Strele in Golazen zadovoljni po ponedeljkovih tekmah

Dve tekmi sta bili odigrani v ponedeljek popoldan/zvečer. Na prvi so z nekaj težavami ob koncu zanesljivo zmagali STRELE Z BELE, na drugi pa GOLAZEN. Ampak – pojdimo lepo po vrsti …

STRELE Z BELE šele v drugem polčasu strle odpor PACIENTOV

Zdi se, da mladi Blejci napredujejo iz tekme v tekmo. Po svoje je to tudi razumljivo, saj gre za ekipo, ki prvič sodeluje v ligi, za vsako tako sodelovanje pa so potrebne tudi izkušnje. Strele so sicer že po dobri minuti tekme z golom BERDENa povedle (1:0). Nepolno minuto kasneje je izenačil BURAZIN (1:1). Sledilo je nekaj minut enakovredne igre, v kateri nobeni ekipi ni uspelo doseči zadetka. TUŠEK je v 13. minuti Blejce popeljal v prvo vodstvo (1:2). Slabi dve minuti kasneje je vodstvo Pacientov povišal z novim golom Burazin (1:3). Svoje je z golom  v17. minuti dodal še STAN  (1:4) in kar naenkrat so se Strele znašle v konkretnem zaostanku. Še pred polčasom ( v 19. minuti), je zadeve nekoliko omlilil SUŠANJ, ki je zadel za znosnih 2:4.
V drugem polčasu je vajeti igre na svoje palice prevzela ekipa Strel. Že po 58 sekundah je na 3:4 zmnižal Berden. Isti igralec je izenačil dobro minuto in pol kasneje, obakrat po domiselnih podajah Sodje. Naslednjih deset minut je ostal rezultat izenačen. RAZINGER je B’lane popeljal v novo vodstvo v 32. minuti (5:4), potem pa za Paciente ni bilo več poti nazaj. VILMAN in Razinger sta za Strele zadela v 34. in 35. minuti (7:4). Svoj prvi gol v tekmovanju je dosegel J. SODJA v začetku 39. minute (8:4), končni rezultat pa je dobre pol minute kasneje postavil MEDJA (9:4).

GOLAZEN z zalogo iz prvega polčasa, BLACK STEELERSi ob koncu kar blizu

Zanimivo in do konca rezultatsko napeto tekmo sta odigrali ekipi Golazni in Steelersov. Že v prvi minuti je žužke v vodstvo popeljal JERŠE. Vodstvo Golazni je v šesti minuti podvojil BENEDIK (2:0). V začetku enajste minute je za črne znižal OKORN (2:1). Do izenačenja je prišlo natanko pet minut kasneje, ko je zadel K. PANČUR (2:2). Igralci Golazni so v zadnjih petih minutah prvega polčasa uspeli zadeti še trikrat – HAFNER in 2x GABER – tako da so na odmor odšli z lepim vodstvom s tremi zadetki razlike (5:2).
V drugem delu so najprej zadeli črni – sredi 24. minute je bil zaradi spotikanja pri Golazni izključen Verdenik, na 5:3 pa je v power playu znižal AVSENIK v 24. minuti. Ko je ob vstopu v 31. minuto tekme za Golazen zadel Hafner (6:3), ni nič kazalo na to, da bi ekipi lahko odigrali tesno končnico. Zgodilo pa se je prav to. Sredi 32. minute je znižal K. Pančur (6:4).  Zadnjih pet minut je ponudilo obilo dogajanj. Najprej je bil ob koncu 36. minute pri Golazni zaradi zadrževanja s palico izključen Jerše, v power playu v naslednji minuti pa je za Steelerse znižal Avsenik (6:5). Do konca rednega dela tekme je ostalo še tri minute in šestnajst sekund igre. Ob igri z igralcem več že dotlej učinkovitim črnim je novo priložnost za gol ponudil Benedik (Golazen), ki je bil ob koncu 39. minute izključen zaradi spotikanja. Ni se izteklo po načrtih Steelersov, saj si je ob borbi ob ogradi 50 sekund kasneje kazen prislužil tudi njihov igralec Čerin. Golazen je nekaj kasneje spet zaigrala v polni postavi, Steelersi pa so navkljub igralcu manj iz vrat potegnili svojega vratarja v obupnem poskusu rezultat izenačiti. Namera se jim ni izšla po željah, saj so njihovi nasprotniki prek M. DRNAČa devetnajst sekund pred koncem zadeli prazno mrežo in tako postavili končni rezultat – 7:5.

Poročilo pripravil. Marko L.