B’lane v podaljških dvakrat zadela strela, zanesljiva zmaga Golazni in desetka Chillijev

Evo, takle mamo; zdej se je začela pa vročina. Torkov program je hokeja željnim obiskovalcem sosednih lokalov ponudil kar štiri tekme v Prvi ligi. Začeli so FEST EKIPA in STRELE z BELE. Nejc team (Festinarji, pri katerih so se kar trije od šestih za tekmo prijavljenih imenovali Nejc) so dosegli tri zadetke v prvih štirih minutah. Strele so prvič blisknile sredi 6. minute (3:1). Vročina je ekipi “prepričala”, da sta tempo prilagodili dogajanju na nebu. Do polčasa so se Strele uspele približati na gol zaostanka in obetal se je še vroč drugi polčas. Že v prvi minuti nadaljevanja sta padla dva gola; najprej so izenačili B’lani, nato pa spet povedli Festinarji (4:3). V 26. in 27. minuti je šel Jovo na novo in ponovil akcijo – najprej izenačenje Strel, nato novo vodstvo Festinarjev (6:5). Modri so izenačili brez vratarja 21 sekund pred iztekom regularnega dela tekme. V podaljšku so po slabih dveh minutah slavili Festinarji (7:6). Najučinkovitejši na tekmi je bil član zmagovalne ekipe Tevž BURAZIN (3+2).

Sledil je okršaj med GOLAZNIJO in BLACK STEELERSI. Slednji so povedli v drugi minuti, zalega pa je izenačila točno ob π-cajtu. Pa ne le to – do 10. minute so bela golazen vodili s 3:1, potem pa v pol minute v 13. in 14. minuti zabili še dvakrat (5:1). V zaključku polčasa sta obe ekipi dosegli še po dva zadetka, tako da je tudi ob polčasu razlika znašala štiri zadetke (7:3). Dobrih sedem minut je preteklo v drugem polčasu, da je ena od ekip zadela; gol so v powerplayu dosegli črni. To je razjezilo bele, ki so v 29. minuti zabili dvakrat (9:4). Končalo se je z 11:4, pri čemer je bil najučinkovitejši na tekmi Matej GABER (Golazen, 4+1).

Sledila je tekma med strupeno rumenimi (FISCHER HOCKEY TEAM ) in sivo-rumenimi STRELAMI z BELE. Strupenci so povedli po dveh minutah tekme, svoje vodstvo pa podvojili v 5. minuti (2:0). B’lani so izenačili z dvema goloma v 7. minuti. Ob izključitvi za strupence so le-ti najprej zabili gol, potem pa ga tudi prejeli (3:3). V 15. in 16. minuti je zadela vsaka ekipa po enkrat, ob polčasu pa so vseeno vodili B’lani s 4:5. Strupeno rumeni so izenačili v powerplayu v 25. minuti. Dobrih pet minut kasneje so tudi povedli, vendar so tudi Strele hitro dosegle gol za izenačenje (6:6). V novo vodstvo so Fischerjevci prišli dobrih šest minut pred koncem rednega dela tekme, Strele pa so izenačile v začetku 36. minute (7:7), tako pa je ostalo do izteka rednega dela tekme. V podaljšku so že po petih sekundah slavili strupeno rumeni (8:7), pri čemer sta bila posameznika z največ točkami na tekmi Jaka in Urban SODJA (3+2, oba Fischer HT).

No na konc’ so se pa udar’li še ENCH PRO in GOSTILNICA IN PICERIJA CHILLI. Picopeki so v začetku dokaj hitro dosegli dva zadetka ter nekaj kasneje ubranili igro z igralcem manj. V 11. minuti so povedli s tremi goli razlike, ga takoj nato fasali, pa hitro dali še enega tudi sami (1:4). Še bolj so Dobravci “raztegnili” svoje vodstvo po golih v 26. in 29. minuti (1:6). Profiji iz grupe Ench se niso prav dosti znašli, čeprav so seveda skušali parirati izkušenim Chillijem. Le-ti so profije lagano sportski trpali ves drugi polčas, končalo pa se je z mercy-rulom minuto in pol pred iztekom regularnega časa. Najučinkovitejši na tekmi je bil izjemni Žiga PIRIH (Chilli, 6+1).