PROSPORTS nadaljujejo s prepričljivimi predstavami, PACIENTI presenetili JAKA MUDA

Torkov večer je postregel z dvema tekmama v prvi ligi. Na prvem obračnu bi Kranjčani kaj kmalu ostali čistih rjuh, a so igralci PAVZE vseeno uspeli doseči častni zadetek. Na drugi tekmi pa je Blejcem uspel fantastičen zaključek tekme. Več v nadaljevanju …

PROSPORTSi si niso vzeli PAVZE, pač pa so jo pošteno izprašili

Kranjčani so očitno v dobri formi. Prvih nekaj minut tekme sta ekipi sicer otipavali “teren”, pa čeprav je bil že po dobri minuti zaradi spotikanja pri modrih izključen Pugelj. Novo izključitev si je zaradi zadrževanja s palico v začetku 4. minute prislužil Stipanovič. Ob koncu pete minute je vratar Pavze prvič moral po pak v svojo mrežo – gol za Prosports je dosegel STIPANOVIČ (1:0), ki se je tik pred tem vrnil v igro. Sredi desete minute je vodstvo modrih podvojil PUGELJ (2:0), pri obeh zadetkih pa je bil podajalec Zupan. Pavzerji niso našli pravega orožja za hitro igro Kranjčanov. Zaradi držanja je bila v 13. minuti izključena Mrakova, modri pa so številčni manjko pretvorili celo v shorthanded zadetek (Pugelj, 14. minuta, 3:0). To pa še ni bilo vse, saj je ZUPAN s samostojnim prodorom zadevo ponovil le pičlih 16 sekund kasneje (4:0); Pavza je tako namesto zadetka, ki bi jih približal – prejela dva zadetka ob igri z igralcem več. K sreči so se jih Prosportsovci “usmilili” vsaj ob izključitvi Cerarja zaradi udarca s palico ob koncu 16. minute. Do polčasa je ostalo pri štirih zadetkih razlike.
V stilu kopice izključitev je potekal tudi drugi polčas. Po stotih sekundah nadaljevanja so si Prosportsovci privoščili napačno menjavo (preveč igralcev na plastični podlagi) in si prislužili kazen. Pavzi vse skupaj ni pomagalo do prvega zadetka na tekmi. STOJANOVIČ je povišal na 5:0 za modre v 25. minuti, v naslednji pa je bil pri Pavzi zaradi spotikanja izključen Šolar. Power play situacije Kranjčani niso izkoristili, je pa zato ob izenačenih močeh na 6:0 povišal Zupan v 29. minuti. Za pravljičnih sedem je v 34. minuti poskrbel Stipanovič. Pavza je preko VOVKa v 37. minuti le dosegla častni zadetek za končnih 7:1. Nova izključitev Šolarja v zadnji minuti ni spremenila ničesar več.

JAKA MUDA in PACIENTI odigrali lepotico dneva

Izključitev Tuška zaradi oviranja v 4. minut je rumene stala zaostanka, saj so Mudonje povdeli z golom GROZNIKa v power playu (1:0). Sredi 7. minute je ROZMAN povišal na 2:0. Prvi zadetek za Paciente je dosegel PODREKAR v enajsti minuti (2:1). Sredi 13. minute je tretji gol za zelene dosegel Groznik, pri vseh treh zadetkih za Jaka Muda pa je bil podajalec Vodnjov. V začetku 16. minute so po golu Rozmana zeleni vodili že s 4:1. Zdelo se je, da imajo Mudonje zadeve pod kontrolo, a so vztrajni Blejci v zaporedju dosegli dva gola in rezultat znižali na 4:3 – najprej je zadel BURAZIN v 17., nato pa še STAN v 18. minuti. V zadnji minuti prvega polčasa je znova za dva gola razlike poskrbel Groznik, spet pa je bil podajalec Vodnjov (5:3).
Rezultat iz prvega polčasa je ostajal vse do začetka 29. minute, nato pa je za Paciente na gol zaostanka znižal Stan (5:4). Slabi dve minuti kasneje je izenačil TUŠEK (5:5). Četrtič na tekmi je zabil Groznik sredi 34. minute, ko je zelene povedel v novo vodstvo (6:5). V 38. minuti je bil zaradi zadrževanja s palico pri Mudonjah izključen Potočnik, rumeni pa so (dodatno še brez vratarja) močno pritisnili za izenačenje. Ni se jim izšlo po željah in kazen za zelene je minila. Ob izenačenih močeh je nato 55 sekund pred koncem izenačil PRETNAR (6:6). Ko se je že zazdelo, da bosta ekipi prisiljeni odigrati še podaljšek, si je pa 45 sekund pred koncem novo izključitev za Jaka Muda prislužil Rozman (oviranje). Pretnar je 18 sekund kasneje zadel prazen gol zelenih (6:7), saj so ti – izključitvi navkljub – poskusili tekmece ujeti z dodatnim napadalcem. Presenečeni zeleni so le nekaj sekund kasenej dopustili še Podrekarju, da se je še enkrat vpisal med strelce in tako postavil končni rezultat – 6:8.

Poročilo pripravil: Marko L.