MR na prvi tekmi; zmagi Hawksov in Panthersov

Strele z Bele vs Vikingi   1 – 11 (1:8)

Pošteno so Vikingi tokrat presenetili Strele. Že v prvi minuti so povedli, v začetku četrte pa podvojili vodstvo. Sledilo je sedem minut “zatišja”, nakar so Vikingi v enajsti minuti zabili dvakrat (0:4). Med 14. in 18. minuto so v vsaki minuti Vikingi znova zadeli (0:8), vendar je pred koncem polčasa Strelam vseeno uspelo doseči vsaj častni gol.

Drugi polčas je trajal vsega štiri minute in pol, saj so Vikingi v tem času dosegli tri zadetke in tekmo predčasno zaključili zaradi mercy-rula (MR).

Najučinkovitejši igralec na tekmi je bil Jaka Vukovič (Vikingi) s petimi točkami za en gol in štiri podaje.

EL-TOM Hawks vs Timing Mojstrana   6 – 4 (4:2)

Bolj rezultatsko negotova je bila druga tekma sredinega programa. Rdeči (Hawks) so do četrte minute povedli z 2:0. V začetku osme minuti so Mojstrančani zaostanek prepolovili. Tja do enajste minute so nato rdeči znova zabili dvakrat (4:1). Sledilo je obdobje brez golov, Mojstrančani pa so v tem času zgrešili nekaj smrtnih priložnosti. Končno so v zadnji minuti prvega polčasa le zadeli in nekoliko zmanjšali zaostanek za tekmeci (4:2).

Dobrih šest minut in pol je trajalo, da je padel prvi gol v drugem delu; zabili so Timingovci in se približali na le gol zaostanka. Dva gola rdečih (v 29. in 32. minuti) sta znova ustvarila nekaj razlike (6:3), ki se je ob koncu izkazala za dovolj veliko. V 35. minuti so sicer Mojstrančani zadeli, potem pa spet v nadaljevanju zapravili nekaj priložnosti. Zadnjih šest minut tekme ni bilo nobenega gola.

Najučinkovitejši igralci tekme so bili: Burazin (3+0) ter Ulamec (1+2) pri Hawksih ter A. Podrekar (1+2) pri Timingu.

Red Stars vs Pink Panthers   6 – 10 (4:6)

Naziv tekme lepotice dneva je seveda pripadel večerni tekmi med Starsi in Panthersi. Eden izmed gledalcev je pripomnil, da je ekipa igralcev, ki se je podila na plati na tej tekmi, močnejša od hokejske reprezentance na ledu na zadnjem svetovnem prvenstvu v Kazahstanu. Sicer pa je bilo, roko na srce, nekaj akterjev istih.

Dobrih sedem minut sta obe mreži mirovali, nato pa so v dobrih dveh minutah Starsi zabili trikrat in povedli s 3:0. Panthersi so svoj prvi gol dosegli šele v začetku 12. minute in to v powerplayu. Nov gol Starsev v 14. minuti je razliko med ekipama spet povišal na 3 (4:1). Potem pa se je dokončno odprlo Pinkijem, ki so do polčasa zabili petkrat v zaporedju in rezultat preobrnili v svojo prid.  (4:6).

Tudi v drugem polčasu so Pink Panthersi zadeli prvi (4:7). Izmenjaje se, sta ekipi v naslednjih štirih minutah dosegli vsaka po dva gola (6:9). Zaključni juriš Starsem ni uspel, so pa zato Panthersi še enkrat zadeli dobri dve minuti pred koncem.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil Miha Brus (Panthers) s tremi goli in tremi podajami.