Runnersi, Strele in Golazen – polfinalisti Prve lige

Tretja četrtfinalna tekma med Roadrunnersi in EL-TOM Hawksi je v dobrih treh prvih minutah ponudila po gol na vsaki strani. V nadaljevanju sta oba vratarja zbrala nekaj lepih obramb. Med 10. in 12. minuto Runnersi niso izkoristili powerplaya,so pa nekaj kasneje zadeli ob izenačenih močeh. Z minimalnim vodstvom Kranjčanov se je polčas tudi končal. Hawksi so izenačili v 24. minuti, odgovor Runnersov pa je bil ekspresen in – dvojen; dvakrat so namreč zabili v dobri minuti in povedli s 4:2. V 28. minuti so Hawksi zapravili kazenski strel. Dobrih osem minut nato ni bilo gola,potem pa so Runnersi povedli s 5:2. Vse dvome o zmagovalcih so v predzadnji minuti razblinili Runnersi z dvema dodatnima goloma, s katerima so proslavili uvrstitev v polfinale (7:2).

Tudi Pacienti so s Strelami z Bele odigrali tretjo četrtfinalno tekmo. Prvih nekaj minut sta ekipi otipavali moč ena drugi, potem pa sta v razmiku manj od minute (v 5. in 6.) obe ekipi zadeli. B’lani so še drugič na tekmi povedli v 15. minuti, Pacienti pa še drugič izenačili v 17. (2:2). Pri tem rezultatu je ostalo vse do 36. minute in se ni spremenil niti med 28. in 30. minuto, ko so Strele imele igralca manj. Takrat so po predhodni vratnici Pacientov zadeli B’lani in povedli z 2:3. Pacienti so nemudoma zahtevali time-out, po katerem pa so ekspresno prejeli še en gol. V zaključku so Pacienti skušali kaj opraviti brez vratarja, a dobili še en gol v prazno mrežo ter se tako po atomskem uvodu v sezono od nje v četrtfinalu tudi poslovili. Polfinalisti: Strele z Bele.

Še tretja tretja četrtfinalna tekma v nedeljskem dopoldnevu je sledila: Golazen vs Witch Doctors. Golazen je povedla v 4. minuti in vodstvo podvojila v sedmi. V 11. in 17. sta sledila še dva gola belih, Witchi pa so vmes ubranili eno kazen. V drugem delu so hitro zadeli Witchi in v 23. minuti prišli na 4:2 s powerplay golom zaradi napačne menjave Golazni. Obe ekipi v zaporedju sta zadeli v 25.&26. ter v 28.&29. minuti, tako da je razlika za zadnjih 10 minut še vedno znašala dva zadetka (6:4). Povsem so se črni približali z golom v 31. minuti, v 33. pa dobili gol ob igri z igralcem manj (7:5). Še zadnjič so se približali v 36. minuti (7:6), do izenačenja pa jim ni uspelo priti. V polfinale napreduje Golazen.