Štiri ponedeljkove

Ponedeljkov program v Prvi ligi je bil bogat in radodaren s tekmami. Kar štiri so bile na sporedu. Najprej sta se ob petih popoldan, ko se je pripravljalo k neurju, pomerili ekipi ENCH PRO in FREAKY TEAM. Zaradi prometne nesreče v Vodicah, zaradi katere so nekateri člani obeh ekip na tekmo prispeli kasneje, se je le-ta začela s 15-minutno zamudo. Profići so povedli v drugi minuti, na drugi strani pa jih je v nekaj situacijah rešil – še ne dovolj ogreti – vratar … pa tudi kaka njegova najboljša prijateljica – vratnica. Beli so vodstvo podvojili v deveti minuti in še dodatno raztegnili dobro minuto kasneje (3:0). Sivi pant … eee … Freaky-i so takoj vzeli pol minute odmora in se skušali reorganizirati. Naporom in obilici strelov navkljub pa do odmora niso znali preluknjati mreže profićev. Tudi drugi polčas se je začel podobno; beli so zadeli po slabih treh minutah igre (4:0), petarda pa je v mreži Freaky-ev odjeknila v 25. minuti. Končno je sivim uspel zadetek v 29. minuti (5:1). Da danes popoldan ne bo večer Freaky Teama je bilo že precej dobro vidno po šestem golu Enčijev v 31. minuti. Sivi so v začetku 36. minute še uspeli zadeti za 6:2, to pa je bil ob rahlem, a grozečem špricu z nebes, tudi njihov zadnji gol. Enčiji so zadeli še v zadnji minuti in tekmo končali z zanesljivo zmago s 7:2. Največ točk na tekmi sta dosegla Rok ZUPANC in Urban MIKLAVČIČ (oba Ench Pro, oba 2+1).

Drugi na vrsti so bili TIMING MOJSTRANA in BLACK STEELERS. Časomerilci so povedli v začetku četrte minute in svoje vodstvo podvojili ob koncu devete v trenutkih, ko je sodnik Bergant proti nebu uperil svojo desno roko zaradi prekrška črnih jeklarjev (2:0). V 18. minuti so si časomerilci privoščili neumno napako, v kateri so na plati imeli prav vse registrirane igralce na tekmi. Zato so fasali kazen, v powerplayu pa so črni zadeli prvič (2:1). En zadetek je ekipi ločil tudi ob polčasu (2:1). Jekleni črnci so izenačili v 24. minuti, nato hitro fasali dva gola, a v pol minute dva tudi dali (4:4). Mojstranci so povedli spet ob vstopu v 30. minuto tekme. Spet je bilo dva zadetka v korist timingovcev v 34. minuti (6:4). Ob koncu je bilo kar zanesljivih 8:4, saj so časomerilci v zaključku dosegli še dva gola. Najučinkovitejši na tekmi je bil Timingovec Andrej ŽIDAN (2+3). 

KLIK-ni in izvedel boš več!

Tretja tekma je bila tista med GOLAZNIJO in ENCH PRO. Golaznarji so povedli že po pičlih dvajsetih sekundah tekme in svoje vodstvo dublirali  sredi šeste minute (2:0). Dve minuti kasneje je bilo že 3:0, ob koncu devete minute pa 4:0. Po petardi, ki je zagrmela v mreži Enčijev v 12. minuti, so le-ti vzeli time-out. Golaznarji so šesti gol dosegli ob igri z igralcem manj v 15. minuti. Pravljičnih sedem je bilo ob koncu 17. minute, osem pa v 19. minuti. V drugem delu so se ogreli tudi Enčiji, ki so do začetka 25. minute zadeli dvakrat (8:2). V 29. minuti sta obe ekipi dosegli po en zadetek; najprej Enčiji, nato Golaznarji (9:3). Ob koncu bi skorajda prišlo do mercy-rule zaključka, saj se je tekma končala z 12:3. Najučinkovitejši na tekmi je bil Anže GOGALA  (Golazen, 2+4).

Nazadnje pa so na plato stopili še VIKINGI in STRELE z BELE. Grafitno-rumene strele so povedle v peti minuti tekme. Soliden tempo za ta nivo je v idealnih razmerah za igro (ne visoka temperatura, ne vlage) ponujal veliko za videti, ane prav dosti v točkovnem smislu. obe ekipi sta poskušali s hitrimi akcijami, obe obrambi pa sta delovali izvrstno. Pri tem sta nemajhni vlogi odigrala tudi oba vratarja, ki sta se izkazala z nekaj izvrstnimi obrambami. B’lani so v zadnji minuti zadeli še enkrat in ob polčasu vodili z 0:2. Ko sta imeli obe ekipi po enega izključenega igralca so v 24. minuti Strele povedle s tremi zadetki razlike. Tempo je bil še naprej fantastičen, nobena od ekip pa tekmecem ni želela prepustiti niti centimetra igralne površine. Vikingi so prvič zadeli ob izteku 30. minute in še ohranili nekaj upanja na ugoden rezultat (1:3). Njihovi upi so se spet zmanjšali po četrtem golu B’lanov v 34. minuti (1:4). V zadnji minuti sta obe ekipi dosegli še po zadetek; najprej so Vikingi znižali, a so tik pred koncem dobili še peti gol. Trije igralci pri zmagovalni ekipi so dosegli po dve točki – Denis SADIKOVIĆ, Jaka ŠTURM in Dejan TRKULJA (vsi 1+1).