Mercy-rule v Ekstra ligi in visoka zmaga Dobravcev v Prvi …

Različne situacije v Inline Ligi se trudimo podelati sproti. Tako smo kak teden nazaj opozarjali na potrebo po pravočasnem prijavljanju ekip za tekmo in zadeva je naletela na plodna tla. Ekipe v veliki meri prijavljajo svoje postave za prihajajočo tekmo dovolj zgodaj (še pred odhodom v garderobo), da se zapisnikar lahko pripravi(m) na samo tekmo pravočasno in si za to zaslužijo pohvale. Se pa pojavljajo prijave igralcev, ki na tekmi v resnici ne nastopijo … tega pa ne sme biti! … zato prosimo ekipe, da prijavljajo le igralce, ki na tekmi dejansko nastopijo. En tak primer se je pojavil na včerajšnji večerni tekmi …

Torkov spored je, kakor že v navadi, ponudil le dve tekmi v Inline liga Radovljica-i. Na prvi sta se v Ekstra ligi pomerili ekipi Pink Panthersov in Conditusa. Pinkiji so povedli v 3. minuti tekme in v naslednji že povedli z 2:0. Sašo Rajsar je v 6. minuti zadel za 3:0, slaščičarji pa so svoj prvi zadetek dosegli ob koncu 11. minute. V 12., 15., 16. in 20. minuti so Pinkiji spet dosegli zadetke in v vročem radovljiškem popoldnevu prvi polčas zaključili z visokih 7:1. Že po 15 sekundah nadaljevanja so Pinkiji dosegli nov gol, še preden pa je minilo dve minuti igre v drugem polčasu, pa je bil rezultat že 9:1. Ob koncu 31. minute je bilo po golu Jezovška 10:1, mercy-rule konec srečanja pa se je zgodil v 33. minuti, ko je še drugič zapored (in na tekmi) zadel popularni Jeza. Največ točk na tekmi je dosegel Sašo Rajsar (Pink Panthers, 3+3).

Sledila je še tekma v 1. ligi med Gostilnico in picerijo Chilli ter Timingom Mojstrano. Chilliji so povedli v 2. minuti in podvojili vodstvo v začetku 4.; obakrat je zadel Bremec. Na 3:0 so povišali v 8. minuti. Mojstrančani so izkoristili powerplay, ki so ga imeli v 10. minuti (3:1). V naslednji enaki priložnosti jim je šlo bistveno slabše, saj so z igralcem več ob izključitvi Maučeca prejeli kar dva zadetka (5:1). Za 6:1 je ob koncu 17. minute zadel Manfreda, s tem rezultatom pa sta ekipi tudi odšli na odmor. Prvi v drugem delu so po samostojnem prodoru A. Podrekarja zadeli Mojstrančani. Na 7.2 je povišal kapetan Dobravcev A. Bergant v 27. minuti, s tretjim golom na tekmi pa je Bremec na 8:2 povišal minuto in pol kasneje. Hadžiću je v nadaljevanju uspelo zadeti za 8:3. Nov gol z igralcem več so Mojstrančani prejeli v 34. minuti, desetega na tekmi pa v 36. Z goli na tekmi so zaključili vseeno modri, ko je v 39. minuti končni rezultat dosegel A. Podrekar (10:4). Najučinkovitejši na tekmi je bil Miha BREMEC (Chilli, 4+2).