Dve razburljivi tekmi v Ekstra ligi ter ena v Prvi ligi

KENGO KINGS in PINK PANTHERS so otvorili četrtkov večer domačih pesmi in napevov … eee … četrtkov program Ekstra lige za v radovljiškem športnem parku. Modrokrvni (pa tudi v modrih dresih) so povedli v 3. minuti. V sedmi minuti je prišlo do manjše kontroverznosti, v kateri so Panthersi trdili, da so dosegli gol, Kingsi to zanikali, sodnik pa ni videl dobro in je dosodil met ploščka v buliju pred vrati modrih. Končno so v osmi Pinkiji zadeli, sicer pa z dvema goloma rezultat obrnili v svojo korist. Modrokrvni so izenačili v začetku 14. minute. Sledila sta powerpay gola na vsaki strani, Pinkijem pa je za drugi polčas ostal še skoraj cel dodatni powerplay. Niso ga izkoristili. Enako velja za še tretjo izključitev na strani modrokrvnih, ki so se izvlekli še drugič zapored. po kombinaciji bratov Rajsar so rožnati v 28. minuti spet povedli. V stilu dogajanja na tekmi so Kingsi spet izenačili v 31. minuti (4:4). V 33. minuti so si modrokrvneži z vročo krvjo prislužili dvojno kazen hkrati; ko je tekla druga, so prejeli gol (4:5). Šesti gol so Pinkiji zabili še v zadnji minuti tekme. Trije igralci Panthersov so bili na tekmi najučinkovitejši: Patrik RAJSAR (3+1), Žan JEZOVŠEK (2+2) ter Sašo RAJSAR (1+3).

Sledila je tekma med LUFTARJI in PACIENTI, prav tako v Ekstra ligi. Nabaciljeni prebivalci vseh možnih zdravstvenih ustanov so povedli v začetku druge minute, a so jih tudi nasprotniki preluftali z golom slabe tri minute kasneje (1:1). Bolanci so v začetku 9. minute – potem, ko so že akcijo predtem trdili, da so dosegli gol – spet povedli. Okužbo so še razširili s tretjim golom v mreži preluftanih v 16. minuti (1:3). Tako je ostalo vse do kratkega odmora med polčasoma. po slabih treh minutah nadaljevanja so Luftarji prehladili obrambo Pacientov in svoj zaostanek znižali na le gol razlike (2:3). Z dvema goloma v 28. minuti so Luftarji nato rezultat spreobrnili v svoj prid, pri čemer so prvega od obeh dosegli natanko ob izteku kazni za Paciente (4:3). V 29. minuti so si okuženi prislužili dve kazni hkrati. najprej so zadeli z igralcem manj, nato pa gol v drugem powerplayu za Luftarje tudi dobili (5:4). Do novega izenačenja je prišlo po še eni kazni belih v 38. minuti (5:5). V podaljšku so se Luftarji enkrat morali ubraniti z igralcem manj, kar jim je uspelo, odločilnega gola pa ni bilo. Potrebnih je bilo po pet kazenskih strelov na vsaki strani, da so na koncu Pacienti dokončno preluftali Luftarje (5:6). Največ točk na tekmi je imel član zmagovitih Pacientov Aljoša PRETNAR (3+1).

Nazadnje sta se v okviru Prve lige udarili še moštvi TIMING MOJSTRANA ter WITCH DOCTORS. Povedli so časomerilci iz Mojstrane v drugi minuti, Witchi praktično hipoma obrnili rezultat v svojo prid. Enako so nekaj kasneje storili tudi modri, ki pa so z igralcem manj ob koncu 10. minute tudi prejeli gol (3:3). Sledila sta dva zaporedna zadetka Mojstrančanov ter znižanje Witchev (5:4). Ob točno do stotinke izmerjenem času v prvem polčasu je bilo 6:4 za časomerilce iz Mojstrane. Čarovniki so potrebovali dobrih pet minut igre v drugem polčasu, da so tekmece ujeli. S svojim prvim golom v drugem polčasu so Mojstrančani v 28. minuti spet povedli (7:6). Seveda tudi čarovniki niso čakali križem rok in so ob koncu 29. minute znova izenačili (7:7). V zadnji dve minuti rednega dela tekme sta ekipi vstopili z razmerjem 8:8, odločilni gol pa je 20 sekund pred koncem zabil Mojstrančan Anže PODREKAR. Kar pet igralcev je na tekmi doseglo po štiri točke. pri zmagovalcih Anže PODREKAR (2+2), Denis RAKOVIČ (2+2) in Peter BIZALJ (1+3), pri poražencih pa Ahmet JAKUPOVIĆ (3+1) in Sebastjan GROŠELJ (1+3).