Strele, Freaky team in Roadrunnersi vodijo

S “tazaresnim” Play Offom so začeli Pacienti in Strele z Bele. Po slabih dveh minutah so povedli B’lani. Pacienti, tokrat v zeleni opravi, so izenačili v sedmi minuti. V enakem ritmu staekipi nadaljevali – Strele so povedle, Pacienti pa izenačili. Ob polčasu je bilo 2:3 za Strele, Pacienti pa so le za delček sekunde prepozno dosegli gol, da bi vnovič izenačili na 3:3. Kar jim ni uspelo v prvem delu, je Pacientom pač uspelo po dobri minuti in pol nadaljevanja – izenačili so. V skladu s potekom prej, so beli spet povedli in v nadaljevanju ubranili situacijo ob izključenem igralcu.  Prvič na tekmi je razlika znašala dva zadetka v 32. minuti, ko so znova zadeli B’lani (3:5). V zadnji minuti in 20 sekundah so Pacienti skušali Strele ujeti brez vratarja. Četrti gol so dosegli 10 sekund pred koncem, izenačili pa jim ni uspelo (Pacienti – Strele z Bele  4:5). Strele v zmagah vodijo z 1:0.

Prvo tekmo so odigrali tudi Jaka Muda in Freaky Team. Freakyji so si v 5. minuti prislužili dve zaporedni kazni, Jaka Muda pa so izkoristila prvi powerplay za vodstvo (1:0). Drugi gol so zeleni dosegli v enajsti minuti. Sivi so v nadaljevanju sicerposkušali, a v 14. minuti spet prejeli gol ter zaostali s tremi goli razlike. Končno so v 15. minuti zadeli tudi sami ter v 18. minuti prišli na -1 (3:2). Izenačili so v zadnji minuti. V drugem polčasu so najprej ubranili kazen, preobrat pa dokončali v 26. minuti, ko so prvič na tekmi povedli. Dodali so še gol v 28. minuti, a ga v isti tudi prejeli (4:5). Jaka Muda so izenačila v predzadnji minuti (5:5). Podaljšek je odločil v korist Freaky Teama Kaimel v 42. minuti (Jaka Muda – Freaky Team  5:6). Freaky Team vodi v zmagah z 1:0.

Na večerni tekmi so se pomerili EL-TOM Hawksi in Roadrunnersi. V prvih sedmih minutah so Runnersi povedli z dvema goloma razlike, rdeči pa so prišli bližje sredi osme minute. V 13. minuti so v powerplayu izenačili. Sledila sta dva gola Runnersov in nato v 16. minuti še tretji v trenutkih, ko so Kranjčani imeli celo igralca manj (2:5). Prvi v drugem polčasu so v 26. minuti zadeli Hawksi (3:5). Runnersi so potrebovali še dodatnih sedem minut, da so prvič zabili v tem delu tudi sami (3:6). Sledili so še trije goli Kranjčanov, rdeči pa so le malenkostno omilili poraz sekundo pred koncem igralnega časa (EL-TOM Hawks – Roadrunners   4:9). Runnersi so v seriji povedli z 1:0.