Dan odprtih vrat med “večnima finalistoma”

Uvod v nov delovni teden sta v Ekstra ligi odigrali ekipi RED STARS in PACIENTI. Prvi gol je padel v 4. minuti, dosegli pa so ga Pacienti po hitrem protinapadu. Starsi so izenačili, a hitro zaostali za dva gola. V začetku 17. minute so se približali na 2:3. Vratar bolancev je v 19. minuti v nekaj sekundah 2-3krat rešil svojo ekipo pred izenačenjem. Ob polčasu je tako ekipi ločil zadetek razlike. Starsi so izenačili  v prvi akciji v drugem polčasu, dve minuti kasneje pa tudi povedli; za preobrat sta poskrbela brata Glavič. Na dva zadetka razlike so Zvezde ušle v 25. minuti (5:3). Sredi 28. minute so se bolanci približali na 5:4, a so že v naslednji minuti spet zaostajali za dva gola (6:4). V zadnjih dveh minutah so Pacienti poskušali brez vratarja in dejansko dvakrat zadeli ter rezultat izenačili na 6. Do odločitve je prišlo 13 sekund pred koncem, ko je za Starse zadel Gašpr SUŠANJ (7:6). Isti igralec je bil tudi najučinkovitejši na tekmi (2+3). 

Sledil je dvoboj PINK PANTHERSov proti LUFTARJEM. Pinkiji so povedli sredi tretje minute. Svoje vodstvo so podvojili natanko tri minute kasneje. Še pet dodatnih minut je moralo preteči, da so tudi Luftarji prvič zadeli (11. minuta, 2:1). Ob koncu 13. minute sta bili ekipi spet rezultatsko poravnani. Tako stanje je zdržalo približno dve minuti in pol dolgo, saj so Panthersi spet povedli v 16. minuti. Tudi na polčasu sta bili ekipi rezultatsko poravnani, saj so Luftarji uspeli izenačiti 16 sekund pred iztekom igralnega časa  v prvem polčasu (3:3). V drugem so najprej z dvema goloma prednosti povedli Pinkiji. Luftarji so jih do 31. minute ujeli ter nato ekspresno prešli v vodstvo. Ob koncu 36. minute so povedli s 5:7, Panthersi pa so si vzeli pol minute odmora za dogovo o zaključni ofenzivi. V zadnjih dveh minutah so nato poskušali bez vratarja, dosegli en gol, za izenačenje pa jim je zmanjkalo časa (6:7). Največ točk an tekmi je dosegel Jan LEBEN (Luftarji, 1+4).

Večerni termin je pripadel tradicionalnim finalistom Ekstra lige – RED STARSom in KRŠ-ju. Črni študentje so povedli v drugi minuti. Do 6. minute so si priigrali že 3 gole prednosti, Starsi pa so nato dosegli svojega prvega (3:1). Minuto kasneje je bilo spet +3 za črne, v 10. minuti pa že 1:5. Ko je bilo sredi 13. minute že 2:7, je bilo videti, da izjemno napadalno usmerjeni ekipi ne pazita kaj dosti na obrambi … bolj se fokusirata na napad. To se je še posebej lepo manifestiralo v 15. minuti, ko so Starsi dosegli gol celo z igralcem manj. Ob polčasu je bilo 3:8 za Študente. Zvezde so v drugem delu hitro zadele trikrat in svojim oponentom dale vedeti, da zmagovalci še niso odločeni. dan odprtih vrat se je nadaljeval tudi za tem, saj so spet začeli zadevati tudi Študentje. V 30. minuti je bilo tako že 7:12. V zadnji dve minuti tekme sta ekipi vstopili z rezultatom 9:13, pri čemer so Starsi pred tem dosegli še en gol z igralcem manj. Na koncu je bilo 11:15. Največ točk na tekmi je dosegel Nik SIMŠIČ (KRŠ, 7+3).