Finalni dan: vse odločitve

Tekmo za enajsto mesto v Prvi ligi je “počastila” nevihta, zaradi katere so razmere za igro že v prvem polčasu bile na meji regularnosti. V takih razmerah so črni prva dva gola dosegli praktično v dobre pol minute  med 11. in 12. minuto. 2:0 je bil tudi rezultat ob polčasu. V drugem delu so črni zadeli po dobri minuti in pol, rumeni pa prvič bili uspešni v 26. minuti (3:1). Sledila sta dva gola Steelersov, pa Trim-timovcev … Razmere v drugem delu so bile malenkost boljše, ob koncu pa so zmago s 7:3 zanesljivo dosegli Black Steelersi.

Na tekmi za deveto mesto med Vikingi in Timing Mojstrano so v 4. minuti povedli prvi. V novem nalivu so Mojstrančani izenačili v 6. minuti. in povedli natanko dve minuti kasneje. Ob polčasu je bilo 1:3 v korist Mojstrančanov. Tudi v drugem delu je najprej zadela ekipa Vikingov, ki je nato v 26. minuti tudi izenačila in v 34. minuti povedla. Mojstrančani so v drugem polčasu povsem “mrknili”. Do konca so Vikingi zadeli še štirikrat in z zmago 8:3 osvojili 9. mesto.

Tekma za 5. mesto v Prvi ligi med Witch Doctorsi in Pacienti se je spričo prepoznega prihoda prvih začela z 10-minutno zamudo. Witchi so v 9. minute tekme nato tudi povedli, v začetku 13. pa so Pacienti izenačili. Črni so po golih v 16. in 18. minuti povedli s 4:1, ob polčasu pa je bilo 5:2. Obe ekipi sta hitro zadeli v drugem delu. V nadaljevanju so Pacienti zadevali kot po tekočem traku in v 27. minuti povedli s 6:7. Ob koncu rednega dela je bilo 9:9, v podaljšku pa so s powerplay golom slavili Witch Doctorsi in osvojili 5. mesto.

Tekma za 5. mesto v Ekstra ligi je soočila ekipi Luftarjev in Šmeks Bara. Rumeni so povedli že po 40 sekundah in po štirih minutah vodili že s tremi goli razlike. V deveti minuti so prvič zadeli Luftarji, ki so v 13. še znižali svoj zaostanek (2:3).  Do izenačenja je prišlo v 18. minuti. Tudi v drugem delu so najprej zadeli rumeni, Luftarji pa izenačili v 28. minuti in povedli v 32. V 34. minuti so po golih na obeh straneh Luftarji vodili s 7:5, rumeni pa so znižali na le gol zaostanka v 37. minuti. Nato so Luftarji zadeli še enkrat in z rezultatom 8:6 osvojili končno 5 .mesto.

Tekma za 3. mesto v Prvi ligi je bila dvoboj Roadrunnersov in Strel z Bele. Slednji so povedli v 5. minuti tekme. V osmi minuti so B’lani vodstvo podvojili, v 16. minuti pa celo povedli s 3:0. Anemični Runnersi so v 17. minuti prejeli še četrti gol in ob polčasu visoko zaostajali. V prvi minuti nadaljevanja so Kranjčani le zadeli in v 27. minuti znižali š na 2:4. V nadaljevanju so še pritiskali, a bili neučinkoviti. B’lani so dosegli zadetke v 32. , 34. in 35. minuti in pred zadnjimi petimi minutami zanesljivo vodili z 2:7. Ob koncu je bilo celo 2:8, Strele pa so osvojile tretje mesto v ligi.

Tekma med Gostilnico in picerijo Chilli ter Pink Panthersi je odločala o tretjem mestu v Ekstra ligi. Uvodnega gola lepo število gledalcev ni videlo vse do 10. minute, ko so Panthersi povedli. Svoje vodstvo so podvojili v 14. minuti, v začetku 19. pa vodili že z 0:4. Edini gol v prvem polčasu so Dobravci dosegli dobro minuto pred odmorom. V drugem delu so prvi zadeli prav Chilliji (2:4), potem pa je sledila serija golov Panthersov. V zadnjih pet minut sta ekipi vstopili z rezultatom 3:7 za Pantherse, ob koncu pa je bilo 3:8.

Finalna tekma Prve lige med ekipama Golazen in Freaky Team je postregla z izvrstnim hokejem in razburljivo končnico. Ekipi sta v prvem polčasu zadevali v serijah in se izmenjavali v vodstvu. Povedli so v 6. minuti igralci Golazni. Freakyjevci so do začetka 14. minute rezultat preobrnili v svojo korist, potem pa je sledila serija štirih golov Golazni, ki je tako v 17. minuti vodila s 5:2. V zadnjih dveh minutah prvega polčasa so nato igralci Freaky Teama zadeli dvakrat in ob polčasu zaostajali le še za gol (5:4). V drugem polčasu je bilo golov manj. Tja do začetka 31. minute so nov preobrat uprizorili igralci Freaky Teama, ki so s tremi zaporednimi goli povedli s 5:7. Golazni je v naslednji minuti še uspelo priti bližje (6:7), a jim v nadaljevanju do izenačenja ni uspelo priti. V zadnjih dveh minutah so poskušali tudi brez vratarja in z dodatnim napadalcem, a so prejeli gol v prazno mrežo in s čestitkami za naslov morali pošteno stisniti roke igralcem Freaky Teama.

Veliko finale Ekstra lige med ekipama KRŠ-ja in Red Starsi je bilo pred osupljivim številom gledalcev pravzaprav odigrano brez pravega naboja. Študentom je manjkalo nekaj pomembnih igralcev, visoko motiviranim igralcem ekipe Red Stars pa se pravzaprav niso resneje mogli upirati že vse od začetka. Starsi so povedli že v 17. sekundi tekme in tja do enajste minute zadeli še trikrat. V powerplayu v 14. minuti so črni dosegli svoj prvi – in kakor se je kasneje izkazalo tudi svoj edini – gol na tekmi, s katerim so znižali na 1:4. Z dvema goloma v 19. minuti so Starsi zaključili prvi polčas ob zanesljivem vodstvu s petimi goli razlike (1:6). V radovljiškem športnem parku smo doslej videli že nekaj neverjetnih preobratov, a za kaj takega v sobotnem večeru preprosto ni bilo možnosti. Starsi so v drugem polčasu nadzorovali potek tekme, spotoma še trikrat zadeli in ob koncu z visoko zmago (1:9) dokazali, da jim letos v ligi zares ni bilo para …