Po zaključeni inline ligi Radovljica 2018

Piše: Marko L.

Pred nekaj tedni se je zaključila Inline liga Radovljica. Intenzivnost dogajanj skozi april, maj in junij, je tudi pisca teh vrsic pognala na zaslužen dopust; zato torej nekaj tedenski zamik.

Kaj se je dogajalo v letošnji izvedbi radovljiškega inline tekmovanja? Enajst ekip v Prvi ligi in sedem moštev v Ekstra ligi je skupno odigralo 155 tekem. 97 od teh je bilo odigranih v Prvi ligi, 58 pa v Ekstra ligi.

Osem tekem v Prvi ligi se je končalo z golom ene od ekip v podaljšku. Največkrat tekme po 40 minutah niso končali igralci EL TOM-Hawksov, ki so trikrat bili prisiljeni igrati podaljšek; le enkrat pa so v njem tudi slavili. K temu je potrebno dodati tudi podatek o še dodatnem nastopu Hawksov v podaljšku, a v tistem primeru tudi ta ni določil zmagovalca – potrebno je bilo še izvajanje kazenskih strelov, v katerem pa so več sreče imeli igralci Jakih Mud.

Osem tekem v Prvi ligi se je končalo predčasno, saj je ena od ekip dosegla zmago z desetimi goli razlike še pred zaključkom igralnega časa. V tej statistični prvini so bili tudi v izvedbi 2018 najuspešnejši pri Roadrunnersih, ki so 4 od 15 odigranih tekem zaključili predčasno.

Z najmanj doseženimi goli se je končala tekma med Jakimi Mudami in EL TOM Hawksi (2:2, v podaljšku zmaga JM). Največ golov (21) je bilo doseženih na tekmi med Witch Doctorsi in Pavzo (11:10).

Štiri tekme v Ekstra ligi so se končale v podaljšku. Igralci Red Starsev so na ta način dosegli dve zmagi ( v dveh nastopih  v podaljšku). Trikrat so v njem nastopili igralci Luftarjev in ob tem dosegli eno zmago. K temu je potrebno pripisati še dodatno tekmo, ki so jo Luftarji izgubili po izvajanju kazenskih strelov (zmaga Pink panthersov), ki so v Ekstra ligi le dvakrat odločili zmagovalce tekme.

Tri tekme v Ekstra ligi so se končale s t.i. mercy-rulom. Po enkrat so slavili na ta način Luftarji, Red Stars in KRŠ, ekipa Conditusa pa je dvakrat ob takih priložnostih sklonjenih glav zapustila ploskev radovljiškega športnega parka.

Tekma z največ goli je bila tista med Šmeks barom in Luftarji (12:9), z najmanj goli pa tista med Luftarji in Conditusom (5:0).

V Prvi ligi so moštva dosegla 907 golov, kar pomeni, da so gledalci videli povprečno 9,35 golov na tekmo. Najbolj učinkovita je bila ekipa Roadrunnersov, ki so na 15 odigranih tekmah dosegli 137 golov (9,13/tekmo). Točkovno najuspešnejši igralec ekipe je bil Nejc JEMEC, ki je na 12 odigranih tekmah dosegel 51 točk (34 golov+ 17 podaj); povprečno 4,25 točke/tekmo. Najmanj učinkovita ekipa lige so bili Black Steelersi, ki so na 11 odigranih tekmah dosegli le 47 golov (4,27/tekmo).

Najboljšo obrambo v Prvi ligi so imeli igralci ekipe Roadrunners, ki so na 15 tekmah prejeli 53 golov (3,53/tekmo). Najslabši v tem oziru so bili pri Witch Doctorsih, ki so iz svoje mreže morali pobrati v desetih tekmah 105 pakov (10,5na tekmo).

Z največjo pozitivno razliko med danimi in prejetimi zadetki je ligo končala ekipa Roadrunnersov (137:53; +84), z najbolj negativno pa Witch Doctorsi (48:105; – 57).

V Ekstra ligi so moštva skupaj dosegla 790 golov, kar znese povprečno 13,62 golov na tekmo. Največ jih je dosegla ekipa Red Stars, ki je na 18 odigranih tekmah dosegla 150 zadetkov, povprečno 8,33 na tekmo. Točkovno najuspešnejši igralec ekipe je bil Robert SABOLIČ, ki je na desetih odigranih tekmah dosegel 51 točk (31 golov + 20 podaj); povprečno 5,1 točke na tekmo. Najmanj učinkoviti v Ekstra ligi so bili hokejisti Conditusa, ki jim je na 14 odigranih tekmah mreže nasprotnikov uspelo zatresti 59-krat (4,21/tekmo)

Z najboljšo obrambo v Ekstra ligi se lahko pohvali ekipa Pink Panthersov, ki je na 15 odigranih tekmah prejela 89 golov (povprečno 5,93 na tekmo). Najbolj luknjasto obrambo so imeli v moštvu prvakov iz leta 2017 – Gostilnica in picerija Chilli, saj je na 16 odigranih tekmah prejela kar 127 golov (7,93/tekmo).

Z največjo pozitivno razliko med danimi in prejetimi zadetki je ligo končala ekipa Red Starsov (150:100, +50), z najbolj negativnim razmerjem pa ekipa Conditusa (59:123, – 64).

Tretje mesto v Prvi ligi so tokrat po zmagi nad Strelami z Bele osvojili igralci Jakih Mud (5:6). Zmagovalci Prve lige so bili tudi tokrat igralci ekipe Roadrunenrs, ki so v finalu premagali Pavzo z 9:8. Najučinkovitejši igralec lige je bil Matic BERDEN (Strele z Bele), ki je na 16 tekmah dosegel 69 točk (49 golov + 20 podaj); v povprečju 4,31 točke na tekmo. Za najboljšega vratarja lige je bil izbran Timotej PANČUR (Pacienti), najboljša igralka lige pa je v absoluni konkurenci postala Katja MRAK (Roadrunners).  Katji je v letošnji izvedbi lige sicer močno konkurenco pomenilo še drugo sodelujoče dekle – vratarka Witch Doctorsev Špela Globočnik.

V tekmi za tretje mesto v Ekstra ligi je ekipa Pink Panthersov zanesljivo opravila z Luftarji (10:3). Ligo so po finalni zmagi nad Red Starsi (10:6) po enoletnem premoru vnovič osvojili igralci KRŠ-ja (Klub radovljiških študentov). Najučinkovitejši igralec Ekstra lige je bil Tadej ČIMŽAR (Luftarji), ki je na šestnajst odigranih tekmah dosegel 41 golov in 26 podaj (67 točk; 4,19 točke/tekmo). Strokovna komisija je za najboljšega vratarja lige izbrala Tomaža TRELCA (KRŠ), kot najboljšega igralca lige pa določila Matevža ERMANA (Pink Panthers).

Rezime: obe ligi v sezoni 2018 sta bili izvedeni brez večjih težav in po načrtih. Tudi do obiska varuhov redu je – spričo prijav sosedov – prišlo enkrat samkrat, vreme pa z eno samo samcato izjemo ni povzročilo omembe vrednih težav.

Ob koncu velja zapisati le še – se vidimo prihodnje leto!