Delovna nedelja – dve tekmi v Prvi in ena v Ekstra ligi

Evo, namest’ na nedel’sk’ izlet, smo se spravl’ pa hokej špilat’. Inline hokej. Ker je fajn. Pa ker paše v nedeljo zjutraj. Za začetek sta se v Prvi ligi ponedeljili ekipi WITCH DOCTORS in GOSTILNICA IN PICERIJA CHILLI. Povedli so Chilliji v tretji minuti. Čarovniški dohtarji so med sedmo in deveto minuto ubranili eno igro z igralcem manj, ko pa je za drugo tako situacijo v 10. minuti sodnik Gruškovnjak držal roko proti nebu, so Dobravci dosegli gol (2:0). Neprebujeni oranžni v tem delu niso sčarali ničesar, tja do začetka 14. minute pa je na slabo vidnem in osončenem monitorju, ki prikazuje rezultat, pisalo že 4:0. Tako je ostalo tudi do polčasa. V kaotičnem drugem polčasu so se vrstile izključitve, nervozice in nasploh kup dogajanj. Tekma se je dokončno prelomila med 23. in 25. minuto, ko so Dobravci dosegli powerplay gol in dva shorthanded gola. V nadaljevanju se je rezultat ves čas vrtel na plus osem – plus devet, dokler ni v 36. minuti končno prišlo do mercy.rula v korist Chillijev. Najučinkovitejša sta bila Tomaž BERGANT (3+4) ter Luka ULAMEC (2+5), oba člana zmagovite ekipe. 

No pol so b’li pa na vrsti GOLAZEN in FREAKY TEAM, tudi v Prvi ligi. Golazen je dosegla štiri zaporedne gole v prvih enajstih minutah tekme, medtem ko nedeljsko jutro sivim Freaky-jevcem ni ustrezalo in  v prvem delu niso dosegli gola. Tempo je bil sicer dokaj soliden za Prvo ligo in tekma sploh ni bila slaba. Freakyevci so v 27. minuti končno dosegli gol v powerplayu, nato dva prejeli (6:1). Ob koncu je bilo 7:2, najučinkovitejši na tekmi pa je bil fenomenalni Anže GOGALA (Golazen, 5+1).

Nedeljski program se ne bi mogel končati bolje, kakor s tekmo ekstra lige med RED STARSi in LUFTARJI. Starsi so zadeli že  v prvi minuti, Luftarji pa so jih preluftali z dvema zadetkoma v peti in šesti minuti. spet je bilo izenačeno v sedmi minuti (2:2). Luftići so ponovno povedli v 12. minuti. Ko so Starsi v začetku zadnje minute polčasa izenačili, se je že zdelo, da bo prvi polčas izenačen. Luftarji se niso strinjali in so še pred odmorom znova povedli (3:4). Natanko štiri minute po prejšnjem zadetku so Luftarji zadeli vnovič in tako “otvorili” zadevanje v drugem polčasu ter ga nadaljevali v 26. minuti (3:6). Nekoliko utrujeno delujoče Zvezde so ga nato fasale še v 29. minuti (3:7). Končno so se zbudili v 36. minuti, ko so dosegli dva zadetka (5:7), tik pred vstopom v zadnji dve minuti pa si vzeli še time-out za zaključni posvet in napad za morebitno izenačenje. Brez vratarja so dosegli najprej en gol, se približali na 6:7, a ga nato 25 sekund pred koncem v prazno mrežo tudi dobili. Povsem v zadnji sekundi tekme so Zvezde spet zabile in tako proti Luftarjem izgubile za en sam gol (7:8). Največ točk na tekmi je dosegel igralec Luftarjev Jan LEBEN (1+4).