Namest’ k jutranji nedeljski maši – na inline hokej

V navadi nam je že, da ob nedeljskih jutrih v tem letnem času špilamo hokej. Inline hokej.  Tako odpadejo druge jutranje nedeljske dejavnosti, ki so sicer na sporedu, recimo: poležavanje, petelinji zajtrk, ali pa morda jutranja maša v lokalnem templju. Danes sta se že ob osmih zjutraj na plastično podlago spravili ekipi WITCH DOCTORS in ENCH PRO. Tekma se je začela s 15-minutno zamudo, saj so igralci obeh ekip le počasi kapljali na plastično podlago; morda pa so bili še pod vtisom preveč kapljanja v sobotnem večeru. V drugi minuti so povedli čarovniki, ki so tokrat nastopili v retro dresih nekdanjega Šebo Teama. Pri tem pripominjamo, da naslovna fotografija članka močno zavaja, saj ekipi nista igrali ves čas le na eni strani igrišča. V 11. minuti so izenačili (enč) pro-fesionalci ter nato v začetku 14. minute tudi povedli (1:2). Do novega izenačenja je prišlo v 16. minuti (2:2). Stanje ni trajalo dolgo, saj so ga profesionalci nato hitro dvakrat vtaknili. Da na odmor niso odšli z dvema goloma razlike, so oranžni poskrbeli z golom v zadnji sekundi polčasa. Drugi polčas so z golom otvorili profići, a so jim manj kot minuto kasneje vrnili oranžni dohtarji. Izenačenje na 5 je bilo na vrsti v 26. minuti. Strasti so se vnele v 29. minuti, ko je prišlo do nekaj bližnjih srečanj tretje vrste. Sodnik Bergant je zadeve hitro umiril, dohtarji pa so v 31. minuti dosegli powerplay gol. Še v isti minuti so zadeli še enkrat, nato pa v 33. minuti povišali na 8:5. Končni rezultat so oranže postavile z golom v 37. minuti (9:5). Najučinkovitejši na tekmi je bil Matic JEKLIČ (WITCH DOCTORS, 5+0), ekipi pa sta se ob koncu – napetostim navkljub – športno pozdravili. 

Sledila je tekma FISCHER HOCKEY TEAM-a proti FREAKY TEAM-u. Strupeno rumeni so sive močno zagrabili takoj od začetka, povedli pa po dobrih štirih minutah zaganjanja. Drugi in tretji gol sta sledila v 10. in 12. minuti, četrti pak pa je v mrežo sivih priletel v 14. minuti. Po natanko 17 odigranih minutah je že odjeknila petarda (5:0). Ob polčasu je bilo 7:0. Že v prvi minuti nadaljevanja so strupenci povedli z 8:0 ter v začetku 23-. minute povedli še z 9:0. Mercy-a vseeno še ni bilo, saj so sivi zabili svoj prvi gol v 24. minuti (9:1). Spet sta ekipi prišli na pet do dvanajstih v 29. minuti, ko so strupeno-rumeni zadeli desetič. Slabih 10 minut pred koncem rednega dela je bilo 10:2. Kljub razliki v kvaliteti so rumeni v tem delu s svojo vnemo popustili, tako da so v dvoboju dveh teamov tudi sivi lahko nanizali nekaj akcij. Jovo na novo, pa pet do dvanajstih je bilo spet po golu Fischerjevcev v 33. minuti (11:2), dokončno pa sta ekipi z nedeljsko hokejsko aktivnostjo zaključili v 35. minuti, ko je rumena mašina zadela še za 12:2. Trije igralci pri strupeno rumenih so na tekmi dosegli po 6 točk: Jaka in Urban SODJA (oba po 4+2) ter Jan CERAR (2+4). 

 

Nedeljski dopoldanski program so zaključili z medsebojno tekmo VIKINGI in JAKA MUDA. Tokrat v modro opremo odeti Vikingi so povedli po treh minutah dvoboja in svoje vodstvo podvojili ob koncu osme minute. Naveza foter-sin Groznik je v 9. minuti poskrbela za prvi gol mentol zelenih (2:1). Spet so se severnjaki odlepili na +2 v 11. minuti, zeleni golmož pa je svojo ekipo v prihajajočih minutah še pošteno reševal višjega zaostanka. Kakor se to rado zgodi, je gol nato padel na drugi strani; v 18. minuti so zeleni znižali zaostanek (3:2). S tem rezultatom se je polčas tudi končal. Debelojajčni so izenačili že v prvi minuti nadaljevanja, rogati pa spet povedli v 23. minuti, kar je nekolikanj ujezilo največjega na in ob igrišču, pa tudi širše, zelenega Nr6. Isti mož je v 25. minuti ob četrtem golu svoje ekipe dosegel še svojo četrto točko za novo izenačenje (4:4). Debelojajčni so prvič na tekmi povedli v 28. minuti in natanko minuto kasneje imeli že +2 po novi kombinaciji sin-foter (4:6). V 34. minuti je bilo nato 4:7, natanko tak rezultat pa je … bi ostal vse do konca, če ne bi Vikingi še petič na tekmi zadeli 11 sekund pred koncem igralnega časa (5:7). najbolj grozno učinkovit na tekmi je bil igralec zmagovite ekipe Boštjan GROZNIK, ki je trem doseženim golom dodal še dve podaji pri zadetkih (3+2).