Ekstra!

… ligaško tekmovanje se je sredi srede in sredi prelepe Gorenjske nadaljevalo danes. Na prvi tekmi so se udarili RED STARS brez večino starsev/zvezd in KROFKI z večino svoje sladke artilerije. Ampak v najhujši temi najbolj močne zvezde najlepše žarijo in tako je bilo tudi z uvodom v tekmo … ko sicer teme še ni bilo – zvezde so zasijale in tja do sredine 7. minute povedle z 2:0. Slaščice so se nato zbudile in maloštevilno zvezdno četo napadle ter v 15. minuti prepolovile zaostanek. Sladki so izenačili sredi 18. minute (2:2), tak pa je bil tudi rezultat polčasa. Ko so že prišli na okus, so sladki zadevali še naprej – najprej že v prvi minuti nadaljevanja (2:3). V 24. minuti so povišali vodstvo na 2:4, a ga tudi sami še v isti minuti takoj fasali (3:4). V zadnjih deset minut sta ekipi vstopili ob razmerju 3:5; Starsi so si privoščili pol minute odmora, a ga takoj nato spet dobili gol (3:6). V 33. minuti so Starsi še četrtič zadeli, svojega prvega gola v ligi pa se je razveselil Ažbe GLAVIČ, popularni Mirko (4:6). Končalo se je s 4:9, saj so Krofki z luknjo v sredini v zaključku našli še trikrat luknjo v obrambi izmučenih Zvezd … največ točk je dosegel igralec zmagovalne ekipe Jure POVŠE (3+2).

Sledil je obračun pri OK Koralu … pardon, obračun med KLUBOM RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV in LUFTARJI. Prvi so pištole potegnili Luftarji, ki so povedli v 4. minuti. V nadaljevanju so sledile grožnje na obeh straneh, noben metek … pardon, pak … pa nato precej minut ni zadel svojega cilja; takrat pa so rano svojim nasprotnikom znova nanesli Luftarji (0:2). Še tretjo, četrto in peto luknjo v upehano igro študentov so Luftarji izvrtali do 15. minute (0:5). Sledil je študentovski time-out, ki pa ni pomagal, da do polčasa ne bi še ena krogla … eee … pak navrtal dodatne, šeste rane (0:6). Luftarji so imeli namen rešetati mrežo študentov tudi v drugem polčasu, za kar so imeli obilo lufta. Na pravljičnih sedem (palčkov, dolin in gora, morij, hrvaških let …) golov razlike so povišali v 22. minuti. Pravljične cifre je bilo konec v začetku 26. minute, ko so Luftiči zadeli osmič. V 28. minuti je bilo pravljice dokončno konec, saj so Luftarji navrtali še dve luknji v mrežo študentov in tekmo dokončali z mercy-rule milostjo … Najučinkovitejši strelec je bil Looftar Nejc PETRIČ (3+3).

Za konec igralnega dneva se ja pa obetal spopad titanov; enih bivših in aktualnih (PINK PANTHERS) ter drugih prihajajočih (PACIENTI). Slednji so prvič pičili v začetku tretje minute, a so Panthersi dobro minuto kasneje vrnili “uslugo” po akciji svojih letošnjih okrepitev (Manfreda, Ankerst, 1:1). Isti dvojec je nato pank-pintarje povedel v vodstvo z goloma v 8. in 9. minuti (3:1). Jezen, ker ga še ni bilo v zapisniku, je nato četrti gol za Pinkije dosegel Žan JEZOVŠEK. Paciji so v začetku 16. minute zmogli drugi gol (4:2), a ga v 18. minuti – kot zadnjega v polčasu – tudi še fasali (5:2). V drugem delu so Pinkiji začeli tam, kjer so v prvem končali – z goloma v prvih dveh minutah in pol (7:2). V 29. minuti je bila kronična bolezen Pacientov že zelo očitna (10:3), vendar gangrene (kot pri pokojnem maršalu) še ni bilo zaznati. Končalo se je z 10:4, pri čemer sta si  statistiko najbolj popravila Pantherja Jaka ANKERST in M’rjon MANFREDA (2+3).