“Prestavljena” sobota

Sobotni prestavljeni program je namesto štirih napovedanih tekem v obeh ligah ponudil tri tekme. V nekoliko hladnejšem, a za igro idealnem vremenu sta se prvi na plato postavili ekipi VIKINGOV in BLACK STEELERSOV v Prvi ligi. Slednji so severnjake prvič zavili v črno v drugi minuti. Hladen piš s severa je za izenačenje zavel nato v 7. minuti, nato pa še v deveti minuti za preobrat v vodstvu (2:1).  Črni so v 13. minuti izkoristili powerplay in izenačili, dobro minuto kasneje pa tudi spet povedli (2:3). S tem rezultatom sta moštvi tudi odšli na odmor med polčasoma. Po dveh minutah in pol nadaljevanja je prišlo do novega izenačenja. Kombinacija Arh-Pančur je za novo vodstvo črnih nato v začetku 28. minute dosegla še svoj tretji gol na tekmi, vendar vodstvo ni trajalo dlje, kot dobre pol minute (4:4). Mrtvi tek se je nadaljeval še naprej, s 5:4 pa so nato v 32. minuti povedli rogati. Črni so v zadnji minuti skušali izenačiti brez vratarja, a par sekund pred koncem fasali še pak v prazno mrežo (6:4). Največ točk na tekmi sta zbrala Žiga ARH (2+1) in Anže PANČUR (1+2), oba člana zmagovite ekipe. 

Masaža ROŽCA – klikni in izvedi več!

Sledila sta še obračuna v Ekstra ligi; najprej KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV in KROFKI. Tempo, ki sta ga ponudili moštvi, je bil v primerjavi s tekmo prej rangu primerno precej višji. Študentje, od katerih nihče ni iz Radovljice, profesionalni študent pri ledeni Olimpiji pa je samo eden, so za tekmo prijavili le štiri igralce in vratarja, a v svoji vnemi za nekoliko številčnejšimi ansprotniki niso prav nič zaostajali. Sad tega je naprej prišel v 6. minuti, druga lekcija za Krofke pa  le dobre pol minute kasneje (2:0). Na 3:0 so črni povišali v 12. minuti. Sledila sta še dva paka v mrežo tistih, ki imajo na sredini trupa luknjo (5:0). da so lekcije študentov zalegle, je bilo razvidno od 16. minute dalje, ko so Krofki zadeli prvič … in do izteka prvega dela nato zadeli še trikrat (5:4). Da študij, kako premagati nasprotnika, le ni tako lahek, so študentje spoznali v začetku 25. minute, ko so sinje-modri izenačili. Zato so darkerji v 26. minuti morali ponovno zadeti tudi sami (6:5), šlo pa je za njihov prvi gol na tekmi, pri katerem ni sodeloval Jure SOTLAR. Omenjeni je “napako” popravil tako, da je v 30. minuti dosegel gol za 7:5. V zadnjih dveh minutah so Krofki poskušali tekmece ujeti brez vratarja, v svojo nebranjeno mrežo pa prejeli še dva dodatna krofka za končnih 9:5. Najučinkovitejši igralec tekme je bil – ne boste verjeli – Jure SOTLAR (KRŠ, 3+3). 

Zadnji so bili na vrsti še KENGO KINGS in KROFKI. Kingsi so kraljevsko odprli tekmo z golom v prvi minuti. Krofki so izenačili v powerplayu v osmi minuti, pa nato en gol ob nasprotnikovem powerplayu prejeli tudi sami. Sledili so še štirje paki v mreži Krofkov ob izenačenih močeh, tako da so ob polčasu Kralji vodili s 6:1. V kaotičnem začetku drugega polčasa so si sledile izključitve na obeh straneh, edini v tistih minutah pa so zadeli Krofki (6:2). Isti so v 34. minuti izkoristili še powerplay za 6:3. Svetlo-modri so zaostanek treh golov za temno-modrimi v zadnjih dveh minutah skušali ujeti brez vratarja ter z dodatnim napadalcem, a se ni zgodilo več nič, kar bi bilo potrebno zabeležiti v zapisnik. Najučinkovitejša na tekmi sta bila Nejc ILOVAR (2+1) ter Jure PRIMAR (1+2), oba člana zmagovitih Kengo Kingsov.