Podaljšek, “desetka” in (skorajda) ničla – 16. maj

Kako različne tri tekme je bilo videti na sredinem programu v Prvi ligi! Tekma med EL TOM Hawksi in Pacienti je bila odločena šele v podaljšku. Na drugem srečanju so Strele z Bele razbile Witch Doctorse in tekmo zaključile predčasno s t.i. “mercy rulom”, na večerni tekmi pa Jakim Mudom nikakor ni uspelo zadeti gola napsrotnikov … vse do zadnjih dveh minut.

Pacienti so – malenkost številčnejši – pošteno pokazali roge EL TOM Hawksom. Mladi Blejci so v začetku tekme zabili dvakrat in kasneje v prvem polčasu dodali še dva gola. Rdeče je zraven držal le Ulamec, ki je že v tem delu zabil trikrat in tako poskrbel, da je njegova ekipa pred nadaljevanjem zaostajala minimalno. Tudi v drugem polčasu je bilo videti podoben razplet, Hawksi pa so Paciente ujeli šele v 36. minuti. Obe ekipi sta v nadaljevanju zadeli še po enkrat, zmagoviti gol za Hawkse pa je ob koncu druge minute podaljška zabl Jaka Zor (8:7). Najučinkovitejši igralec tekme je bil s šestimi goli in eno podajo Luka ULAMEC.

Dokaj zanimivo se je začela – z deset minutno zamudo – tekma med Witch Doctorsi in Strelami z Bele. Witchi namreč od začetka niso imeli vratarja, zato so s tekmo začeli s štirimi igralci v polju in … se kar dobro znašli. Beli so jim seveda trikrat zabili, a so tudi Witchi dosegli dva zadetka. Ko je vratar enkrat končno prispel, pa se je pravzaprav pričel “potop”, saj so B’lani že do polčasa dosegli devet zadetkov (9:3). V drugem delu oranžnim v napadu ni več uspelo nič, Strele pa so potrebovale slabih deset minut, da so nasprotnike odpravile s t.i. mercy rulom (desetimi goli razlike – 13:3). Trije igralci pri Strelah so zbrali na tekmi po štiri točke – Jaka Sodja (3+1) ter Kozamernik in Babič (2+2).

Povsem drugače je ilo na tekmi med Vikingi in Jakimi Mudami. Že v prvih petih minutah so beli dosegli tri gole, od zelenih pa ni bilo videti kakega posebnega naboja. V nadaljevanju so se Mudonje sicer prebudili in kar konkretno pretili vratarju Vikingov, a zadetka vseeno niso dosegli. Prav obratno velja za bele, ki so tako na polčas odšli s prednostjo štirih zadetkov (4:0). Saj veste, kako pravi stara ljudska modrost – ko gre hudič srat, gre srat na kup. Nekako tako bi veljalo zapisati tudi za nesrečno igro zelenih v nadaljevanju, saj so večino drugega polčasa imeli pak na svojih palicah in napadali, a so jim Vikingi v 24. in 36. minuti še dvakrat zabili (6:0). Ko je bilo že slutiti, da bodo Mudonje tokrat ostali celo brez doseženega zadetka, sta v predzadnji in zadnji minuti vseeno dvakrat za boljši vtis zadela Kremenović in Groznik (6:2). Najučinkovitejši igralec tekme je bil Gašper SERŠEN (Vikingi), ki je dosegel 3 točke (dva gola in podajo).

Tekst: Marko L.