Pacienti pošolani od Študentov, okužili pa Krofke; sij Zvezd močnejši od ugleda Kraljev

Na prvi današnji tekmi sta se pomerili ekipi KLUB-a RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV in PACIENTOV. Med-blejski derbi je na tribune mokrega radovljiškega športnega parka privabil trume gorečih navijačev … kar pa je itak značilnost mestnih derbijev vsepovsod po svetu. V začetku tretje minute so povedli v dark opravo odeti študentje, ki so v prvih minutah kazali drugačno podobo, kot pred dnevi, ko so plastično podlago hokejskega igrišča lahko zapustili le ob milosti (mercy-rule) svojih nasprotnikov. Po dobri polovici polčasa so darkerji svoje vodstvo podvojili, čeprav v atomskem tempu, ki sta ga ekipi prikazali, tudi njihovi izzivalci niso bili povsem brez priložnosti. Končno so bolehneži zadeli v 16. minuti, a na polčasu vseeno zaostajali s 3:1. V drugem delu so darkerji že po 22 sekundah dosegli nov gol, a nato ob izključitvi zelo hitro tudi prejeli enega (4:2). Sledil je gol črnih za 5:2, pa še ena izključitev, v kateri so ga spet fasali (5:3) in še gol za bolehneže ob izenačenih močeh na plati v 31. minuti (5:4). Dobre štiri minute pred koncem so se študentje spet odlepili na +2. Dobro minuto pred koncem so beli poskušali priti bližje brez vratarja, pri tem storili prekršek za kazenski strel, ki ga darkerji niso izkoristili in … študentje so ostali vladarji blejske republike. Maks SELAN (3+0) ter Gašper CERKOVNIK (0+3), oba KRŠ, sta na tekmi dosegla največ točk. 

Tole potrebujete v teh dneh!

Na drugi tekmi je bilo KROFKOM treba izstaviti pisno prošnjo, da bi zaigrali proti PACIENTOM. Zato so tekmo začeli z igralcem manj in za pozni prihod na tekmo dobili še dodatno kazen v obliki gola. po petih minutah je bilo 0:2, obakrat pa je zadel PRETNAR. Prvi fragmenti sladkorja s Krofkov so v mrežo Pacientov padli v začetku 10. minute (1:2). Bolehneži so nato povedli s 1:3, a so jim tisti z luknjo v sredini takoj vrnili “uslugo (2:3). Ker pa so bili bolehneži odločeni, da vodijo z dvema zadetkoma razlike, so ga v 12. minuti spet zabili (4:2). v 17. minuti je bilo po golih na obeh straneh (3:5), ob polčasu pa bolanih 3:6 za bolane. Tisti z luknjo na sredini (Krofki), so v drugem polčasu ekspresno zadeli in napovedali, da se ne nameravajo kar vdati v bolano usodo (4:6). Goli so si v nadaljevanju na obeh straneh sledili s tako hitrostjo, da vaš omiljeni šalabajzer od novinarja, hkrati pa tudi zapisnikar, napovedovalec, pop in mesar, ni uspel sproti zadev niti beležiti, kaj šele pokomentirati. Ko so bili v tako 33. minuti Krofki po nesreči izključeni in so fasali od pacientov že 11. bacil (pak v mrežo), je semafor kazal rezultat 7:11. Ob koncu je bilo vaterpolskih 8:11. Največ točk na tekmi je dosegel Marcel MAHKOVEC (Pacienti, 4+3).

Po spremenjenem programu sta zadnjo tekmo dneva ob 10h začeli ekipi KENGO KINGS in RED STARS. Zvezde so povedle po dobrih dveh minutah. Dvojni kapetan (ledenih Jesenic in plastičnih Red Starsev) Gašper GLAVIČ je še drugič zadel za Starse sredi sedme minute (0:2) in dopolnil klasični hat-trick sredi 9. minute (0:3). Ob polčasu je bilo 1:5 – Kralji so zadeli prav v zadnji sekundi polčasa – pri tem pa je prav pri vseh golih svoje ekipe sodeloval kapetan Starsev. Dobrih devet minut je v drugem polčasu trajalo, da se je spremenil rezultat, spet pa so zadeli Starsi. Ob koncu so dva zadetka dosegli še igralci Kengo Slavije in nekoliko ublažili poraz (3:6). Prav pri vseh zadetkih svoje ekipe je sodeloval Gašper GLAVIČ (4+2), posebne omembe pa je vreden tudi vratar Red Starsev Nejc PICELJ, ki je z obrambami svojo ekipo reševal takrat, ko je bilo to najbolj potrebno.