CONDITUS, PICERIJA MATIČEK in PINK PANTHERS – zmagovalci srede

Tri sredine tekme so prinesle en podaljšek, zanesljivo zmago picopekov nad študenti in izvrsten hokej med pinkiji in Luftarji …

ŠEBO TEAM in CONDITUS o zmagovalcih odločili v podaljšku

Furiozno so začeli slaščičarji tekmo proti gradbincem. PODREKAR je zadel že v prvem napadu ter tako po le petih sekundah igralnega časa Conditusovce popeljal v vodstvo (0:1). Sledila sta dva gola ZUPANČIČa v drugi in peti minuti za visoko vodstvo (0:3). Oranžni pa se niso predali in so v nadaljevanju v zaporedju dosegli štiri zadetke. Prvi gol je dosegel KALAN v 9. minuti, sledil pa mu je HADŽIĆ v enajsti. Na 3:3 je izenačil LADIHA dobri dve minuti kasneje. Za prvo vodstvo Šebo Teama je zadel KAPEL v 15. minuti (4:3). Nov preobrat je sledil po golih Zupančiča (4:4) in KRAIGHERja (4:5) v 17. in 19. minuti. Sedemnajst sekund pred koncem polčasa je na 5:5 znova izenačil Kalan.
Podrekar je praktično ponovil svojo akcijo z začetka tekme, le da je v drugem polčasu za zadetek potreboval 12 sekund (5:6). Enako so v stilu prvega polčasa še dva gola dodali njegovi soigralci v 22. in 32. minuti. Osem minut in pol pred koncem so tako slaščičarji vodili s tremi zadetki razlike (5:8). Z goli v 34., 35. in 37. minuti je zadeve na izhodišče postavil Hadžić, pri vseh treh zadetkih pa mu je podal Pesjak. V zadnjih treh minutah ni bilo novega zadetka, tako da sta se ekipi morali pripraviti na podaljšek.
Enakovredna igra v polju v prvih minutah podaljška tehtnice ni nagnila na nobeno stran, nato pa je ob koncu 44. minute z nepričakovanim strelom vratarja Šebo Teama za zmago Conditusa premagal Kraigher (8:9).

Oslabljeni KRŠ-jevci niso bili kos razigrani PICERIJI MATIČEK

Študentom v aktualni sezoni ne gre po načrtih. Nekaj poškodb, nekaj odsotnosti, kak nesrečno odbit pak, pa so rezultati pod pričakovanji. O kaki nesreči sicer na sredini tekmi proti picopekom ni bilo govora, saj so igralci Picerije Matiček prevladovali vse od samega začetka. Že v prvem polčasu so mrežo Trelca napolnili GRUBAR s tremi zadetki, RAVNIHAR z dvema ter JEZOVŠEK (0:6).
Po minuti in pol nadaljevanja je za pravljično sedmico zadel Ravnihar. V drugem delu je vnema picopekov sicer vseeno nekoliko popustila; popustila pa je tudi nevarnost, da bi se tekma končala s t. i. mercy-rule pravilom. V 25. in 28. minuti sta tako NOVAK in LOGAR končno študente premaknila z ničle (2:7). Razliko, ki je ekipi delila po prvem polčasu, je znova vzpostavil v naslednji minuti Ravnihar (2:8).  Svoje je dodal še TOMAŽEVIČ z golom v 32. minuti (2:9). Status prvega strelca tekme je še s svojim petim zadetkom potrdil Ravnihar v 33. minuti (2:10). Ne preveč uspešno tekmo je z golom za KRŠ v 38. minuti sklenil ANKERST (3:10).

PINK PANTHERsi v zaključku tekme boljši od LUFTARjev

Ko človek govori o ekipah panterjev in Luftarjev, se mora vedno zavedati sposobnosti obeg ekip, ki menda v ligi prednjačita po svoji kombinatorni igri. Prvi gol na tekmi je bil sicer posledica solo-vložka JAKOPIČa ob koncu druge minute, s katerim je Pink Pantherse povedel v prvo vodstvo na tekmi (1:0). Drugi gol RAJSARja šest minut kasneje je bil že plod prej opisanega dejstva (2:0). Še dodatni dve minuti so potrebovali Luftarji, da so z golom BERGANTa prvič na tekmi zadeli in svoj zaostanek prepolovili (2:1). V drugi polovici prvega polčasa se je andaljeval enakovreden boj obeh ekip, vse do zaključka dvajsete minute pa sta nato mreži mirovali.
Luftarji so z goloma M. AHAČIČa in Berganta v 22. in 23. minuti rezultat spreobrnili v svojo korist (2:3). Nov solo vložek Jakopiča je v 28. minuti zadeve spet poravnal (3:3). Bergant je zadel še tretjič v 30. minuti, ko je poskrbel še za zadnje vodstvo svoje ekipe na tekmi. V zadnjih desetih minutah se je razigral ERMAN, ki je najprej izenačil na 4:4 le dobre pol minute po vodilnem golu Luftarjev. Za naslednji zadetek ej anto potreboval še minuto in pol (5:4). V 34. minuti je bil zaradi oviranja pri Luftarjih izključen M. Ahačič, v rezultatskem smislu pa ob njegovi izključitvi ni prišlo do sprememb. M BRUS je v 39. minuti razliko ravno ob pravem trenutku za panterje povišal na dva zadetka (6:4). Sledila je še izključitev Rajsarja v 39. minuti (oviranje), zmago pa je celo ob igri z igralcem manj s svojim tretjim golom potrdil Erman 23 sekund pred zaključnim piskom sirene.

Poročilo pripravil: Marko L.