Dve odpadli tekmi in kopica nervoze med Vikingi in Jakimi Mudi

Vprašanje, ki smo ga zastavili pod reportažo o četrtkovih tekmah, je zbralo reci in piši 2 (z besedo: DVA) komentarja, plus piščevega lastnega. Vse to pri 20+ ekipah, ki imajo … nekatere … prijavljenih nekaj 10 hokejistov. Za oba odgovora bi se komentatorjema iskreno zahvalili. Če pa morda še koga zamika, da bi bil bolj aktiven pod našimi objavami, pa tudi ne bomo jezni … 😉

Zdaj pa k hokeju.  V sobotnem jutru/dopoldnevu je bilo v radovljiškem športnem parku na sporedu 5 tekem. Odigrane so bile le tri. Prva jutranja, tista z začetkom ob osmi uri, je pripadla prvoligašem Trim Timu in Black Steelersom. Tekma se je začela z akademskimi desetimi minutami zamude, saj je zvezdniški vratar Steelersov Pelko imel v sobotnem jutru neodložljive obveznosti in je nekoliko zamudil. Je pa ob prihodu na plato požel ovacije prisotnih … Črni so povedli v 5. minuti in vodstvo podvojili v 7. Rumena trim ekipa je znižala zaostanek v 8. minuti. Dva gola sta moštvi ločila spet v 12. minuti. Ob koncu 16. minute so črni povedli za 3, do polčasa pa je bilo že 6:1. Do 24. minute v drugem delu sta zadeli obe ekipi po enkrat (najprej Steelersi, 2:7). Nato so v zporedju zadevali črni, v zadnji 2 minute pa sta ekipi vstopili na robu mercy-rula – Steelersi so vodili z 11:2. Predčasnega konca ni bilo, končalo se je z omenjenim rezultatom. Največ točk v statistiki je imel zabeleženih Jure LEGAT, čeprav je statistika lahko tudi nekoliko vprašljiva, saj sta dva igralca pri Steelersih nastopila v dresih s številko 21 na hrbtu.

Komaj je ura odbila devet, že so b’li na plati hokejisti spet! Tokrat tudi dvojni prvoligaši – Witch Doctors in Freaky Team. Sivi Freakyi, pri katerih je v vratih začela Nuša DOVŽAN,  so povedli že v 19. sekundi tekme, po natanko šestih minutah pa so svoje vodstvo podvojili. Do začetka 11. minute je bilo že 4:0, v 12. pa so prvič zadeli tudi Witchi. Sivi so še naprej valili napad za napadom in so v 14. minuti povedli s 5:1. Do polčasa je bilo 7:1. V drugem polčasu je v vratih sivih stal Cene Hafner. Njegovi soigralci so v 22. minuti povedli z 8:1 z golom kapetana Trohe. Witchi so v 24. minuti zadeli drugič na tekmi. Med 29. in 31. minuto so uspešno ubranili Pesjakovo kazen. Vseeno so gol prejeli v 31. minuti (2:9). V 33. minuti so sivi zabili desetič. Vsega je bilo konc v 35. minuti, ko so Freaky Teamovci zadeli dvakrat v zaporedju in tekmo končali z mercy-rulom (12:2). Največ točk je dosegel Klemen KAIMEL (Freaky Team, 4+3). 

Ob desetih so – brez večjega truda – na plato prišli Vikingi in Jaka Muda. Tudi ti dve ekipi glumita prvoligaše. Že po nekaj sekundah je bil pri VIkingih izključen Jenko, a so njegovi soigralci ubranili manjko igralca v naslednji minuti in pol. V prvih 11 minutah sta obe mreži mirovali, nekaj lepih obramb v tem delu pa sta zbrala oba vratarja. Prvi gol je padel v 12. minuti, povedli pa so Vikingi. Ko je Luka Kurnik za bele v 15. minuti zadel še drugič, je bilo 2:0. V nadaljevanju je prišlo do kopice izključitev, rezultat pa se do polčasa ni več spremenil. Mudonje so prvič zadeli v 22. minuti po kombinaciji sin (podajalec) – oče (strelec) Groznik (2:1). Isti igralec je za zelene izenačil v 24. minuti. Do prvega vodstva so Mudonje prišli v 27. minuti po golu Šlibarja. Četrtič so zadeli v 31. minuti. V živčni in občasno grobi tekmi je sledila kopica izključitev na obeh straneh. Zeleni so v 40. minuti zadeli nebranjeno mrežo Vikingov in v tekmi, v kateri so zbrali 12 minut kazni za 8 izključenih igralcev, zmagali s 5:2. Na drugi strani so bile izključitve štiri, najučinkovitejšega igralca pa po taki tekmi niti ne bomo omenjali.

Enajsta briga – Ekstra liga … udariti bi se morali Conditus in Pacienti … a je tekma odpadla.

Program bi morali zaključiti EL-TOM Hawks in Witch Doctors … a je tekma odpadla.

Mim’grede, da ne bomo samo od hokeja nabijal: včeraj se je začelo tudi lansko evropsko prvenstvo v fuzbalu. Saj je fajn, pa to, ampak … *ebeš evropsko prvenstvo brez Argentincev 😉

Ane?