večerni tekmi, ki jo je zaznamovala slaba vidljivost. Razsvetljava pod šotorom je regulirana avtomatsko (s t.i. timerjem), v večeru, ki je po čudovitem dnevu postregel z dežjem in nizko oblačnostjo, pa se je izkazalo, da ni urejena ustrezno. Če se luči ob cca 20. uri prižgejo na jasen dan, to seveda zadostuje, ob temni sivini deževnega dne, pa so razmere na mračnem igrišču seveda le pogojno regularne. M. BRUS je Pantherje v vodstvo popeljal že v 17. sekundi tekme (0:1). S. RAJSAR je vodstvo svoje ekipe podvojil v deveti minuti (0:2). Še v isti minuti je za Dobravo znižal REMAR (1:2). Znova je za dva zadetka razlike med ekipama poskrbel RIGA v začetku 11. minute. V razmiku 56 sekund sta nato izenačila KOBLAR in Remar (3:3, 14. minuta). Zadnja dva gola v prvem polčasu sta dosegla Rajsar in ERMAN (3:5).
Osemnajst sekund je v drugem delu potreboval HEBAR, da je svojo ekipo z golom pripeljal bližje (4:5). MAUČEC je izenačil v 25. minuti (5:5). Trikrat v zaporedju je nato svojo ekipo v vodstvo popeljal Erman, vendar je Dobravcem vsakič uspelo izenačiti (T. Bergant, Maučec in Koblar, 8:8). Zmagoviti gol za Blejsko Dobravo je v 37. minuti dosegel utrujeni Hebar (9:8).

PICERIJA MATIČEK vs BLEJSKA DOBRAVA; druga zaporedna tesna zmaga za slednje

V zadnji tekmi dneva je padlo pet zadetkov. Prvi del je pripadel Piceriji Matiček, ki je z goloma ŽIDANa (12. minuta) in MAHKOVCa (14. minuta) povedla z 2:0. Dobravcem, ki so igrali drugo tekmo zapored, v prvem polčasu ni uspelo premagati vratarja picopekov.
Obratno se je godilo v drugem delu. V 28. minuti je kot prvi za Bl. Dobravo zadel  HEBAR (2:1). A. BERGANT je rezultat na 2:2 izenačil v 31. minuti. Dobri dve minuti kasneje je dodal še en gol, s katerim so rangerji prišli v prvo vodstvo na tekmi (3:2). Izkazalo se je, da je ob tem dosegel tudi zadnji zadetek dneva, tako da so se igralci Blejske Dobrave še drugič zapored lahko veselili tesne zmage …

Poročilo pripravil: Marko L.