Finalisti še Red Stars in Roadrunners

Piše: Marko L.

Sredinega popoldneva ni zaznamovala le neusmiljena vročina (vreme), pač pa tudi vročina ob drugoh polfinalnih tekmah v obeh ligah. Tokrat je šl precej tesneje, kot na prvih polfinalnih tekmah, vseeno pa smo še druge finaliste obeh lig dobili po odigranih dveh tekmah.

Tekma med Red Starsi in Luftarji je bila tokrat povsem drugačna, kot dan poprej. Fantje z rdečo zvezdo na prsih so sicer v 5. minuti povedli, a so Luftarji manj, kot minuto kasneje – izenačili. V 12., 13. in 16. minuti so Starsi ušli na 4:1. Luftarji se tokrat niso dali in so v dobri minuti pred koncem polčasa zadeli dvakrat ter se močno približali (4:3). Da so favoriti nekoliko lažje dihali, je še pred polčasom spet na dva zadetka razlike povišal Sušanj (5:3). V drugem delu so Starsi potrebovali le 12 sekund za nov gol, zadel pa je hebar (6:3). Že se je zdelo, da bodo Luftarji popustili, ko je Sušanj vnovič zadel v 24. minuti (7:3), a ni bilo tako. Sledili so trije zaporedni goli Luftarjev, zadnji od le-teh v 39. minuti (7:6). Tveganje brez vratarja se jim v nadaljevanju ni izšlo, saj je njihovo prazno mrežo za dokončni preboj Starsev v finale zadel slabe pol minute pred koncem še Hebar (8:6). Najkoristnejša igralca tekme sta bila Gregor Koblar (Red Stars, 2+2) ter Tadej Čimžar (Luftarji (0+4). Red Starsi bodo v sobotnem finalu palice prekrižali s KRŠ-jem.

Podobno, kakor za Red Starse na tekmi proti Luftarjem, velja tudi za Roadrunnerse na tekmi proti Strelam z Bele: niso imeli lahkega dela. Prvih nekaj minut je obetalo goliado, a do nje kasneje ni prišlo. Roadrunenrsi so povedli v drugi minuti, Strele pa izenačile 39 sekund kasneje. V peti minuti so B’lani tudi povedli, zadnji zadetek v prvem polčasu pa je že v 11. minuti dosegel Zupan, ko je izenačil na 2:2. V 23. in 24. minuti so Roadrunnersi v razmiku manj, kot minute zadeli dvakrat in si ustvarili prvo otipljivo prednost (4:2). Upanje na ugoden razplet je za Strele podaljšal Medja z golom v 28. minuti (4:3). V zaključku je B’lanom zmanjkalo nekaj sreče in znanja, Kranjčani pa so v 34. in 40. minuti z dvema goloma potrdili svoj nastop v finalu. Posebno omembo si zaslužita oba vratarja – Šenk pri Roadrunenrsih in Rant pri Strelah – ki sta svoje delo opravila zelo dobro. Najkoristnejši igralec druge polfinalne tekme je bil Žan … eee … Tim Jurajevčič, ki je dosegel dva gola in temu dodal dve podaji. Roadrunnersi se bodo v finalu v soboto merili s pavzo.

Mimogrede – pojavilo se je precej vprašanj, kje se da dobiti #NAGRADO. Vsakič imam pisec teh vrstic nekaj knjig s seboj, sicer pa tudi: