Letošnji zmagovalci: RED STARS & CHILLI

Padel je zastor nad sezono v obeh Inline ligah Radovljica 2021. Finalni dan je, tako kot vedno, razširjen z dodatnim programom, bistvo vsega pa je vseeno hokej. Inline hokej, če želimo biti pikolovski.

Najprej je bila odigrana revijalna tekma med predstavniki Prve lige TRIM TIMOM in predstavniki Ekstra lige KROFKI. Po vmesnem zaostanku so Trim Timovci prvi polčas dobili s 5:2 pri čemer je nekaj izjemnih obramb prikazal vratar Trim Tima Jon AŽMAN. V 28. minuti so se Krofki približali na 6:5 V drugem delu se je nekajkrat izkazal tudi tokratni vratar Krofkov Dominik PRODAN. V 37. minuti so Krofki v powerplayu izenačili. Tik pred vstopom v zadnji dve minuti so rumeni spet povedli, Krofki pa so skušali izenačiti brez vratarja. Ni se izšlo po njihovih željah, saj so sekundo pred koncem rumeni zabili še v prazno mrežo in slavili prestižno zmago z 8:6. 

V tekmi za 5. mesto v Ekstra ligi sta se nato pomerili ekipi LUFTARJEV in ENCH-PRO SLAVIJE. Po dobri minuti tekme so povedli Luftarji. Tja do 7. minute so Luftarji vodili že s 3:0 v 12. minuti pa po powerplay golu tudi s 4:0. Slavija je dvakrat v zaporedju zadela v 13. minuti (4:2). Ob polčasu je bilo 6:3  za Luftarje. V drugem polčasu so najprej zadeli Založani, z enako mero pa so jim v 27. minuti vrnili Luftarji (7:4). Do 32. minute so se Slavijaši približali na 8:6. Končalo se je z zmago Luftarjev z 11:7, s katero so omenjeni osvojili 5. mesto. 

V tekmi za tretje mesto v Prvi ligi sta se ob pol štirih popoldan udarili ekipi DOLENSKIH TOPLIC in STREL z BELE. V rednem delu sezone so na medsebojni tekmi Strele slavile kar z 11:5, v končnici pa se ekipi seveda nista srečali. Dolenjci so povedli po hitrem protinapadu v 3. minuti. Na 2:0 so povišali v 12. minuti in kasneje zapravili še powerplay. V 19. minuti so imeli B’lani na voljo kazenski strel, ki pa ga niso izkoristili. 2:0 je ostalo tudi do polčasa. V drugem delu so Dolenjci najprej povišali na 3:0. Strele so znižale, a v 26. minuti spet zaostajale za tri zadetke (4:1). Ko so v 30. minuti B’lani znižali na 4:2, so Dolenjci vzeli time-out. Strele so na samo gol zaostanka prišle v 34. minuti. Dve minuti in pol pred iztekom rednega dela so time-out vzeli tudi Strele z Bele. Pomagalo je, saj so minuto in pol pred koncem izenačili. Sledil je podaljšek, ki pa se je končal že po 42 sekundah, saj so B’lani zabili gol za končno tretje mesto.

Sledila je tekma za tretje mesto v Ekstra ligi med PINK PANTHERSI in PACIENTI. Redna ligaška tekma omenjenih se je 16. junija končala z golom za Pantherse v podaljšku (10:9). Sredi 5. minute tekme so povedli Pacienti. Panthersi so izenačili v 11. minuti. Do svojega prvega vodstva so Pinkiji prišli v 16. minuti, ob polčasu pa je bilo 3:1. Panthersi so v drugem polčasu povedli s 4:1, Pacienti pa so drugič zadeli v 26. minuti. V zadnjih 10 minut rednega dela tekme sta ekipi vstopili ob razmerju 5:2 za Pinkije. V 36. minuti so Pacienti dvakrat zadeli in se približali le še na gol zaostanka. V zadnje pol minute so Pacienti skušali izenačiti brez vratarja, do spremembe pa ni prišlo več in Pink Panthersi so osvojili končno tretje mesto. 

Prvi vrhunec finalnega dne je nastopil ob pol šestih popoldan, ko sta se za naslov prvakov Prve lige pomerili moštvi GOSTILNICE IN PICERIJE CHILLI ter TIMING MOJSTRANA. Ligaška tekma med tema nasprotnikoma se je 8. junija končala s prepričljivo zmago Gostilničarjev z 10:4. Že sredi druge minute so Chilliji povedli. Na 2:0 so povišali v začetku 7. minute, na 3:0 pa sredi 12. Mojstrančani so prvič zadeli v 16. minuti. Ob koncu polčasa so Chilliji zadeli še dvakrat in na odmor odšli z udobnim vodstvom s 5:1. V drugem polčasu so najprej zadeli Mojstrančani (23. minuta, 5:2). Ko so Mojstrančani v 27. minuti zabili za 5:3, so si Chilliji vzeli time-out. Modri so v 29. minuti pripli na 5:4, v 30. minuti pa spet zaostajali za dva – 6:4. Ob koncu se je ponudila Mojstrančanom priložnost v powerplayu, ki pa ga niso izkoristili – prav nasprotno; ob igri z igralcem več so prejeli še sedmi zadetek, tako da so Chilliji kot prvi favoriti lige le-to tudi osvojili. 

Tekma, ki pa tradicionalno privabi največ zanimanja, pa je seveda odločitev o prvakih Ekstra lige. V njej sta se pomerila tradicionalna nasprotnika in celo lahko rečemo tradicionalna finalista – KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV in RED STARS. Marsikomu je ostalo v spominu, kako so v sezoni 2020 Starsi zmagali prav vse tekme v sezoni … razen zadnje, finalne. Starsi so si zato seveda še kako želeli maščevanja za lanski poraz, gostitelji KRŠ pa seveda tudi niso imeli namena predati lovorike najboljših iz svojih rok (ter palic). Medsebojno ligaško tekmo so sicer zdaj že davnega prvega junija dobili Starsi z 8:6. Že v prvih 44 sekundah tekme so Starsi dvakrat zadeli in a ta način furiozno vstopili v tekmo. Na 3:0 so povišali v 3. minuti, na 4:0 pa v 5. Grogirani črni so po petem paku, ki so ga v 6. minuti pobrali iz svoje mreže, vzeli time-out. V nadaljevanju so zaigrali bolje, pa vendar so kmalu spet začeli pobirati pake iz Trelčevega gola. Ob polčasu je bilo že 9:0 za Red Stars. V začetku drugega dela so se končno prebudili tudi črni strelci; v prvih dveh minutah nadaljevanja so dvakrat premagali vratarja Starsev (9:2). Deseti gol so zvezde zabile v 25. minuti. Sledili so trije goli KRŠ-jevcev, v 34. minuti pa je bilo 11:5 za Starse. Ob koncu so se Red Stars pošteno maščevali za lanski poraz v finalu, tekmo zmagali s 13:5 in osvojili naslov. 

Sledila je še slovesna podelitev nagrad, mi pa si poglejmo, kako je ob koncu letos vse skupaj izgledalo:

PRVA LIGA

1. GOSTILNICA IN PICERIJA CHILLI
2. TIMING MOJSTRANA
3. STRELE Z BELE
4. Dolenjske Toplice
5. Trim Tim
6. Vikingi
7. EL-TOM Hawks
8. Witch Doctors
9. Black Steelers
10. Freaky Team
11. Golazen
12. Jaka muda

Najboljši vratar lige: Erazem RANT (Strele z Bele)
Najboljši strelec lige: Anže PODREKAR (Timing Mojstrana)
Najkoristnejši igralec lige (MVP): Marko PIRNAR (Dolenjske Toplice)

EKSTRA LIGA

1. RED STARS
2. KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV
3. PINK PANTHERS
4. Pacienti
5. Luftarji
6. ENCH-PRO Slavija
7. Krofki
8. Conditus

Najboljši vratar lige: Mark JUSTIN (KRŠ)
Najboljši strelec lige: Jure SOTLAR (KRŠ)
Najkoristnejši igralec lige (MVP): Robert SABOLIČ (Red Stars)

Vsi, ki smo pomagali organizirati letošnja tekmovanja, se vsem sodelujočim, posebej pa tudi Masažnemu salonu ROŽCA in KLUBU RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV zahvaljujemo za sodelovanje.

Se vidimo v sezoni 2022!