Minil je praznik dela; palica je spet zapela

Malo še prazničen, za nas – vnete inline hokejiste – pa že povsem po-prazničen ponedeljkov program je ponudil tri tekme. V poznem “ne čakaj na maj” popoldnevu sta se najprej pomerili FEST EKIPA in CONDITUS. V drugi minuti so fest hitro povedli igralci FEST EKIPE. Kapetan Kremšnit je izenačil rezultat v 9. minuti in svojim soigralcem vlil toliko moči, da so še v isti minuti povedli (1:2). Dodatno dozo cukra so Festinarji fasali v začetku 12. minute, ko so Conditusovci povedli z dvema goloma razlike. Minuto in pol kasneje je razlika znašala tri zadetke, gol pa je dosegel najmlajši med slaščičarji (1:4). Festinarji vseeno niso obupali in so po fest pritisku sredi 13. minute nekoliko zmanjšali zaostanek (2:4). Ob polčasu je bilo vseeno vse ornk pocukrano, saj so slaščičarji na kratek počitek odšli s prednostjo štirih zadetkov (2:6). Tudi v nadaljevanju so že v drugi minuti zadeli Festinarji (3:6). Ob koncu 25. minute je razlika znašala le še dva gola (4:6). Kremšnite so prvič v drugem polčasu zadele ob izteku 29. minute in novo dozo cukra dodale sredi 32 (4:8). Končalo se je z zanesljivo zmago CONDITUSA s 4:10, pri čemer je bil najučinkovitejši na tekmi slaščičar Nik LAHAJNAR (4+2). 

Tole potrebujete v teh dneh!

Sledil je metropolitanski zaloški derbi v Ekstra ligi med moštvoma KENGO KINGS in KROFKI. Tudi v tem primeru so sladki povedli v 3. minuti in dodali še en gol v začetku 5.; le-tega sicer v powerplayu. Njihovi tekmeci so v 6. minuti zaostanek prepolovili, v 12. pa tudi sami zabili powerplay gol (2:2). Po natanko 13 odigranih minutah so Krofki spet povedli, vendar so njihovi tekmeci izenačili še v isti minuti (3:3). da ekipi ob polčasu nista bili izenačeni, so poskrbeli Krofki z golom ob koncu 19. minute (3:4). Svoje vodstvo so raztegnili na +2 v drugi minuti nadaljevanja z domiselnim zadetkom (3:5). Razlika se je še povišala v 25. in 27. minuti (3:7). Sledila sta zadetka na obeh straneh, tako da sta v zadnjih deset minut tekme ekipi vstopili ob rezultatu 4:8. Temno modri so v primerjavi s svetlo modrimi v drugem polčasu povsem popustili in končalo se je z ne preveč derbi-like rezultatom 4:11. Največ točk na tekmi je dosegel v svetlo modro opremo Krofkov oblečeni jan ČOSIĆ (1+5).

Na večerni tekmi so drugič v dnevu nastopili FEST EKIPA, njihovi nasprotniki pa so bili GOSTILNICA IN PICERIJA CHILLI. V uvodnih minutah sta mreži obeh ekip mirovali, v sedmi minuti pa so nato povedli picopeki. Isti so na dva zadetka razlike povišali ob koncu 9. minute ter na tri plusa še dve minuti kasneje. Modri Festinarji so prvič zabili v 17. minuti (1:3). S tem rezultatom se je dokaj kvaliteten prvi polčas tudi končal. V drugem delu so hitro zadeli Festinarji (2:3), tako da se je obetalo razburljivih drugih dvajset minut. Do fest izenačenja je nato dejansko prišlo v 26. minuti. Picopeki so znova povedli sredi 28. minute (3:4). Sledile so borbene in izenačene minute, v katerih nobena ekipa ni uspela zadeti mreže nasprotnikov. Tik pred vstopom v zadnjo minuto rednega dela so nato modri izenačili in potrebno je bilo pristopiti k igranju podaljška (4:4). Le-ta se je končal v prid CHILLI-jev že po 12 sekundah (4:5). Največ točk na tekmi je dosegel član poražene ekipe Timotej PANČUR (2+1).