Poraz KRŠ-ja, mercy rule na drugi tekmi in zanesljivi Matičkarji

V derbiju dneva sta se na prvi popoldanski tekmi v Ekstra ligi pomerili ekipi KRŠ-ja in BLEJSKE DOBRAVE. Študente je sredi tretje minute v vodstvo popeljal BASSANESE. Pri Dobravcih je bil v naslednji minuti izključen T. Bergant zaradi udarca s palico, Bassanese pa je številčno prednost izkoristil za podvojitev KRŠ-jevega vodstva (2:0). Znova je bil T. Bergant izključen zaradi oviranja v začetku osme minute; do konca kazni mu je ostalo še 10 sekund, ko je znova udaril Bassanese in povišal vodstvo študentov na 3:0. V 12. minuti je za Dobravo zadel A. BERGANT (3:1). Dobro minuto kasneje je zadel še BREMEC in ekipi sta bili kar naenkrat rezultatsko tesno skupaj (3:2). V 15. minuti so KRŠ-ovci z golom LOGARja znova ušli an dva gola razlike (4:2), vendar so Dobravci do konca pšolčasa z goloma A. Berganta in BERLISKa rezultat izenačili (4:4).
Tudi v drugem delu so najprej povedli KRŠ-jevci (NOVAK, 24. minuta, 5:4). Z goloma obeh Bergantov v naslednjih dveh minutah so Dobravci prvič na tekmi povedli (5:6). V tekmi brez pravih obramb so nato izmenično zadevali igralci obeh ekip; najprej SOTLAR za KRŠ, pa Berlisk za Dobravo in znova Logar za KRŠ. Slabe štiri minute pred koncem sta bili ekipi tako rezultatsko povsem poravnani (7:7). Študentje so vzeli minuto odmora, ki pa je bila neproduktivna, saj so takoj zatem dobili gol (KOBLAR, 7:8). V zadnji minuti so črno-rumeni poskušali izenačiti brez vratarja in s četrtim igralcem v polju, ob tem pa je A. Bergant tri sekunde pred koncem storil še prekršek. Vse skupaj se je za Dobravo končalo srečno, saj je tik pred piskom sirene za zaključek tekme prazno KRŠ-jevo mrežo za končnih 7:9 zadel še Berlisk.

Druga tekma dneva med PINK PANTHERSi in ŠEBO TEAMom ni ponudila dosti hokejskih užitkov. Do začetka sedme minute so pinkiji z goli A.BRUSa, JAKOPIČa, ERMANa in RAJSARja vodili že s 4:0. Sledilo je nekaj minut blede igre, potem pa so gradbinci z goloma LADIHE in ZUPANCa v 14. in 15. minuti vseeno pokazali nekaj zob (4:2). Še pred koncem polčasa je za Panterje znova dvakrat zadel Jakopič (6:2).
Slabih devet minut so v drugem delu pinkiji potrebovali, da so proti povsem ustavljenim gradbincem dosegli še šest zadetkov (4x Rajsar, 1x Erman, 1x M. BRUS). Tekma se je s tako imenovanim mercy-rule pravilom končala v 29. minuti (12:2), moštvi pa sta v rekreativne namene odigrali še preostanek regularnega dela tekme …

Tudi tekma med PICERIJO MATIČEK in CLUB GOATSi ni prinesla večjih razburjenj. Goatsi so z golom ANASTASOVa sicer povedli v sedmi minuti, vnedar je pe v isti minuti za rumene izenačil GRUBAR. Isti igralec je poskrbel tudi za prvo vodstvo gostincev v deseti minuti. Devetnajst sekund kasneje je zadel še SODJA in bilo je 3:1. SADIKOVIĆ je kozličke približal v začetku 13. minute (3:2). V 15. minuti je bil zaradi spotikanja izključen strelec prvega gola na tekmi, rumeni pa številčne prednosti niso izkoristili za nov gol. So pa zato matičkarji z novim golom Sodje postavili končni rezultat prvega polčasa sredi devetnajste minute (4:2).
61 sekund igre v drugem polčasu je bilo potrebnih, da so rumeni svoje vodstvo povišali na tri zadetke (RAVNIHAR, 5:2). Z novim golom Sadikovića v 24. minuti je Goatsom ostalo nekaj upanja na preobrat (5:3). Sledilo je nekaj minut, v katerih so rumeni z učinkovito igro razrešili vprašanje zmagovalcev; v zaporedju so tja do 32. minute zadeli ŽIDAN (2x) ter TOMAŽEVIČ in Sodja. Dobrih sedem minut pred koncem je bil tako rezultat 9:3 za rumene. V naslednji minuti je sicer za Goatse zadel še RAKOVIĆ (9:4), niso pa kozlički uspeli v nadaljevanju resneje ogroziti vodstva gostincev. Zadnji gol na tekmi je za lepo zmago Picerije Matiček v začetku zadnje minute dosegel Ravnihar (10:4).

Poročilo pripravil: Marko L.