Sobota – dan zadetih “štang”

V prvem jutranjem dvoboju so se pomerili Študentje in Panthersi. V ležerno-zaspanem prvem polčasu, ki se je vnovič pričel z zamudo, se je igralo bolj na inspiracijo in znanje, kot pa na kak posebno hud tempo. Dobili so ga Panthersi (2:4). V drugem delu so črni malenkostno dvignili tempo. Panthersi so čakali na svoje priložnosti in jih tudi izkoriščali. Ko so črni popustili, so jim Panthersi zabili šeparkratin ob koncu zanesljivo zmagali. (KRŠ – Pink Panthers 4:9).

Na drugi tekmi so Starsi presenetili z Glavičem v golu. Gašperjem Glavičem. Luftarji so mu zabili gol že po 27 sekundah, v nadaljevanju pa je fant prikazal nekaj lepih obramb. Ni prav dosti pomagalo, saj so Luftarji znali najti luknje v obrambi Starsev in so jim do 14. minute zabili štirikrat v zaporedju (1:5). Ob polčasu je bilo 2:6. V drugem delu je začela resneje mleti naveza Tičar-Sabolič. Starsi so vztrajno lovili Luftarje in se jim večkrat približali le na gol zaostanka, dokončno pa so jih ujeli 29 sekund pred koncem rednega dela tekme. Podaljšek je bil končan po 18 sekundah, ko je za Starse zadel Tomaževič. (Red Stars – Luftarji 10:9 (OT)).

Sledila je tekma med KRŠ-jem in Šmeks barom. Črni so hitro storili prekršek in bili zanj kaznovani z golom. V nadaljevanju so zaigrali boljein do začetka 14. minute povedli s 3:1, kar je bil tudi rezultat polčasa. V prvih petih minutah nadaljevanja so Študentje zadeli še dvakrat , v 31. minuti pa so jim Šmeksi vrnili z enako mero – dvema goloma (5:3). Ob koncu je bilo (KRŠ – Šmeks bar 6:3).

Na tekmi proti Conditusu so Red Starsi že nastopili s šolanim vratarjem, že po pol minute igre pa so tudi zadeli. Sledila sta še dva gola, Slaščičarji pa so prvič zadeli v 6. minuti. V igri brez pravih obramb, je bil že ob polčasu rezultat 9:4 za Red Starse. V drugem polčasu ni bilo dosti drugače. Najprej so sicer dvakrat zadeli Conditusovci. Drugi polčas se je končal s 4:4, ob koncu pa je bilo torej (Red Stars – Conditus  13:8).

Ob priliki zadnje tekme na sporedu, je bilo že kar lepo toplo. Temu primerno zagnani sta bili tudi ekipi na plati radovljiškega športnega parka. Izmenično sta dosegali gole, polčas pa se je končal ob vodstvu 3:2 za rumene. V drugem polčasu so Luftarji imeli eno izključitev, takoj dobili gol in … se ves drugi polčas trudili, da bi nasprotnike ujeli. Na njihovo žalost so Šmeksi imeli v svojih vrstah izredno razpoloženega Žana Jezovška, ki je bil tokrat udeležen prav pri vseh osmih zadetkih svoje ekipe; dosegel je tri gole in pet podaj (Šmeks bar – Luftarji  8:6).

Posebno omembo za glavno vlogo v sobotnem dopoldnevu si zaslužijo “štange”, ki so – takole po oceni kronista – svojo pesem zapele vsaj 15 do 20-krat.