B’lani in Blejci zmagovalci dneva

Dve tekmi sta bili odigrani v ponedeljek. V prvi popoldanski so se pomerile STRELE Z BELE in JAKA MUDA. Mudonje so dobili prvi polčas z goloma Potočnika in Kuneja v 13. in 14. minuti (0:2).  Prvi gol za Strele je v začetku 24. minute dosegel Sušanj. Slabi dve minuti in pol kasneje je prvič zadel Berden (2:2). Znova je zadel manj kot minuto aksneje in svoje moštvo popeljal v prvo vodstvo na tekmi (3:2). Ko je še tretjič zapored zadel v 35. minuti (4:2), se je zazdelo, da bi Strele tekmo lahko dokončno odločile v svoj prid. Jaka Muda se še niso vdala, saj je Jemec v 36. minuti znižal na 4:3. Zaključni nalet zelenih se je ponesrečil, B’lani pa so v zadnji minuti in pol preko Berdena in Razingerja dosegli še dva zadetka (6:3).

Druga tekma je postregla s še višjo razliko. Prvič v novi sezoni so se radovljiškemu občinstvu predstavili BLACK STEELERS; njihovi nasprotniki pa so bili “tamali KRŠ-evci” – PACIENTI BLED. V četrti in peti minuti sta seniorja Pacientov – Ulamec in Burazin – dosegla vsak po en gol za vodstvo rumenih z 2:0. Ko je za paciente v 11. minuti zadel še Konc (3:0), se je morda zazdelo, da bodo Steelersi lahek plen za mlade Blejce. Črni pa se niso strinjali s takim scenarijem. V 12. in 16. minuti sta zato zadela K. Pančur in Jenko (3:2) in znova je postajalo bolj rezultatsko zanimivo. Četrti gol za Paciente je dosegel Burazin v začetku zadnje minute prvega polčasa ter tako postavil končni rezultat tega dela tekme (4:2).
V drugem delu sos e mladi Blejci popolnoma razigrali. Igra je večinoma potekala pred vrati vratarja črnih Mozetiča, na v ofenzivni strani pa so Steelersi poskušali le z redkimi protinapadi. Prvi je za paciente v drugem delu zadel Podrekar (5:2) v 30. minuti. Sledil je gol Pretnarja v začetku 34. minute (6:2). Zaključek tekme je bil popolnoma v znamenju dvojca Burazin/Ulamec, ki je dosegel tri zadetke v 37., 38. in 40. minuti za končnih 9:2. Pri vseh zadnjih treh golih je bil podajalec Ulamec, strelec pa Burazin.

Poročilo pripravil: Marko L.