Dan odprtih vrat na dveh tekmah – 14. maj v 1. ligi

Jaka Muda in Golazen so odigrali izvrstno tekmo! Prvih nekaj minut sta mreži obeh vratarjev mirovali, nato pa so v osmi minuti dvakrat zadeli beli. Mudonje so izenačili v razmaku dobre minute in pol med 11. in 12. minuto. V 15. minuti so zeleni že povedli, a so igralci Golazni znova izenačili le 10 sekund kasneje. Prav beli so bili zadnji, ki so v prvem delu zadeli, saj je v začetku 18. minute za minimalno vodstvo po prvem polčasu poskrbel Benedik. Do novega izenačenja je prišlo v 24. minuti, Golazen pa je še zadnjič na tekmi povedla v šestindvajseti. Do še zadnjega izenačenja je prišlo v 32. minuti, tekmo pa je odločil gol Kremenovića za Jaka Muda v 27. minuti (6:5). Najučinkovitejši igralec tekme je bil Matija Rozman (Jaka Muda) s štirimi točkami (1 gol, 3 podaje).

Road runnersi in Strele z Bele že sodijo v rubriko “dan odprtih vrat”. Modri so v 13. minuti vodili s 4:2 in zdelo se je, da bodo počasi, a zanesljivo zmleli B’lane. Ti se s tem niso strinjali in so do polčasa zadeli trikrat ter tako dobili prvi del z minimalno razliko (4:5). Slabe tri minute je trajalo v nadaljevanju, da so Kranjčani izenačili, v nadaljevanju pa v povprečju na vsak gol, ki so ga dosegli beli – sami zabili dva. Ob koncu je bilo 10:8 za Road runnerse. Najučinkovitejši igralec tekme je bil Matic Berden (Strele), ki je zbral 6 točk za 4 gole in dve podaji.

Še za en gol bolj “plodna” je bila tekma med Pavzo in Vikingi. Slednji so povedli po dobri minuti tekme, Pavzerji pa so v 60-tih sekundah devete in desete minute tekme rezultat preobrnili. Do konca polčasa so nato modro-črni zadeli le še enkrat, Vikingi pa trikrat, tako da je po prvem polčasu minimalno (3:4) vodila ekipa v pretežno belih dresih. Kom so v prvih dveh minutah nadaljevanja Vikingi zadeli še dvakrat, je bila razlika že občutnejša (3:6). Tja do 30. minute so nato trikrat zadeli Pavzerji, le enkrat pa Vikingi in razlika je bila spet minimalna (6:7). V manj, kot štirih naslednjih minutah so nato zadeli Pavzerji še trikrat in tako povedli z 9:7. Gol Kuburiča v 35. minuti za 9:8 je Vikingom puščal še dovolj časa za izenačenje, do katerega pa ni prišlo. Dobro minuto in pol pred koncem so modri dosegli še svoj deseti gol, gol Seršena za Vikinge sedem sekund pred koncem pa ni več mogel spremeniti ničesar (10:9). Statistično anjuspešnejša na tekmi sta bila Gregor Kert (Vikingi, 1+5) in klemen Kaimel (Pavza(5+1) s po pšestimi doseženimi točkami.

Tekst: Marko L.