KRŠ prvi finalisti

Sredi srede in sredi zadnjega delovnega tedna letošnje lige je bil čas za nadaljevanje polfinalnih bojev. Prvi so se na plato dali hokejisti RED STARS -ev in GOSTILNICe IN PIZZERIJe CHILLI. Starsi so po pričakovanjih v četrtfinalu gladko opravili s Slavijo, več dela pa so imeli Dobravci, ki so ornk švicali v treh tekmah za napredovanje v četrtfinalnem dvoboju proti Pink Panthersom. Za Starse je tekmo začel sloviti trio TJS (Tičar, Jeglič, Sabolič), ki je že po 19 sekundah dosegel vodilni gol. Chilliji so izenačili v četrti minuti. Po drugem golu Tičarja so Starsi v osmi minuti spet vodili. Tudi Tomaževič na drugi strani je dosegel svoj drugi gol in v 11. minuti sta bili ekipi spet poravnani. Sledili sta dve izključitvi za Chillije, tik pred pavzo pa tudi ena za Starse. Rezultat se v tem delu ni več spremenil. V drugem polčasu so po petih minutah nadaljevanja še tretjič povedli Starsi. Sledilo je obdobje igre brez zadetkov z nekaj iskricami med igralci. V zadnjih dveh minutah so Dobravci poskušali brez vratarja, tik pred zaključnim sodnikovim piskom pa prejeli še pak v prazno mrežo. Največ točk na prvi polfinalni tekmi je dosegel Rok TIČAR (Stars, 3+1).
RED STARS vs GOSTILNICA IN PIZZERIJA CHILLI – 5:2 (stanje v zmagah – 1:0)

KRŠ in PACIENTI so nocoj odigrali drugo tekmo. Na včerajšnji so dokaj prepričljivo slavili Študentje, ki so tudi tokrat povedli v drugi minuti. V začetku pete minute je Pacientom uspelo izenačiti. Po lepi kombinaciji so črni spet povedli v osmi minuti. Po ustaljenem kopitu so tudi Pacienti spet izenačili (11.minuta), KRŠ-jevci pa povedli. V 14. minuti je bilo 4:2 za Študente. Ob polčasu je bilo po še dveh zadetkih 5:3 za KRŠ. V drugem delu so KRŠ-jevci zadeli v prvih desetih minutah trikrat in pri tem svojo mrežo ohranili nedotaknjeno (8:3). V 31. minuti so spet zadeli tudi Pacienti in dve minuti kasneje prišli še bližje (8:5). Ob koncu je bila razlika 5 zadetkov. Najboljši točkovni izkupiček na tekmi je imel Miha LOGAR (KRŠ, 4+2).
KRŠ vs PACIENTI – 10:5 (KRŠ se je z rezultatom 2:0 v zmagah uvrstil v veliki finale)

Sledila je še druga polfinalna tekma med FREAKY TEAM-om in VIKINGI. Včerajšnja zanesljiva zmaga sivih je Vikinge že postavljala v položaj, ko so morali za ohranitev upov na uvrstitev v veliki finale danes nujno zmagati. Po dobri minuti so Vikingi tudi povedli in v tretji minuti vodili z dvema goloma razlike. Freaky-ji so prvič zadeli v šesti minuti. Ob polčasu je bilo 2:3 za Vikinge, ki so se tokrat izkazali za precej trše nasprotnike, kot na včerajšnji tekmi. V drugem delu so se vrstili jalovi poizkusi sivih, v katerih so s solističnimi akcijami skušali izenačiti, rezultat pa se ni več spremenil. Največje število točk na tekmi je uspelo doseči igralcu Vikingov Luki KURNIKU (0+2).
FREAKY TEAM vs VIKINGI – 2:3 (rezultat v zmagah je 1:1)