Strupeno rumeni dvakrat, beli proti belim ter ostale peripetije

Danes so bile odigrane štiri tekme v Prvi ligi. Prvi so se na plato radovljiškega športnega parka podali igralci FEST EKIPe proti FISHER HOCKEY TEAMu. Uvodnega gola so se razveselili toksično rumeni (Fisher HT) že po dobri minuti tekme. Tudi drugega na tekmi so zabili Fisher-toksični, v začetku 7. minute pa so se jim fest približali FEST TEAMovci (1:2). Do konca polčasa je modri obrambi rumena četa zabila še dvakrat (1:4). V drugem delu so si dogajanja sledila tako hitro, da je vaš omiljeni reporter komajda sproti polnil beležnico (in zapisnik). Po 30 minutah odigrane tekme je bil tako rezultat 4:8, ob tem pa so modri en gol prejeli ob igri z igralcem manj. V zadnji dve minuti tekme sta ekipi, ki si na tekmi z obrambo nista dali kaj dosti opravka, vstopili ob razmerju 5:9. Končalo se je s 5:11, saj so rumeni v zaključku še dvakrat zabili. Najučinkovitejša na tekmi sta bila Nejc MAŠIČ (FEST, 3+2) ter Urban SODJA (FISHER, 2+3). 

Tole potrebujete v teh dneh!

V tekmi dveh v belo oblečenih ekip, od katerih nobena ni želela menjati dresa pred tekmo, so se pomerili GOLAZEN in CONDITUS. Kremšnitno-beli so si zaradi preveč igralcev na plati v drugi minuti prislužili kazen, se ubranili z igralcem manj in nato povedli. Golaznasto-beli so izenačili sredi 6. minute. V 8. in 9. minuti sta moštvi ponovili vajo (vodstvo kremšnitasto-belih, izenačenje golaznasto-belih, 2:2). Sledila je ofenziva bele ekipe … čak’te mal’, samo da pogledam v zapisnik, katere … ki se je končala brez otipljivega rezultatskega učinka na katerikoli – v belo oblečeni – strani. V 17. minuti so si v kremšnitasto-bele drese oblečeni prislužili še eno kazen in se spet ubranili. Ko so pa si kazen tik pred vstopom v zadnjo minuto prislužili še v golaznasto-belo oblečeni, je kremšnitno-belim uspel powerplay gol (2:3). Isti so v 22. minuti spet zabili in povedli  z dvema goloma razlike (2:4). Golaznasto-beli so prek legendarnega Anžeta TERLIKARja v 27. minuti najprej zmanjšali zaostanek (3:4), nato pa v 31. tudi izenačili. Spet je padel kremšnitno-beli gol v 33. minuti in spet je “uslugo” vrnil golaznasto-bel Terlikar v naslednji minuti (5:5). Sabljanje v zadnjih minutah je prineslo vodilni gol kremšnitasto-belim v 39. minuti. Golaznasto-beli so iz igre potegnili vratarja, fasali pak v prazno mrežo in se – sprijaznjeni s porazom – pustili kremšnitasto belim v zadnjih sekundah še dvakrat (5:9). Največ točk na tekmi je imel v kremšnitasto-belo opremo odet igralec, ki sliši na ime Nik LAHAJNAR (3+1). 

Naslednji na sporedu so bili JAKA MUDA vs FISHER HOCKEY TEAM. Strupeno rumeni so v začetku tretje minute povedli, zelenci pa so jih v 9. minuti ujeli. Spet so strupenci povedli v 14. minuti, v nadaljevanju pa se je s tremi zaporednimi goli za žolte odlikoval Blaž MARKOVIČ. Ob polčasu je bilo 1:6, saj so rumeni zabili še enkrat ob koncu 19. minute. Manj kot dve minuti je trajalo v nadaljevanju, da so Fisher-žolti povedli z 1:7, zelenim pa v tistih trenutkih ni kaj dosti uspevalo. “Jaka muda”, je pripomnil eden od gledalcev, ko so se zeleni neuspešno zagnali v rumeno obrambo v eni od akcij … Nobenega žleht komentarja pa ni bilo slišati, ko je za Jaka Muda zadel Groznik sredi 26. minute; kdo bi si pa upal bacati pripombe taki gori – sicer pa duši – od človeka? Do 33. minute sta sledili še dve atomski konici/gola rumenih (2:9). V predzadnji minuti je v zeleno mrežo priletel še deseti izstrelek, tako da je bil končni rezultat 2:10. Največ točk na tekmi je dosegel Urban SODJA (FISHER HT, 2+3).

TRIM TIM kontra FREAKY TEAM so končali četrtkov program tekem v Prvi ligi. Rumeni, ki slišijo na ime TRIM, so povedli takoj v  prvi minuti. Tja do začetka devete minute so v dvoboju Tima in Teama prevladovali rumeni, ki so zabili še trikrat (4:0). Naposled so v 15. minuti zadeli tudi tisti, ki so bili Team (4:1). Ko so že prišli na okus, so sivi v 17. minuti zabili še drugič in z dvema goloma zaostanka polčas tudi končali. V prvih minutah nadaljevanja sta se TIM in TEAM srborito borila za vsak centimeter plastične podlage, gola pa množica gledalcev ni videla vse do 31. minute, ko so zadeli tisti, ki so TIM (5:2). Trim-pirčki so v 33. minuti povedli s 6:2, TEAM-čki pa so v 38. minuti dosegli shorthanded gol. Končalo se je torej z zmago TIMa proti TEAMU, na tekmi pa so kar štirje igralci dosegli po 3 točke: Jan ČOP (3+0) in Marcel KOBAL (3+0) pri zmagovalcih ter Klemen KAIMEL (2+1) in Luka LEBEN (1+2) pri poražencih.