ODPRTE PRIJAVE ZA INLINE LIGO KRŠ 2020

SPOŠTOVANI LJUBITELJI INLINE HOKEJA!

Pozdravljeni ljubitelji Inline hokeja! Leto je naokoli, mi pa že v nizkem štartu pred novo sezono Inline hokeja. Upamo, da se tudi v letošnjem letu vidimo v tako lepem številu, kakor lani. Z današnjim dnem tako odpiramo prijave za Inline ligo Radovljica 2020 in sicer za EKSTRA LIGO in 1. LIGO. Podatki o tekmovanju so navedeni v tem dopisu.

OSNOVNE INFORMACIJE TEKMOVANJA:

Tekmovanje se predvidoma začne 13.4.2020 in konča najkasneje 22.6. oziroma 27.6.2020 (odvisno od dogovora vodij ekip) in bo potekalo v športnem parku Radovljica.

IGRALNI ČAS – 4 x 10 minut bruto (ura teče, izjema so le izključitve). Finalna tekma se igra 4 x 10 (med prekinitvami se ura ustavlja). Igra se po pravilih lige FIRS, torej na gole dimenzije 170 x 105 cm, vendar s prepovedanim položajem zaradi malo širšega in večjega igrišča. Igra na telo je prepovedana. Igra se 3 na 3 + vratar. Na tekmi sme nastopiti maksimalno 9 igralcev in dva vratarja ter minimalno 4 igralci in 1 vratar. Na voljo bo nastopanje v dveh različnih ligah. In sicer:

  • EKSTRA liga (neomejeno število registriranih igralcev*)
  • 1. liga (maksimalno dva registrirana igralca)

*registrirani igralec: igralec, ki je registriran pri IIHF ali Severni Ameriki in je letnik 2002 ali starejši. Ženske igralke se v to kvoto ne štejejo.

Igralni dnevi: PON., TOR., SRE., ČET., SOB., NED.

Na voljo bo tudi takoimenovana »vratarska licenca«, kar bo omogočalo, da bodo lahko vratarji iz prve lige igrali na tekmah EKSTRA lige in obratno, za točno določeno ekipo.

Prestopi med ekipam znotraj lige ne bodo mogoči, enkrat na sezono predvidoma 10.5. pa bo odprt rok za prestope med 1. ligo in Ekstra ligo ter za novoregistrirane igralce.

Igralec za nastop v playoffu mora odigrati vsaj 3 tekme v rednem delu, kar pa ne velja za rezervnega vratarja.

TOČKOVANJE:

  • Zmaga po rednem delu 2 TOČKI
  • Zmaga po kazenskih strelih oziroma podaljšku 2 TOČKI
  • Poraz po kazenskih strelih oziroma podaljšku 1 TOČKA

V primeru kazenskih strelov se izvajajo 3 na vsaki strani, v kolikor zmagovalca ni pa po en iz vsake ekipe.

TEKMOVALNI SISTEM

1. REDNI DEL EKSTRA LIGA:

Maksimalno 8 ekip bo v rednem delu odigralo dvo krožni ligaški sistem (vsak z vsakim). V primeru prijave šestih (6) ekip se redni del odigra v tri krožnem ligaškem sistemu. V primeru 9 ali več ekip se igra po enokrožnem sistemu ter nato ekipe spodnjega in zgornjega doma med seboj.

2. REDNI DEL PRVA LIGA:

Ekipe bodo v rednem delu odigrale dvo krožni ligaški sistem (vsak z vsakim). Minimalno število prijavljenih ekip je šest (6). V primeru šestih prijavljenih ekip se odigra tri krožni sistem. V primeru 9 ali več ekip se igra po enokrožnem sistemu. Prve 4 ekipe bodo uvrščene direktno v končnico ostale pa bodo med seboj igrale repasaž za četrtfinale.

4. KONČNICA EKSTRA IN PRVA LIGA:

Najboljših 8 ekip po rednem delu se uvrsti v končnico ter igrajo po sistemu 1 : 8, 2 : 7, 3 : 6 in 5 : 4. V kolikor bo prijavljenih manj kot osem ekip se prvo (1.) in drugo (2.) uvrščena ekipa rednega dela neposredno uvrstita v polfinale, ekipe od 3. do 6. mesta pa se pomerijo v t.i,. repasažu (1 tekma) za polfinale po sistemu 3 : 6 in 4 : 5. Zmagovalca repasažanih tekem se uvrstita v polfinale, kjer se najboljše uvrščena ekipa po rednem delu pomeri z najslabše uvrščeno po rednem delu v enem polfinalnem paru, drugega pa tvorita druge in tretje najboljši uvrščeni moštvi rednega dela. V polfinalu se igra na dve zmagi. Zmagovalca napredujeta v finale poraženca pa se pomerita v tekmi za tretje mesto. Igra se ena tekma! Ekipe, ki so bile izločene odigrajo še tekmo za razvrstitev na končnem zaključnem turnirju.

NAGRADNI SKLAD:

Za prva tri mesta v Ekstra ligi in Prvi ligi je predviden tudi nagradni sklad. Prvo uvrščena ekipa v Ekstra ligi prejme nagrado v višini 200 €, drugo uvrščena 150 €, tretje pa 100 €. V Prvi ligi je nagradni sklad enak. Nagrada je lahko prenosljiva v obliki popusta za prijavnino v naslednjem letu.

PRIJAVE:

Prijave se zbirajo od dneva izdaje razpisa vse do vključno 15. marca 2020 na elektronsko pošto jaka.bassanese@gmail.com.

PLAČILO PRIJAVNINE:

Stroški za sezono 2020 znašajo 550 €. Velja za obe ligi. Znesek mora biti v celoti poravnan po poslanem obrazcu najkasneje do sestanka vodij ekip oz na dan igranja prve tekme.

POMEMBNO:

Pridržujemo si pravico za spremembo razpisanih pravil (tekmovalni sistem) v kolikor bomo na prvem sestanku vodij ekip in na podlagi prijavljenih ekip videli po tem potrebo.

Vse ostale informacije so na voljo preko elektronske pošte: jaka.bassanese@gmail.com